andulka01 no ono to lanko na těch starých plečkach totiz občas zamrzalo. V lete je to fuk, ale zvyk je asi zvyk. Ja ručku používala na rozjezd do kopce bez Hill asistenta. Teď mám už to servo a tam si auto samo řekne (ale zas ji i samo odbrzdí, při rozjezdu).
Stěžovací vlákno
Karja zautomatizovat následující postup: chci nastartovat, zmáčknu brzdu, vyslapnu spojku, vyradim rychlost,dbrzdim ručku a startuji. Pásy buď předtím nebo až vyjedu z místa.
Pak je úplně jedno v jakém stavu kdo nechal auto.
Moje úplně nové auto bez zmacknute brzdy úplně odmítá nastartovat, ale teda učili vás to už v autoskole.
continuity jj presne, mi to ex v zime taky zakazoval:-)) ted mi ji pro zmenu synek strhal, a jak parkuju v kopci furt, tak davam zpatecku ale nejradsi bych i ten sutr
btw startovani bez seslapnute spojky se z nejakyho duvodu taky kdysi doporucovalo, ale ja se radsi drzim navykle rutiny, vim presne jak by to dopadlo:-P
continuity TO už se nezautomatizuje, už je to asi zautomatizovany dávno jinak. Já si myslím, že brzdu nemackam a ani jsem to nikdy nedělala.
.
Karja nejen novy vozy, ani automat ti bez seslapnute brzdy nenastartuje, to se asi jeste budes muset naucit:-P
viktorka_od splavu bacha, na technické nás s tím vyhodili. A to nějak plus minus brzdila, jen už neudržela v kopci naložené auto se čtyřmi lidmi.
Candance a důvod?
viktorka_od splavu Jo, ono to člověka musí donutit. Ale, ale. Já teda startovala vždy se spojkou, ted už nevim, ted už nějak jedu asi. ale vlastně jsem nevěděla, jestli je to můj blbej zvyk nebo doporučení. Ale ted tady čtu jednou spojka, jednou brzda a vůbec nevim už!
continuity nj s tim pocitam:-/
andulka01hlavne kvuli zime a ze se to pak zasekava a ze to rychlost udrzi. Plati to samozrejme na rovine.
Ja ale automaticky vyrazuju pri startovani a slapu na brzdu.
Ted stridam automat a to je jedno.
continuity Tak květinářství je taková malá rodinná i když navzájem nejsme v příbuzenském vztahu. Pro mne je to daleko lepší, jak korporát.![]()
MP Meri ja mam BRCA1, prislo se na to teda az s moji rakovinou prsa. Ale co jsem si tak zjistovala a bavila s jinyma "postizenyma", tak samotna mutace fakt neni nic extra strasneho. Taky jsem behem me lecby v te skupine mladych zen s rakovinou prsu byla jedina s mutaci, ostatni to mely jako "blbou nahodu". V mem pripade ta mutace zmenila pouze to, ze jsem si pri operaci nenechala vzit jen postizenou cast prsu, ale radeji obe dve preventivne cele (myslim, ze bez mutace by mi tenhle rozsah operace nedovolili, holkam brali jen ten kus s nadorem, ale zaroven me k nemu nijak nenutili, bylo to moje rozhodnuti). Jo a taky jsem s brca mela narok na dalsi lecbu, kapala mi pokazde jeste jedna kapacka navic, kterou ty bez brca nedostaly.
Zaprve to je jen o vyssim riziku, nikoliv o jistote toho, ze bude mit rakovinu (mam v rodine tri sestry, nejstarsi brca ma a je ji 65 a cely zivot je zdrava, prostredni brca ma a v padesati mela rakovinu prsa a nejmladsi brca nema). Ja ho mam nejspis po tatovi (on se nenechal testovat, tak jiste to neni) a pak dedeckovi, kdy ani jeden z nich nemel cely zivot zadny problem, jen to prenesli dal.
