Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 1010
217 příspěvků moje polička 30. května 2023 11:54

Kan Mě na těch pevně přidělaných víčkách nejvíc štve to, že když chci tu flašku zpátky zašroubovat, tak to víčko nasazuju trochu našikmo a ne rovně, protože ta spojovací část není moc dlouhá, a jde to kvůli tomu špatně zašroubovat A přechodem si pomůžeš jen na chvíli, časem to bude všude

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 30. května 2023 12:42

Kan Koukolíček si evidentně ještě nezlil půlku auta při pokusu tu lahev zavřít

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 30. května 2023 12:51

Janulik03 tak já nemám děti, to se mi plánuje snadno a pak jsem o to víc překvapená, že to nevyjde. Takže jsem celkem sobec, zvykla jsem si už, že moje věci jsou podle mého a už na tom nehodlám nic měnit. 
Mám svou rodinu ráda, ale na celý týden to prostě není, bych se z nich zvencla a stopro bychom se pohádali. Přítel (je bratr manžela mé sestry) s nimi vychází daleko líp, je na děti zvyklý a umí se o ně postarat, takže na tom nevidí nic špatného. A je učitel, takže má celé prázdniny, svůj čas o samotě si najde jindy.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 30. května 2023 19:46

Tak to pridelane vicko neni vymysl Coca Coly, ale narizeni EU, od roku 2024 by mely mit vsechny plastove lahve vicka pevne pridelana, aby nesla od lahvi oddelit.

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 30. května 2023 20:21

Peetra1 mě by zajímalo, kdo ten navrh vymyslel a jak se mu podařilo to prosadit. Fakt by mě nenapadlo po dopití hodit víčko jinam, než láhev. Může za to sbírání víček v Česku?

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 30. května 2023 20:27

Tabea taky tak. Lahev zmackam nebo seslapnu a zavickuju, aby se zas nenafukovala.

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 30. května 2023 20:33

Kokoska v Německu jsou všechny (až na minimum výjimek) lahve vratné. Takže představa, že pet láhev dám do komory a víčko do koše je úplně mimo. 

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 30. května 2023 20:34

Tabea tak tam uz je to uplne mimo, pokud jsou vratne pouze s vickem. 

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 30. května 2023 20:51

Kokoska víčko myslím ty automaty nekontrolují, ale nemá smysl skladovat víčko jinde a riskovat, že se posledního půl loku z lahve vyleje v komoře nebo do tašky. 

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 30. května 2023 21:44

Tabea ma to zajistit, aby se vicko vzdy recyklovalo, hodne lahvi konci v recyklaci bez vicka. Vicka se naopak casto povaluji jako netrideny odpad.

Nechapu, taky vzdy seslapnu a zavickuju....

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 30. května 2023 21:54

Peetra1 Jo, ty argumenty jsem četla. Zajímalo by mě ale, na jakých datech / z jakých zemí je to založený. A jaké procento těch lahví opravdu je, že to ospravedlní takovej vopruz. Colu piju parkrat do roka, když jedu sama s dětma autem do ČR, džusů koupím tak 5 za rok a tak 5 lahvi tonicu ročně do G&T. Vodu z kohoutku. Ale už jsem to viděla na kartonu s mlékem a tam už se mě to teda dotýká kvůli hloupý manipulaci.

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 30. května 2023 23:22

Tabea Kartony jsou peklo i tady, jak jsem fakt zvyklá třídit (jednu plastovou lahev do tří různýh odpadů, ehm...), tak kartony mě neuvěřitelně štvou, protož do odpadu musí jít bez toho plastového nalévátka, co bývá třeba u džusu. Objeví se u nás doma zřídka, ale pokaždé chytnu nerva a většinou to skončí ve spalitelném. Je teda třeba říct, že jsou to vždycky kartona z dovozu, Japonci mají ty věci na třídění většinou uživatelsky dost příjemné, jako třeba že etiketa z lahve jde sundat snadno a podobně. 

Offline baltik
4971 příspěvků moje polička 31. května 2023 07:45

Tabea ja mam pocit, ze vsechna tato na prvni pohled divna opatreni jako zakaz plastovych brcek, uchostouru a i techto oddelitelnych vicek vychazi ze sberu odpadku na plazich - ceho se tam povalivalo nejvic.

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 31. května 2023 08:31

Tabea No, že jsou ty víčka i na lahvích, jsem ani nezjistila, ale na kartonech! První byla šlehačka, nejde to pak pořádně zavřít, takže zbytek se mi vylil do koše na plast, to fakt motivuje k třídění. 

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 31. května 2023 08:58

V kuchyni doporučuji nůž nebo nůžky na drůbež. 

V plenéru to lze s použitím trochy sily vykroutit. Nebo taky nůž. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 31. května 2023 09:16

Kokoska mám takový mlhavý pocit, že v Liberci se třídily zvlášť láhve a zvlášť víčka. Takže jsem přišla k poplenici třídící a tam jsem odšroubovávala. Přišlo mi to hrozně zvláštní, jinde jsem to neviděla. Byla jsem tam pár měsíců několik mnoho let zpátky a pet lahve v životě moc nepoužívám. Tak snad se mi to nezdálo. 

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 31. května 2023 09:27

baltik Jo, jen když někdo vyhodí víčko do moře, tak tam hodí i flašku. Ať jsou připojený, nebo ne. Včera jsem lehce googlovala a našla jsem nějaký vyjádření o prodejců nebo výrobců nápojů. Argumentovali mimo jiné tím, že v Německu se minimum lahví vrací bez víčka, jak je všechno zálohované. 

A dle mých zkušenosti jsou země, kde se odpadky spis hazou do koše a jiné země, kde se hážou všude možně. Například Itálie mě baví s jejich požadavky na značení obalových materiálů kódy a pokud je zabalený produkt B2C, tak i italským nápisem jak to recyklovat.... A pak tam leží hory odpadků v ulicích...

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 31. května 2023 10:44

bublifuk víčka se jeden čas sbírala, ani ne tak na podporu něčeho konkrétního, což taky byly nějaké akce, ale spíš že jdou recyklovat nějak jinak než petky. Ale už si to taky moc nepamatuju, já to házím všechno do plastů.

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 31. května 2023 11:33

Kokoska já mám pocit, že to zvlášť třídili i v Rakousku. Je to jiný plast.