Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 13:18

Candance 

Je to teda blbá situace, já bych v tom nevydržela ani minutu (a patrně skončila v kriminále ), ale na druhou stranu - jak chceš vyhodit tchýni z jejího baráku?! 

Ona tam zjevně bydlet chce, jen ne sama, se s tím smiř... Pokud půjdeš do toho bytu, asi tě to bude stát manželství, anžto manžel asi nenechá zlatou maminku samotnou nebo si to od ní minimálně zle vypije, to bude zhroucení a vydírání... Hrůza děs, podle mě to nemá solidní řešení a lituju tě teda moc!

Fakt zkus aspoň svoje prostory zamykat.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 13:22

Candance Ach jo, držím ti palce! Máš povinnosti jenom vůči svym dětem, odneseš to psychicky, odneseš to fyzicky, zařiď se tak, aby se to nestalo. Držím ti palce moc.

Kokoska To nemá cenu, přijde mi, že čosto se při radách jak vyjít s těmito problemovymi osobami vychází z předpokladu, že dotyčná je normální osoba, které leccos dojde, je aspoň minimálně empatická, a prostě trochu emočně inteligentní. To není, takže podobné akce ještě všechno zhorší. 

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 13:33
Reakce na Candance:

continuity a ja do toho domi jit nechtela

Ona me po tchanove smrti prosila, aby ten dum nezustal prazdny. Ona tam uz sama zit nechtela. Ja bych radsi bydlela v nasem vysnenem, bez  problemu stareho domu, bez kompromisu.

​Ja jsem fakt šťastná, že se k domu tchanovcu prostě všichni nevejdeme. Technicky by tam šly udělat dvě domácnosti ale 2+1 a 2+kk. Už to měl na talíři švagr, ale nevím, co jí na to řekl. 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 13:42

Karja je to blby, ja vim, ale proste si rikam, jak by se to libilo ji, kdyby ji nekdo hrabal do veci. Asi bych si fakt zamykala treba loznici nebo aspon skrin, kdyby to slo. Je to situace na h...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 14:10

Kokoska jenže z jejího pohledu to asi není totéž. Možná to fakt bere, že je to její dům a tím pádem ona rozhoduje o hrnkách a špinavém prádle.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 14:11

continuity Dostatek místa je dost důležitý. Já teda vidím i rozdíl v soužití matka - dcera a tchýně-snacha. Tchyni mám taky zlatou, ale přeci jenom máme s mámou podobný návyky.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 14:28

Evaeva o hrnkach budiz, ale spinave pradlo at si resi vyhradne svoje. Jenze tihle "spasitele a zachranci" to nepochopi. Oni pomahaji at se to komu libi nebo ne.

Offline Tabea
8103 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 14:40

MP Meri uspořádání domácnosti nastaví ten, kdo tam byl první. Pokud se někdo přistěhuje do domácnosti, tak nemůže přeskládat kuchyň nebo obývák. Natož aby lezl ostatním do skříní s oblečením. 

Online letfenixa
10877 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 14:56

Candance veľmi ťa ľutujem, nechcela by som tak žiť.  Mne stačí, keď občas sme u našich a drhne to veľmi.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 17:20

Vyrustala jsem ve vicegeneracnim dome, kde byly  domacnosti sice oddeleny, ale babicka (tatova mama) nam lezla vsude, vse komentovala, kontrolovala. Pak jsme i zamykali ale nekomfortni to bylo hodne. Vztahy mezi mamou a babi se nezlepsily nikdy. Mama se proste "pristehovala". Je to strasne tezke. Jeste by me zajimalo, jak to je s vlastnictvim domu. Protoze jestli pani tchyne porad formalne vlastni cast nemovitosti, asi se snadno nevzda a neodstehuje. Mam tchyni milionovou, rada za ni jezdim. Nemam problem, kdyz mi vypere a da veci do skrine. Naopak jsem ji vdecna, ale zit spolu bychom nemohly. Kazda ve vlastnim jedine