Zadruhe ten vzorek testovanych je tak maly, ze se trochu branim tomu z toho vysledku delat nejake zavery. Testuji se v drtive vetsine onkopacienti, kteri uz rakovinu na 100% maji a jejich nejblizsi rodinni prislusnici. U me jen bratr, tata a teta (jeho sestra), mamu mi otestovat odmitli, ze to z jeji strany urcite neni, kdyz mam stejnou mutaci, jako tatova sestrenice, tak se s mamou zdrzovat nebudou.
A zatreti se k brca mutaci vaze celkem velky program prevence placeny pojistovou, ktery je celkem fajn vyuzit.
Jak mi rekla jedna holka, co brca ma "moje kamaradka mi vzdycky rika, ze vsichni mame celkem velkou sanci mit rakovinu. Ted ji ma prece uz skoro kazdy treti. Akorat ty o tom svem riziku narozdil od ostatnich vis a muzes se tak zaridit a nechat se hlidat"
Plus si rikam, ze kdybych o te mutaci vedela driv, tak bych pri objednani ma utz prsa pri nalezu snad necekala pres dva mesice na termin, protoze mlade a kojici neradi vysetruji a mam zavolat az dalsi cyklus, kdyby to nezmizelo. Proste bych hlasila, ze mam brca a neco jsem nahmatala, tak chci prijit co nejdriv.
Při prevenci mi zubařka zjistila mezizubní kaz
a nejbližší termín na ošetření našla za 11 měsíců
Šla bych jinam, ale obávám se, že není kam.
Kan no já mám zkušenost z těch firem cca 100 zaměstnanců a tam se nějak předpokládá, že zaměstnanec rodině obětuje vše.
Pak má zaměstnanec problém a... rodina najednou nějak nefunguje.
slniecko můj soukroný název rodinky mé sestry s dvěma dětmi. Jakmile přijedou, celý dům se topí v mikinách, bundách, kalhotkách, plínách, mističkách od kašiček, papírků od sušenek, čepic, triček... V ložnici pro krámy není vidět podlaha a tak. Já vím, že je to normální, ale vytáčí mě to, no. Jsem stará bezdětná protivná bába
chápem ![]()
Candance andulka01 Karja Můj tatínek je taky bojovník proti ručce a obhájce zařazený rychlosti
a taky už jsem slyšela, že startovat vždycky se sešlápnutou spojkou je spíš pověra z minulosti, ale dělám to.
Jó v Liberci, tam se parkuje se zařazenou rychlostí, zataženou ručkou a ještě kolama stočenejma k chodníku ![]()
andulka01 tyjo, jak startuješ? Já taky nechávám auto stát na jedničce bez brzdy. Zmacknu spojku a brzdu a otočím klíčem. Ani nevím, jestli napřed vyřadím, asi jo
.
andulka01 ale musel to být peknej šok ![]()
Tabea byl, já už viděla jak se na mě sype to okno přes dvě patra a parkuju kolegyni na stole. Mazec.
Při parkování zařazuju rychlost jen v kopci. Jinak z principu ne od té doby, kdy nám nabořilo naše auto jiné, které mělo zařazenou rychlost a viděla jsem, co to dokáže.
Stáli jsme podélně za sebou a to druhé auto někdo úmyslně podpálil (tenkrát to bylo pravděpodobně nějaké vyřizování účtů mezi podnikateli... rozstřelili okno a hodili dovnitř něco zapáleného). A jak byla zařazená rychlost (teda zpátečka) a při požáru se ta elektronika sepnula, auto díky té zařazené rychlosti začalo couvat a táhlo sebou naše auto asi 10 metrů, než se hasičům podařilo to zpacifikovat. Náš nárazník v háji a žádnou náhradu jsme nedostali. Žhář nezjištěn a z povinného ručení majitele auta to nemohlo být hrazené, protože v tom autě v tu chvíli nikdo neseděl. Aspoň tak nám to tenkrát na policii řekli. Maximálně jsme mohli podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Které ale už bylo podané kvůli tomu zapálenému autu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články