MP Meri No jak jsem jinak proti tělesnejm trestům, tak lidem s takovým názorem bych snad i jednu výchovnou lískla, aby se jim rozsvítilo
To je hrozná neúcta vůči práci a času druhých.
Stěžovací vlákno
DruI to je asi běžný. S prací otravuji i mého muže, a to lidi běžně nemají v obýváku letadlo, ale občas potrebují něco vyzvednout nebo zařídit.
Mě taky volají lidi, když se dostanou do potíží. Pokud to vyřeším na telefon, tak mi to nevadí, přitom normálně za to klienti i platí. Nějaká velká práce je mimo tuto diskusi, ale taky trochu očekávám, že když pak zavolám ty kámošce lékařce o radu, nepošle mě k šipku.
Takže podtrženo sečteno, na tyto věci bych reagovala podle toho jak se mi zrovna chce, ale neměla bych to těm lidem úplně za zlý.
DruI V tomhle případě je to aktuálně rodinný příslušník, o to víc mě to sere. Já třeba mám dvě kamarádky pediatricky a přestože mi říkaj piš kdykoli, tak když o víkendu skočil syn ze dvou a půl metru a něco si udělal s nohou (
), tak mě sice napadlo to s nima konzultovat, ale nakonec jsem se udržela. Proste maj víkend, svoje děti, snažím se to nedělat ...
Nebo když jsme kupovali byt, segra je realiťačka a nakonec nám dost pomohla s revizi smluv, organizaci toho procesu, s katastrem, hypotékou ... ale nabídla se sama a já bych si v životě nedovolila to po ní chtít. Bracha děla se dřevem a když mi neco vyrábí, vždycky mu nabízím peníze (někdy vezme, někdy ne).
Proste tohle je taková přesně neúcta, tady mě i štve takový to "marketingem pohrdám, vysmívám se tomu, ale teď bych to děsně potřeboval, tak však to nic není, to bys pro mě mohla udělat, ne?".
MP Meri zmenila jsi praci? delas na volne noze pro klienty?
ptam se panc hodne byvalych kolegu z marketingu slo na volnou nohu, tak me to zajima.
edit: jinak co muzu soudit z tvych uctu na instagramu, tak tu praci delas velmi dobre! :)
MP Meri to ti to doslo brzy, ja na to prisla po 5 letech v agenture ![]()
kdy mi doslo, ze jsem mohla roky byt na volne noze nebo aspon trochu... (pak uz jsem to stejne nechtela delat, tak to bylo fuk).
Lilly_Ku Díky, já se zatím rozkoukavam. Mám nějaký klienty, kterým spravuju sítě plus nějaký další věci. Zatím jako privydelek.
Ale vážně uvazuju, ze už se do předchozí práce nevratim. Dělám od vejsky jako úřednice, vždycky mě to bavilo, ale v posledních letech se poměry na ministerstvu změnily, Respektive některý věci se nezměnily bohuzel vubec a mě už to začalo dost stvat a blížila sem se urednicke otupelosti.
Tak uvidíme, co se na mě v příštích letech nabali za příležitosti.
continuity já ani nemám těm lidem za zlé když se na něco zeptají nebo požádají o konzultaci, já rostu z těch hlášek ty to máš hned a děláš to pro radost.
DruI Jo, to je přesný, nejde ani tak o to, ze te ty lidi s něčím otravujou, ale ze tu činnost rovnou jedním dechem i dehonestujou, ve smyslu ze to asi zvládne každej klidně mezi dverma. To má proste člověk chuť na ne zařvat - tak si to udělej sám, když je to podle tebe tak jednoduchý.
MP Meri to zni dobre. drzim pesti, at se to vyvine smerem, kterej ti bude vyhovovat!
DruI jó tak, to mě každý vždy hezky poprosí, protože je většinou v průseru a úplne slyšíš, že má pocit, že jsem poslední štace. Já jim většinou řeknu, ať si zavolají do banky (kdyz už vyslepicili přihlašovací údaje do telefonu) a pak se mi ozvou, že vyřešíme co dál.
Že by někdo volal, jak se na chránit před tím než se stane průser, tak to se mi nestává. ![]()
MP Meri to samý s grafikou, teď už to není tolik, ale naprostá klasika. "Dyť to pro tebe je jen chvilka s myší" se pak zvrhnou do "mohla bys tohle změnit" "mám super nápad, dáme(!!!) tam takovou jakože ceduli, jo" a nakonec "jo, ty to chceš zaplatit, dyť je to taková blbost, víšco, já mám sestřenici, ta má taky počítač, ona mi to udělá za chviličku".
Jinak teda odvahu na volnou nohu nemám, jsem srab. A ráda dělám pro firmy i ty hodně interní věci.
continuity Sis očividně vybrala lepší pole působnosti než my ostatní ![]()
andulka01 sestřenice má taky počítač![]()
DruI to mají i ti lékaři, tam člověk taky volá s malou dušičkou. ![]()
MP Meri No já ten krok před úřednickou otupělosti udělala, ale jako....:-D Jak říká sambo, čím dřív pochopej, že nejsem nijak zvlášť chytrá ani rychlá, tak možná tím pro mě lepší:-D.
Lilly_Ku Díky, ono zatím to na uživení se rozhodne není, ale zase je pravda, že už jsem (kvůli miminku) odmítla dvě nabídky, protože kapacitně to proste nedám. Tak treba tam potenciál do budoucna fakt bude.
Karja Mne by ten úřad chyběl, mám to prostředí svym způsobem rada. Ale na původní místo už se na 90 % vracet nechci. Moji agendu nikdo nepřevzal, chvíli to pojede samospádem, ale za tech x let to bude úplně v rozvalu a já to pak nehodlám zachraňovat. Totéž se totiž stalo po moji prvni rodičovské a jednou stačilo.
MP Meri jakože by tvoji agendu nechali jen tak ležet klidně ty tři roky, co můžeš být doma?
Evaeva Jo, tak to je. Nechci byt úplně konkrétní, ale moje pozice je z 80 % o nastavování a správě jedné části robustního IT systému. Takže to nějak proste pak běží samospádem, hasí se případné největší prusvihy, ale nedělá se žádný rozvoj, ani se neopravuji chyby, které nebrání užívání, ale jsou třeba "jen" uživatelsky nepříjemné. A já pak fakt nechci řešit skříň plnou kostlivců nashromážděných za tři roky.
MP Meri aha, to už celkem chápu. Neuměla jsem si představit, že by se něco ve státní správě mohlo nechat ležet tak dlouho. Ale musí to být teda mazec po návratu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články