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 19:08

@Candance je mi te moc lito, takto se dlouhodobe zit neda. Tchani do naseho bytu vstupovali bez zaklepani a i kdyz jsme nebyli doma. Muz se do reseni moc nemel, nastesti jsme odjeli na rok pryc a po navratu uz soukromi respektovali. Mozna by ve vasem pripade pomohl nejaky mediator, vy uz jste vsichni trochu zaujati a nestranny vyjednavac by mkzna pomohl. Jen nevim, jak by se k tomu stavel tvuj muz a tchyne.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 20:01

Candance mas to tezky a kazda rada je draha. Muzi velice neradi tyto veci resi, zvlast, kdyz v tom figuruje jejich matka. Pro zacatek bych striktne oddelila vase prostory, pokud to jde a zamykala je. Myslim, ze pokud to nevyresis ty, tak to nebude. Kdyz jsme se prestehovali pobliz tchanu, tak k nim dal manzel klice, pro pripad, ze bychom je MY potrebovali. Dopadlo to tak, ze kdyz k nam tchyne sla, tak si normalne odemkla, aniz by zazvonila. Stalo se to mnohokrat a ja jsem silela. Vrcholem bylo, ze jsem jednou prisla z prochazky s detma a tchyne si sedela u nas v obyvaku, pila kafe a pry kde jsem tak dlouho. Druhy den jsem koupila novy (lepsi bezpecnostni) zamek a od toho uz nikdy klice nedostali.

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 21:10

crazydaisy u nás to bylo to same a fakt mě prekvapuje jak běžný to je. My navíc bydleli v garzonce, takže jsem třeba kojila a oba dva tchanovci najednou prakticky v ložnici. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 21:48

Mne to robila mama. Prisla bez ohlasenia, hrabala sa mi vo veciach a co sa jej nepozdavalo, s kludom vyhodila. Kupila mi novu naberacku, ze moje su hrozne atd.  Tiez uz nema kluce, aj ked obcas by sa mi hodilo keby mala. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 21:52

crazydaisy Už jsi to sem někdy psala a už tehdy jsem viděla rudě, to je taková neomalenost.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 21:54

Ginger Ja jsem nad tím přemýšlela hodně, když se nám doma rozbily ty vztahy vícegeneračního soužití. Jestli tak někdo fakt žije spokojeně, takže jsem se třeba ptala tak různě známých, kde jejich rodiny tak žijí a všude to bylo na h.vno, jen to tak na první pohled třeba nevypada. Vlastně znám jen jednu kamarádku, která je v pohodě s rodiči v jednom domě (ale neznám názor jejího muže).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 21:59

Candance je mi to moc luto. Si pamatam ako si sem pisala este predtym nez ste sa pustili do rekonstrukcie, ze to nechces a bojis sa presne toho, co teraz nastalo. Ja neviem ci muz chape, ze takto sa postupne moze vase manzelstvo aj skoncit? Mne z toho, co si pisala vychadza, ze sa ho svokra snazi ziskat na svoju stranu. Drzim palce nech to vyriesis skor, nez sa jej to podari. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 21:59

Karja Já třeba s rodiči i tchánovci vycházím velmi dobře, ze strany muže je to stejně. Ale s nikým z nich bych nemohla bydlet, bože chraň! O ulici dál stačí.

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 21:59

Karjajá si myslím, že zrovna toto blbě fungovalo i v tom 19. století. Bralo se za hotovou věc, že nevěsta se přestěhuje k muži a nakonec měla vlastní domácnost až ve chvíli, kdy tchýně umrela.

vlastne i ta slavná živá a mrtvá je o tom samém, dvě ženy v jedné domácnosti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 22:06

Len přesně tak, mám ověřeno, že 14 dní s rodiči je moje maximum. A souhlasím s continuityže musí být stanoveno, čí je to domácnost. Klíče má od nás půlka příbuzenstva a my od nich, ale nikdy by nikoho nenapadlo přijít bez ohlášení.