Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 29. května 2023 14:57

andulka01 

Nemáš tam nic pěstovat - proč myslíš, že tam jedou ausgerechnet když to má uzrát?

Ale lituju tě, mě by ranila mrtvice vzteky.

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 29. května 2023 15:05

andulka01 Muž měl chalupu napůl s bráchou, rodiče ji na ně přepsali, když se rozváděli. Tenkrát jsme se domluvili, že jedna rodina měla celý červenec a druhá srpen a další rok naopak. Fungovalo to, až na to, že my vždycky chytli lepší počasí, ať to byl červenec nebo srpen

I když ty vztahy byly dobrý, stejně se pak chalupa prodala a každý si pořídil svoje. 

Offline Makara
3638 příspěvků moje polička 29. května 2023 15:16

andulka01 a je šance nastavit pravidla na další roky? My jezdíme ke známým na chatu sdílenou třemi sourozenci. Někdy v zimě si rozdělí termíny (možná snad i točí podobně jako jarňáky, aby se nehadali, že červenec je lepší než srpen) a v těch si tam mohou pozvat koho chtějí, takže se rekreují kamarádi sourozence č. 1 a další sourozenci a jejich rodiny jen na pozvání jedničky. A zdá se, že jim to roky funguje. No, ale chtějí...

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 29. května 2023 15:22

Makara Na to je zatím brzy, točíme tam teprv první prázdniny. Chalupa není naše, máme ji v opatrování. Já se kvůli tomu nehodlám nijak hádat, jen mě mrzí, že mě vynechali z plánování a nerespektovali (včetně přítele, kterému jsem to fakt kladla na srdce) mé přání.

No nic, rozhodím si to na dva samostatné týdny, nebo holt tam budu i sama bez přítele, má ty prázdniny taky nabitý, ale na to měl možná myslet než něco dohodl. Miluju nezralý jabka, možná jim to sežeru než přijedou

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 29. května 2023 15:48

andulka01 Já myslím, že dva týdny zvlášť budou taky super. Jinak z mé zkušenosti mám dojem, že jako kdo má děti, tak si myslí, že má přednost. Ne všichni, ale dost lidí si to tak myslí. Takže prostě vyzere lepší termíny (však tam můžeš být taky, přece, tak o co ti jde), páč si řeknou, my jsme čtyři, tak aby se nám to hodilo, ona může kdykoliv si zajet atd.atd. To je prostě jiná forma myšlení. Ale ono si to sedne, je to první rok, a příště už budeš vědět, jak s tebou budou chtít vymést;-)

Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 29. května 2023 16:30

andulka01 dva tydny na chalupe bez deti musi byt skvele (i bez vlastnich:))

Pitoma situace, nemuzete to jeste nejak probrat. Ja vidim, jak jedou: tyden tabor, tyden dovca, tyden chalupa... a jaksi zapomenou, ze ty si to volno taky potrebujes naplanovat.

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 29. května 2023 16:50

Karja jo, přesně, dyť přece jsem teta, tak mi děti vadit nesmí, žejo :-) No mě teda až tolik nevadí ty děti, ale to, jak na ně rodiče neustále pokřikujou, usměrňujou, kontrolujou. Na tohle je moje dovolená příliš vzácná. A chtěla jsem vzít mámu, právě aby si odpočinula od věčnýho hlídání.

Lamicka jo, "my jsme týden před tím na jihu, tak to spojíme" a vůbec je nezajímá, že na to nejsou sami. Že prý budou jezdit na výlety, že to je přece v poho, ne? No neni, no, jsem sobec a dělit se nechci, těšila jsem se na klidné večery, pomalá rána (vstávaj v sedum a na opozdilce koukaj jak na vrahy), ticho, ticho, ticho. A taky chci spát v ložnici a ne na rozkládačce.

A teda jo, dva týdny na chalupě bych totiž zažila poprvé. O dovolené jsem vždycky někam jela, na potápění, na loď, na kola, na vodu. Takže bych si to chtěla užít s plnou parádou, hromadou knih, volným programem, minimem špinavýho nádobí a tichem.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. května 2023 16:59

andulka01 No a vlastník to opatrovnictví nemovitosti svěřil teda komu? Páč ten určuje pravidla. Ale naplánované si to měla krásně, to jo! A hlavně 14 dní v kuse je na regeneraci lepší jak týden a týden. Třeba to ještě vykomunikujete.

Offline Lamicka
14179 příspěvků moje polička 29. května 2023 17:18

andulka01 uplne te chapu a nemyslim, ze to je sobectvi. V tomhle si clovek neodpocine. 

Offline Miru
16765 příspěvků moje polička 29. května 2023 17:25

andulka01 

...tak proč si o tom narovinu, v klidu, nepromluvíte, neřekneš svoje požadavky s ohledem na to, co jsi tam investovala času, práce.?..

Třeba to zrovna nakonec klapne ve Tvůj prospěch. Dost lidí je prostě "zabedněných" a plno věcí je samo nenapadne...

Ztratit nemáš co. Maximálně získáš... Ale hlavně - budeš mít v sobě klid

(Nikdo není povinný být nadšený z přítomnosti, byť sebebližšího, příbuzenstva.)

