Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2023 13:44

Victoria tak tohle vlákno se jmenuje stěžovací...

U nás ruší ty lépe dostupné pobočky. Důvod chápu, ale stejně mně to překvapilo.

Online continuity
43005 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:46

Victoria ja to někde píšu?

Já píšu, že těch služeb přestanu využívat a nebudu asi jediná, takže české poště zas klesnou výnosy a ztráta bude znova. 

Nikdy, nikdy v žádném podnikání plošné zmenšování rozsahu a dostupnosti služeb nevedlo k úspěchu. Navíc zrovna balikove služby jsou ziskové, problematicke jsou všechny ty zásilky s barevnými pruhy. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2023 13:49

continuity ono se připravovalo dělení pošty na tři firmy, právě jak píšeš, že balíky jsou v zisku a problém jsou ty "zásilky pro stát" (teď mi vypadl ten pojem). Ale nevím, v jaké je to fázi a jestli se s tím ještě počítá.

Offline Victoria
1419 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:49
Reakce na Karja:

My máme třeba uplně super vesnickou poštu s geniální otevírací dobou od 7 do 9 a pak na hodinku kolem 3, jako to stihne každej, kdo pracuje v kolbence i kdo jezdí do kanclu později. Je to rovnou u obchodu, školy, školky, je to hodně využívaný, pohodlný, je to prostě cestou. Ta by mi chyběla, sedmdesát mi bude za 40 let:-D.

​Ano, to je to, o co tu ve finále jde, o vlastní pohodlí:-) A děláme si na to nárok bez ohledu na věk! 

Online continuity
43005 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:50

viktorka_od splavu jenže já potřebuji předávat ty dokumenty mezi dvěma správci daně. Oni se navzájem domluvit neumí. Jako je to fakt k posrani, řeším to vždy od 15 ledna, potřebuji udělat několik navazujících kroku. Včera přišel snad poslední papír, takže pani mi mailem sdělila, že ji to můžu doručit osobně po domluvě.

A to ještě budu doufat, že to bude všechno ok a nikomu nic nebude chybět. Udělat daně muži je 15 minut práce a bankovní identita. Fakt to nedělám kvůli tomu, abych to měla pestřejší. 

Offline Victoria
1419 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:52

continuity Tak ale vy jste tu už několikrát psala, že občanství by mnoho vašich potíží vyřešilo. I vám vadilo, že nemůžete volit. Máte splněné podmínky? Pokud ano, proč ho nemáte?

Offline DruI
5576 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:53

Victoria Já si jen tak pro vyrovnání postěžuju, že mi postupně zrušili už asi tři pobočky zásilkovny, takže je teď pro mě momentálně nejpohodlnější Balíkovna na poště.

Ale naše pošta je obecně fajn s dlouhou otvírací dobou a krátkým čekáním :o)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:53
Reakce na Victoria:

Přiznám se, že to zděšení z uzavírek pošt nechápu, kdo jí dneska, komu je pod sedmdesát potřebuje?

​Tak ne všechny obchody mají na výběr dopravu a bohužel taky tam  chodím třeba zrovna teď pro vše, co jde od úřadu, protože jiná možnost zaslání není. A když nejsem doma, tak to mám vše na poště. Jinak já osobně bych ji nevyužila už vůbec k ničemu, protože tu firmu nesnáším

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:54

Evaeva univerzální služba , počítá ,na rozdělení se pracuje 3,4roky.? vlna propouštění už taky v minulosti proběhla 

Offline Victoria
1419 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:55
Reakce na Evaeva:

Victoria tak tohle vlákno se jmenuje stěžovací...

U nás ruší ty lépe dostupné pobočky. Důvod chápu, ale stejně mně to překvapilo.

​Ano, to je pravda. A pak se může jen chlácholit a utěšovat? 

Offline Victoria
1419 příspěvků moje polička 31. března 2023 14:02

Renusatko No, jenže na ty úřady má být ta datová schránka. 

@Drul Jako já bych si přála, aby stát poskytoval co nejlepší služby, klidně ať je pošta a já nevím bůh ví co v každé ulici, i klidně kafíčko ať je tam zdarma:-) Ale objektivně to tak prostě nejde, ty finance na to nejsou. Ten podnik se neruší jako takový, jen nějaké pobočky, a mě překvapuje, jaké stížnosti to způspobuje u těch, které mají energii, počítačovou gramotnost, zkušenosti s nákupy přes internety, věk a spoustu dalšího na to, aby si s tím dokázaly poradit. Je to fakt jen o pohodlí. Myslím, že nás čekají takové změny, třeba i v globální politice, že si z nich možná sedneme na prdel a budeme rádi, že sedíme. Nějaké rušení několika poboček pošty je opravdu ospalé zívnutí. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. března 2023 14:04
Reakce na Karja:

My máme třeba uplně super vesnickou poštu s geniální otevírací dobou od 7 do 9 a pak na hodinku kolem 3, jako to stihne každej, kdo pracuje v kolbence i kdo jezdí do kanclu později. Je to rovnou u obchodu, školy, školky, je to hodně využívaný, pohodlný, je to prostě cestou. Ta by mi chyběla, sedmdesát mi bude za 40 let:-D.

​Tak já třeba ne...v 7 už pracuju a v 15:30 končím nejdřív a než dojdu domů je vétšinou po 16 minimálně. Můj manžel ten si na poště nevyzvedne nikdy nic ani u nás. Ten nebývá doma ještě ani po 18.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 31. března 2023 14:06

Victoria Jen to není problém u mě, ale u těch úřadů, že ted mi tam z pěti dopisů nemohli poslat ani jeden. Pokud to začne fungovat, tak budu jedině ráda. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2023 14:06

Victoria katastr nám teď posílal x dopisů doporučeně, datovou schránku máme. Stejně tak czech point využívám víc než bych chtěla. Na nákupy poštu nepreferuju a používám jen v případě nutnosti nejvyšší.

Offline Victoria
1419 příspěvků moje polička 31. března 2023 14:08

Evaeva No dobře, katastr by měl fungovat jinak, ale co s tím. O co jde? Opravdu je ten jediný problém v tom, že musíte jít na vzdálenější pobočku? Nebo ještě v něčem jiném? Já tomu opravdu nerozumím.

Offline Victoria
1419 příspěvků moje polička 31. března 2023 14:09

Renusatko Tomu rozumím a souhlasím. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2023 14:11

Renusatko tenhle problém jsem taky mívala i při normální pracovní době 9 až 18, pošta měla, myslím 8 až 17, to se nedalo stihnout, aniž bych nepřišla pozdě. Ale tahle pobočka stojí celkově za to. A tu zrovna neruší

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2023 14:12

Victoria tak jsme si chtěli postěžovat, no. Víc bych za tím nehledala, člověk prostě není nadšený, když mu něco způsobí, byť o trochu, složitější život.

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 31. března 2023 14:14

Victoria zajdi někdy na pobočku Presslova anebo Kladenská, a budeš tomu rozumět hned.

Offline viktorka_od splavu
49260 příspěvků moje polička 31. března 2023 14:19

no, kdybych vedela jaky potencialni problem bude doruceni za poslednich 10 let asi jedineho uredniho dokumentu, co musi byt v papirove podobe, tak bych si rovnou domluvila osobni vyzvednuti na urade a tam to teda nebyla chyba posty, naopak uplnou nahodou se ten papir dostal ke mne spravne