Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
43005 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:17

Mohučanka naše městská část ma na svoji rozlohu málo obyvatel, ale je rozlohou jedna z největších v Praze. Pošta zůstane jediná ta partnerská v obchoďáku. Všechno ostatní je už mimo. 

Vybec mě nenapadlo, že to můžou zrušit, na novinkách píšou, že podle jejich pravidel by měla být pošta v docházkové vzdálenosti do 3 km a obě jsou přes 4, přičemž k jedné ani není přímé mhd spojení. (Ale možná to měřili vzdušnou čarou).

Zároveň zůstanou obě pošty, které jsou na dvou stanicích jedné linky metra, takže ta dostupnost z jedne na druhou je dobrá. 

Offline andulka01
12834 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:24

continuity jsou to 3 km vzdušnou čarou
Nojo, jenže průšvih Pošty se tak dlouho neřešil, že jim nic jiného nezbylo. Přiznávám, že jsem na poště nebyla několik let a moc doufám, že to tak zůstane i nadále.

Offline notna
9422 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:24

Nám taky ruší poštu. Nevíte, jak to bude se směrovacími čísly? Ty se budou měnit nebo zůstávají?

Online continuity
43005 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:27

andulka01 vzdušnou čarou?

Vzdušnou čarou je to i na Lomnický štít z tatranské Lomnice kousek. Když je v ceste obrovský uzavřený areál, vlakové koleje a rybník, krapet se to celé prodlouží. 

Offline Aranel
6596 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:29

continuity

Nevidomí asi dostanou letadýlka!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2023 12:29

Mohučanka my máme asi 70 000 a taky budou jen dvě pobočky 

Offline andulka01
12834 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:30

continuity já jen, že jsem fakt četla že vzdušnou, no. A samozřejmě že to takový hořkovtipný je, no. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2023 12:30

notna směrovací čísla nejsou vázané na pobočku, resp. jedna pobočka může obsluhovat víc směrovacích čísel 

Offline notna
9422 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:40

Evaeva Díky.

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:40
Reakce na RoSa:

continuity mně je líto tý malý pošty na Újezdě, tam jsem ráda chodila, bylo to tam takový roztomilý... a pošta na Plzeňský v tom seznamu vůbec neni, myslim, že ji tak nějak tiše nenápadně zrušej v procesu jejího stěhování ke Zvonu...

​Zatím žiju v tom, že ji po rekonstrukci otevřou, no ale kdo ví...

Online continuity
43005 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:49

andulka01 no já tu poštu celkem využívám, hlavně balík na poštu, protože je to pro mě pohodlný. Ve chvíli, kdy budu muset jet pro balík autem na místo, kde se nedá pořádně zaparkovat, tak značnu využívat jiné služby. Takže poště nutně zas klesnou výnosy z těch ziskových služeb.

U nás vcelku panuje přesvědčení, že to není otázka vytížení, ale najmu, který platí, protože ty prostory mají zbytečně obří. 

Offline Victoria
1419 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:56

continuity Teď to vypadá, že vás dneska nějak sleduju, omlouvám se, ale vždycky mě ve vašem příspěvku něco trkne, že si ten život komplikujete. Proč balík na poštu, když je dneska Balíkovna nebo Zásilkovna v každé druhé trafice. Já žiju v malý obci a je tu toho na výběr spoustu, jedna trafika má tu balíkovnu otevřenou do devíti večer. Zkuste prozkoumat, co máte v okolí, ať si uděláte život snazší:-)

Offline Victoria
1419 příspěvků moje polička 31. března 2023 12:57

Přiznám se, že to zděšení z uzavírek pošt nechápu, kdo jí dneska, komu je pod sedmdesát potřebuje?

Offline RoSa
10146 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:00

Lenka22 neotevře, barák je prodanej... měla se stěhovat do tý Košířský brány (řikaly ženský za přepážkou), ale to asi padne, když už si lidi zvykli chodit pro uložené zásilky do Preslovky

ukončení řízení 9.5.2022:

Česká pošta, s.p. Navrhovatel

Česká pošta, s.p. Převodce

Česká republika Převodce

P Operations, s.r.o. Nabyvatel

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:04
Reakce na RoSa:

Lenka22 neotevře, barák je prodanej... měla se stěhovat do tý Košířský brány (řikaly ženský za přepážkou), ale to asi padne, když už si lidi zvykli chodit pro uložené zásilky do Preslovky

ukončení řízení 9.5.2022:

Česká pošta, s.p. Navrhovatel

Česká pošta, s.p. Převodce

Česká republika Převodce

P Operations, s.r.o. Nabyvatel

​Aha, tak nám naposledy někdo říkal, že se to po rekonstrukci otevře - resp. měli jsme v tom smyslu nějakou obsílku od pošty....

Offline RoSa
10146 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:07

Lenka22

jo, tu obsílku jsme taky měli ve schránce - ale už v tý době bylo rozhodnuto jinak

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:09
Reakce na RoSa:

Lenka22

jo, tu obsílku jsme taky měli ve schránce - ale už v tý době bylo rozhodnuto jinak

​tak to je paráda, já jsem na to spoléhala...ta Presslovka je uplně marná.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2023 13:10

continuity nemáte někde ty boxy balíkovny? Tam si nechávám věci posílat já, i když to mám na pobočku stejně daleko. Ale podávat se to tam nedá.

Victoria balíkovna se dá podávat jen na poště. Já taky preferuju jiné společnosti, ale když prodávám dětské věci na vinted, tak si vybírá zákazník a balíkovna je někdy nejlevnější.

Online continuity
43005 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:10

Victoriavzdyt píšu přímo v tom příspěvku, že budu využívat jiné služby, takže ČP klesnou výnosy.

Jinak balík na poštu třeba proto, že balíky nad určitý rozmer a váhu už zasilkovna nevezme a s GLS/PPL je stejný problém jako s poštou. když nejsem doma, musím autem někam do depa, pošta byla doteď blíž. Nebo proto, že nemecka DHL predá balík České poště. 

Takže já si život rozhodně nekomplikuji, využívala jsem služeb, které pro mě byli nejvýhodnější a budu v tom pokračovat i nadále. 

Online continuity
43005 příspěvků moje polička 31. března 2023 13:11

Evaeva ty boxy máme, ale u nás to vždy stejně uložili na pobočce.