To je strašně těžká situace, Candance lituju tě hrozně moc a taky si pamatuju, jak jsme to tu řešily ještě než ta rekonstrukce začala a jak moc se ti do toho nechtělo. :-( Nevím, jak moc ta rekonstrukce pozměnila dům, ale taky myslím, že tchýně se tam prostě cítí "doma". A trochu jí v tomto rozumím (což neznamená, že má právo vám tam přerovnávat hrnky).
U nás je situace trochu podobná v tom, že jsme se ségrou vyrostly v domě, po tátově smrti jsem se svého podílu vzdala ve prospěch sestry, ta se tam nastěhovala s rodinou, spravili si část, něco přistavěli a jsou tam dvě domácnosti s mámou, ani jedna není ta "původní", ve které jsem vyrostla. A stejně se tam cítím tak trochu jako doma. Vcházím bez zvonění, ale myslím, že kdybych zazvonila, koukají na mě jako na blázna.
Kafe si třeba sama neuvařím, to je fakt. Ale určitě mám víc domácí pocit, než jsem měla třeba, když ségra bydlela v bytě. K ségře teda klepu, k mámě volám na chodbě hlasité ahoj (vstupní prostor mají společný).
A ještě sranda je, že je tam velká zahrada, kterou máme se ségrou ve společném vlastnictví, já zatím opravdu jen formálně, ale perspektivně počítám, že by se polovina dala využít jako stavební pozemek. O polovinu zahrady se stará ségra, tu druhou vždy využíval tatínkův bratr a po něm tam má zahradu sestřenice (o víc než 20 let starší než já). Je to na dobré slovo, není tam žádné břemeno ani nic takového. Tak počítám, že až sestřenice nebude chtít, stane se z toho můj prostor, ale třeba z toho ještě bude výbušná situace, kdo ví.