Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 20:19

Renusatko Mně se udělalo uolne špatně, máme letět za dva měsíce a Marrakesh byl samozřejmě taky v plánu. Kolikrát jsem se už toulala těma uličkama a teď ty záběry, všechno zničeny. Místo večerních trhu na Jamaa spí lidé, protože tam aspoň není nic, co by na ne mohlo spadnout ... Ach Jo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 22:30

KokoskaZatím neví, psali si s ním pár minut ráno. Večer poslal jen fotky hotelu. Možná ani sami neví. To jsme spíš dneska probírali my, tady.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 09. zaří 2023 22:46

Renusatko hlavne ze je v poradku.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:08

Ja si tu odlozim. Dukladne jsem si promluvila s tchyni, odchod jsem ji nenavrhla, to musi muz. Ten ted neni doma. Rekla jsem ji, ze me rozciluje, ze mi prerovnava veci, preskladava pradlo, presazuje kytky, ruzne je otrhava a prenasi, prendava veci v lednici do jinych misek, a tak a tak a tak. Ze min o dela zle, ze nemam minutu soukromi po prichode z prace, ze rovnou uvidim, ci zase udelala a vadi mi to a rozcili me to. 

Tak se mam uklidnit a nebyt vztekla, problem je jen u me.Ona bude pokracovat, protoze podle ni to je lepsi, ona mi pomaha a mam ji byt vdecna.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:10

Candance to je vážně strašný, nejradši bych tě šla obejmout

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:14

Malenge

Dekuji, nejhorsi je, ze na venek to pusobi, ze ona mi pomaha ale ja nemam ani minutu soukromi. Porad vysetruje, jak dlouho mam tyto saty a tak. A ja si nedokazu dat nohy na stul, kdyz neco porad prerovnava v kuchyni. Teda dokazu, ale je to stejne na nervy. A ani si neodpocinu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:19

Candance A ona u vás žije natrvalo? Dům nebo byt? Je to strasny, lituju vlastně všechny zúčastněné ... na druhou stranu pokud se ona má cítit jako doma a ne jako návštěva, tak to s sebou nutně nese "právo přerovnavat" (bavim se o společných prostorách). Záleží jestli má statut návštěvy, nebo člena domácnosti ...

Offline 999
19817 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:22

Candance Moc tě lituju, to musí být strašně vysilující :-(. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:25

MP Merimela u nas byt jen docasne, ma nas byt. My jsem zreknstruovali jejich dum. Ona chtela bydlet s nami, ale to jsme odmitli nakonec. Pred pul rokem ji bylo nejak zle, tak jsme ji u nas nechali a uz neodesla a byt je prazdny, chodi si tam pro veci. Pro me je navsteva.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:26

MP Meri ona prerovnava moje veci. A nemela by na to ani pravo ve spolecnych, protoze usporadani jsme si nastavili my.Nez prisla.

Offline continuity
43127 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:29

Candance moc tě lituji, tohle he strašně vysilujici. já bych tam už dávno nebydlela. Toto se fakt nedá. 

MP Meriprávo prerovnat moje prádlo a přesazovat kytky nemá ani můj muž a to tu se mnou žije 15 let.

Hlavně úplně vidím v barvách moji tchýni, která přišla na návštěvu, vzala nůžky a zrušila mi vazbu z drahého květinářství, protože je to moc natěsno. Přijít z práce a prohledávat celou lednici, abych našla zbytek guláše ze včerejška, který si chci ohřát k večeři, je hrozně vycerpavajici. To si fakt neděláme bez upozornění ani doma navzájem.  

Offline continuity
43127 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:31

Candance

odstěhovala bych se do toho bytu, klidně i s detma. Hned jak se vrátí muž. 

Jako tady fakt s Merry nesouhlasím, jedna domácnost musí mít jednu paní, toto nikdy nebude fungovat. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:38

Candance tyjo, já tak nějak celoživotně žiju sama a z tohoto by mě hrablo.. Přestěhovat se do toho bytu je dobra rada. Přerovnala bych tam věci, prádlo, přesadila kytky, seprala pár svetrů, možná vyměnila nábytek a tchyně se zeptala jak dlouho kterou věc má

Jo blbej vtip, držím palce ať je manžel nápomocen a tchyni přesadí zpátky (a sebrat klíče).

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:44

O osobních věcech neni sporu, tam nemá právo přerovnavat nikdo nikomu nic. Ale společné prostory jsou imho něco jiného a je jasný, ze je potřeba si ty věci vykomunikovat. Pokaždé, když jsem se s někým sestehovavala, tak to první měsíce drhlo, přesně než si sedly věci typu jestli hrnicky budou ve skříni dnem vzhůru nebo ne a jak mají byt srovnány věci v lednici. Jenom říkám, ze pokud je někdo právoplatný člen domácnosti, tak má do toho taky co mluvit. 

Candance Lituju te, fakt. Podle mě začátek problému je, ze ty ji vnímáš jako návštěvu a ona se asi chce zabydlet natrvalo. Nezávidím ti to, vím ze to řešíte dlouhodobě. Já bych tchýni nesnesla ani jako návštěvu, musí to byt neskutečně vyčerpávající.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:51

Candance vůbec si to neumím představit Bohužel to bude muset řešit muž a evidentně se k tomu nemá.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:53

MP Meri jenze tady to neni o kompromisu a dohode o hrnickach, tady chce tchyne mit rozhodne slovo, protoze "to tak je lepsi".

Candance musi to byt hrozny, lituju te moc. Pokud nechces zacit zamykat mistnosti, do kterych ona proste nema co chodit, asi byste ji meli jednoznacne dat povel k odchodu, snad uz na tom zdravotne neni tak zle, aby nemohla byt u sebe doma. Jinak by to bylo opravdu bylo "ona nebo ja" a to by snad muz nechtel. 

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 09:58

Candance Tchýně si prostě očůrává území, aby bylo jasný, že je její :o( Fakt hodně tě lituju a přeju ti, ať ji manžel zvládne vypoklonkovat.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:00

Dekuji. Ja uz to nechci dal rozebirat, do bytu odchazet nechci -kvuli detem. Ale napadne me to denne 100x. Muz se nema k reseni, je to jeho matka. Ona do nej porad neco husti, a ja pak prijdu nastvana, takze zacina byt nastvany on na me. 

Offline Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:01

Candance Je to hrozné, navíc mi připadá podle toho co jsi tu psala dřív, že je tchyně taky citová vyděračka, takže to vystěhování bude asi dost dramatická záležitost, tak držím palce ať to vyjde a manžel to taky ustojí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:03

Candance ten odchod je takový vydírací, ale pokud muž odmítne chápat vážnost situace, tak moc nevidím jiné řešení. Jemu nevadí, že nemáte žádné soukromí? A holkám?