Kuna ve strese, zavijec v buxusu, msice krvava v jabloni, sykorky
v obri dutine druhe jablone, umyte auto zaneradene sojkami v Kauflandu.
Priroda:clovek 5:0 ![]()

Kuna ve strese, zavijec v buxusu, msice krvava v jabloni, sykorky
v obri dutine druhe jablone, umyte auto zaneradene sojkami v Kauflandu.
Priroda:clovek 5:0 ![]()

Lamickaked to takro spolu vyjde, tak vyhrávaš. To je pekne blba skupina udalostí.
Janulik03 nejvic me mrzi ten buxus, byl to darek, byl nadherny, mame ho skoro 13 let. Ostrihali jsme ho na minimum, vse zlikvidovali, uvidime co bude. Moc sanci mu nedavam, pres silnici na hrbitove jsou napadene vsechny. ![]()
Jablone jsou hrozne stare, nerodi, asi bychom je casem menili, ale i tak to zamrzi. Sykorkam teda odpoustim, maji tam mlade.
Lamicka ja bojujem so zavijacom od kedy sme tu a nerada by som prišla o 12m plota. Navyše je to presadene z otcovej rodnej chalupy, takže citová väzba. A zatiaľ vyhravam. Zaklad je postrek hned ako vidim pavučiny, potom o tri týždne ďalší. A tento rok som nestihla zasiahnuť včas , tak mi ho trochu ozrali, ale už sa spamätáva.

Lamicka ten buxus je potřeba začít v květnu (a potom v červenci a pak ještě v září/říjnu) hlídat a fakt denně! rozhrnout a kouknout dovnitř, a jak jsou tam pavučinky nebo rovnou housenka, tak stříkat. Ale fakt hned, sežerou keř klidně za jediný den. Jde ho takto udržet, máme ho krásný, ačkoliv v okolí jsou všechny totálně sežrané. Ale otázka je, jestli to za to stojí. Já ho tu mám už 12 let, dávno před tím, než je začal zavíječ tak drtit, ale dnes už bych si ho nepořídila a každého od toho odrazuju.
Lamicka taky buxusy stříkám, musí se to opakovaně, začínám v březnu a pak cca po 3 týdnech znova... plus je potřeba dělat osvětu v okolí - buď to musej sousedi taky stříkat, nebo zlikvidovat
Nechci brouky v buxusu! Mam takovou zlatozelenou odrudu a pred dvema roky jsem ho musela sestrihat na minimum. Ted zas trochu povyrostl, nerada bych akci opakovala!
Pinot Noir RoSa tu máme ten buxus široko-ďaleko už len my. A nechcem ho dať preč, ma asi 30 rokov, vlastne ani neviem, čím by som nahradila. Ale je to boj. Jasné že teraz by som nedala znovu.
Janulik03 To děláš dobře, my taky stříháme pravidelně. Občas se teda vyskytně někdo, do potřebuje větvičky do hrobu, tak stříháme několikrát za léto.
Tak jsem hned mazala buxus zkontrolovat a snad dobry, ne ze se tu nakazim!

Kokoska koukni dovnitř! oni mrchy začínají zevnitř, takže když si toho všimneš, už je keř sežranej! ale možná je tenhle panašovanej nezajímá...
Janulik03 nahradit by se dal dřišťálem zimostrázovým... no a nebo bobkovišeň ![]()
Kokoska Nam se to taky zatim vyhyba. Zatim sest let. Ted zacal jeden schnout (a hlavne thuje!), ale vinik je jiny.

RoSa Taky si rikam, az kere padnou, ze uz tak nachylnou zalezitost znovu nechci.
RoSa jo, koukla jsem. Minule prave byly housenky uplne vevnitr, takze je zajima asi cokoli. Minule jsem to musela ostrihat fakt az k zemi, ani jsem nemyslela, ze to prezije.
Jos a kouka jak nevinatko :)
Janulik03 Pinot Noir RoSa tak to se obavam, ze nema moc sanci :( je to na chalupe, kam jezdime nepravidelne, takze kazdodenni pece je pase. Navic ty buxusy na hrbitove jsou obri, neudrzovane a dost napadene.
Krasne je mate!
Často sa tu objavuje, ako neradi mnohé telefonujete. Mne to až tak nevadí, ale vadí mi, keď musím volať opakovane, napr teraz až na 3.deň som sa dovolala o Lukaskove výsledky ![]()
Od začátku říkám, že svou dovolenou chci strávit na chalupě, dva týdny v kuse a to bez přítomnosti "hadrníků" aka rodiny mé sestry. A co? Aha, nikdo se mnou neprobere termíny, rovnou mi řeknou že jedou tehdy a tehdy a všichni (včetně mého partnera) se hrozně diví, že se mi to nelíbí. Od zimy tam hákuju na zahradě, snad bych jako mohla mít nějakou možnost volby. Na to mi ségra odpoví, že ta chalupa přece není moje, tak co si jako vyskakuju. Mě ty děti (a přístup jejich rodičů) bohatě stačí na víkend, ne že bych je neměla ráda, ale týden dovolené jim prostě věnovat nechci.
Takže na mě zbyde termín, kdy už nebudou kvést ty mnou vysazené kytky, letní jabka a rybíz budou sežraný.
Ono se to utřepe, ale teď, jak jsem unavená a emočně vyšťavená, mě to teda naštvalo.
andulka01 Soucítím a potlapkávám. Já když naposledy chtěla být sama na chalupě, tak do hodiny od přijezdu telefon od bráchy, jestli můžou přijet. Místo poklidný grilovačky jsme asi po páté slyšeli historku švagrové z porodu (dorazila i její kamarádka).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.