Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:19

Mermaid takže by ses po deseti letech a dvou dětech rozešla kvůli zazdění narozenin? Oni se ty první roky snaží většinou všichni.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:19

monis hele a kdyby ses ho zeptala, tak ti do očí řekne, že se na tebe vykašlal nebo jak? Já to vůbec nejsem schopná pochopit 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:22

monis tak mě z toho vyplynulo, že se tak chová dlouhodobě, že to má takhle nastavený pořád. O rozchodu jsem nic neříkala, jen, že já od svého partnera očekávám něco jiného a s člověkem, co je ke mně lhostejný, bych žít nechtěla 

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:23

monis no jo, ale takhle změnit zaběhlý systém... 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:28

Mermaid Třeba můj muž sám nechce žádné dárky ani to slavit, k vánocům říkal, že nic prostě nechce, at si koupím radši dárek sobě ještě, že má z toho větší radost. Já to teda u něj držím kvůli sobě a kvůli dětem, ale upřímně dávám mu jen dort a s dětmi mu koupíme většinou nějakou drobnost, jakože mají radost mu něco dát. Já si myslím, že třeba monismuž to má stejně, je mu to ukradené, kdyby šlo o něj, ale ta matka s tím bráchou tam nějak nezapadají. Já si myslím, že lhostejnost se měří nějakými dlouhodobými činy a chováním, ne dary.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:34

Karja Vy nemáte sdílenej kalendář na mobilu?  Bez toho by moje domácnost vůbec nefungovala!! I tak mi muž běžně volá a ptá se třeba kdy má dovolenou!!! (on!)

Mermaid To jsi hodně přísná. Někdo na to prostě nemá buňky, není to ze zlýho úmyslu. Vlastní rodinu vedu teď už v patrnosti, ale za svobodna mě to míjelo úplně, ségra mi volávala, že bude mít narozeniny máma a máma naopak, že bude mít narozeniny ségra...:-) Do teď mi tahle širší rodina vypadává, naštěstí máme tendence dárky konzultovat, takže je to pro mě jako nenápadná připomínka. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:38

Garfie Ne, my si ani jeden kalendář v mobilu nevedeme, máme papírový s kočičkama!

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:41
Reakce na Garfie:

Karja Vy nemáte sdílenej kalendář na mobilu?  Bez toho by moje domácnost vůbec nefungovala!! I tak mi muž běžně volá a ptá se třeba kdy má dovolenou!!! (on!)

U nás to stejný. Minulý týden muž řešil, jestli mají děti druhý den zubaře nebo ne, protože nepřišlo potvrzení a on to měl v kalendáři. V osm večer den předem. 

A to mě ještě mile překvapil, že na to myslí!

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:44

Karja myslím, že sambo je taky ten typ, který ty dary všeobecně neprožívá, ale matka do vzorce nezapadá no a tam směřovala moje původní stížnost. Matku máš prostě jenom jednu, ale matek svých dětí můžeš mít v životě víc

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:46

monis u nás je to taky, já pul roku zapisuju, uvazuju, řeším mou i muzovu rodinu, a on začne shánět dárek pro mě den před vanoci v makru...letos to vygradovalo v pěknou hádku, když jsem byla dotčena, že se na to můžu taky vykašlat. Prý ho to nebavitakže letos dostane ponožky a cajk.  

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:49

Karja Garfie pro mě to lhostejnost je. Sama vedu v patrnosti, kdy mají narozky tcháni, mužova babička, strýc...a vždy se snažíme vybrat takový dárek(byť treba symbolický), aby je potěšil. A hlavně to není o daru, ale o tom, že si člověk na toho druhého vzpomene. Přijde mi to normální, proto až tady zírám, že to někdo vůbec neřeší 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 08:56

Mermaid no každý to má jinak. Můj muž zmínil, že má nějaké nápady na dárek k mým kulatinam za půl roku a popravdě mě to spíš vyděsilo.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:00

Mermaid Já třeba dost často zapomínám na jednu sestru, neumím to nějak moc držet v hlavě to datum:-D. A celkově to zapomínám, takže pro to mám pochopení. A nemyslím si, že jsem vůči rodině lhostejná. 

Offline 999
19818 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:04

monis Já bych mu to zjednodušila, navrhla bych mu, že aby s tím neměl starosti, dárek si dopředu vyberu, klidně i objednám, stačí, když to vyzvedne/zaplatí :-). A vyber si nějakej fakt pěknej :-). 

U nás je manžel mistr přes kytky, ty nakupuje hrozně rád a krásný. A pak říká, vyber si nějaký šaty a to já zase moc ráda .-).

On k narozeninám nic nechce, tak mu kupuju nějaký umění, rozuměj, dárek pro mě :-). Ale smějeme se tomu, já mám radost a on má radost, že mám radost :-).

Offline andulka01
12840 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:05

monis tohle by mi teda vadilo hodně. A vadí, vloni mi narozky zazdil prítel a dotklo se mě to hodně. Neočekávám dary, ale kytku a pusu teda jo. Stejně jako já myslím na jeho narozky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:08

Mermaid já teda muže taky nijak extra neobdarovávam (narozeniny má za týden a co dostane nevím ), ale co má ten obdarovaný dělat. Třeba si říká, že toho druhého to baví něco vymýšlet a plánovat. A on na to zkrátka není?

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:09

monis to každý vidí jinak, jsem spíš jako Karja , občas sama zapomenu, tak se mě ani nedotkne, když se zapomene na mě. A kytice nechci vůbec, to jsme si vyjasnili dávno. 

Offline andulka01
12840 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:11

Evaeva myslím, že vůbec nejde o obdarování, stačilo by si vzpomenout a nedelat mrtvýho brouka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:12

Mermaid já oceňuji ve vztahu jiné věci, muž sice nezapomíná (díky tomu kalendáři v mobilu), ale vím, že nemůžu čekat nic extra. Ano pěkný dárek přímo na míru by mně potěšil, ale důležitější jsou pro mě jiné věci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:13

andulka01 když si za něj vzpomene mobil, tak nějak nevím, jestli to přičítat jemu