Já osobně bych se do ničeho nenutila, nenutím. Vše říkám(pohodově, asertivně) narovinu.

A mám klid. 

Offline AprilTwelve
1022 příspěvků moje polička 29. května 2023 18:00

andulka01 společná chalupa je zlo... ja teda nemám šanci na zlepšení... muž to tam miluje a je to "jeho"... ale jeho, aby tam mohla jezdit jejich rodina a ještě je tam musí vozit neb je jedinej řidič a s jediným autem v rodině.. nenávidím to. jako dovolená pod dohledem tchyně už nikdy, i když ji mám ráda a nikdy mi nic neudělala. a tohle plánování... bože úplně se mi udělalo blbě jak to čtu... 

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 29. května 2023 18:38
Reakce na andulka01:

Miluju nezralý jabka, možná jim to sežeru než přijedou

​Letňáky jsou nejlepší trochu nezralý!

No jestli máš tu chalupu v opatrování, tak sestry asi taky není, ne? Čili bych zavedla rozvrh užívání, hotovo dvacet.

A jak píšeš dál o tom vstávání brzo ráno a nerudnej přístup k těm, co by si rádi o dovolený, ó hrůzo, přispali... z toho je mi taky mdlo. Zažila jsem s prvníma tchánama... přijeli za mnou párkrát na chalupu, že mi jako pomůžou (a zejména sobě v rámci dovolený zadarmo). Dědek ihned obsadil kuchyň ("sem mi nechoď, vařit budu já") a každej den mlátil nádobím už od šesti, přičemž hlasitě konverzoval s bábou:"vona eště spí, je to možný? běž jí říct že bude snídaně!" Tvl už druhej den se mi začly třást ruce!

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 30. května 2023 00:03

andulka01 To je situace na prd. :-( Ale příští rok budeš mít eso v rukávu, ber to tak! 

Já si stěžuju, že období dešťů letos začalo o týden dřív než obvykle a to dost vydatně. :-( Stoupá vlhkost a to jsem se sotva zbavila vlhkosti po zimě. Navíc příští týden mají obě děti oslavu konce školního roku v místním Country clubu, kde je i bazén, o víkendu organizují dvě spřátelené rodiny velkou Goodbye party na pláži....a vypadá to, že všechny akce proprší  

A taky si stěžuju, že dceři včera začaly final exams, první v životě, takže očividně neumí hospodařit s časem a včera psala japonštinu a historii, což jsou dva předměty, ve kterých exceluje (a taky si ráno v pohodě četla, místo aby se připravovala) a i když prý věděla všechno, nestihla to dopsat! 

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 30. května 2023 07:03

barbucha šiš, to je hrozný. Tohle na mě udělali jedinkrát rodiče mého tehdejšího chlapce, chudák za to ani nemohl, ale byl velmi rychle tehdejší. A teda obsadit mi někdo moji kuchyni, tak se neznám... Velice tě tlapkám, i když už je to dávno.

Ono se to fakt nějak zvládne, mrknu do kalendáře a třeba to vymyslím ještě líp. A nebo se na ně všechny vybodnu a pojedu sama na nějaký pořádný fesťák

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 30. května 2023 07:23

andulka01 nevim, mak to mas daleko, ale klidne bych si tam jedno odpoledne zajela otrhat jabka, nez to horda sezere. I kdyz cerstve utrzeny ze stromu a rovnou konzumovany jsou samozrejme nejlepsi.

Dovolena v klidu, aniz bych cokoli musela a na kohokoli se ohlizela, by byl sen! Byla bych hodne hodne vztekla, kdyby mi do toho nekdo hazel vidle.

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 30. května 2023 08:31

andulka01 no tak to je dosť blbé, že ťa ani partner nepochopil. Ja márne premýšľam, kedy som mala volno tak ako si si to plánovala ty. Nikdy! A pytam sa sama seba prečo. No lebo nahlasim kedy mám čas a gned je kopa ľudí ktorí chcú u so mnou niečo podniknúť. Na jednej strane super, na strane druhej je to niekedy unavujuce a vekom sa to zhoršuje. Taký týždeň bez okoliteho zasahu by bol asi fakt zaujímavý. 

Ty si to skus ešte raz vydebatovat ako si si to predstavovala hlavne s partnerom, určite to nemyslel zle, len nepochopil. A mozno to vyjde. 

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 30. května 2023 08:34

andulka01 věta, že jim to sežereš dřív, než přijedou mě rozesmála

přeju, ať to dobře vyřešíš a odpočineš si 

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 30. května 2023 10:40

andulka01Já se hrozně nerada přizpůsobuju, pro mě je i víkend s kamarádkama tak akorát, týden bych nedala. Takže než tam být s celou tou širší rodinou, radši bych tam byla na konci října, ale sama. Ta věta ..."my bychom jezdili na výlety, tak to snad nevadí..." mi úplně nahání husí kůži! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. května 2023 11:00

Václav Koukolíček, mluvčí coca-coly. Tak prej máme to víčko pouze odchlípnout a nikde nedře. Tak jistě, mám poškrabanou tvář, brejle a 5x jsem se polila při zašroubování. Tak jsem přešla na pepsi, čau cola coca.

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 30. května 2023 11:53

Kan Pepsi je zase narvaná umělým sladidlem, takže hnusná.