Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:07

Candance no kvůli dětem... Myslím, že jim v ty atmosfere taky není dobře. Je to celé složité, především si myslím, že by se muži trochu rozsvitilo. Nevím v jakém stavu je byt, jestli.byste tam mohli jít všichni, ale klidně bych to s dětma probrala a zjistila, jak se k tomu staví.

Ale moc nelpim na majetku, já bych ji nechala klidně celý dům a šla. 

Ale moc soucítím, fakt. jsou prarodiče, s kterými se bydlet dá, ale ja mám tchýni, která zásadně neklepala, ani kdyz šla k nám na návštevu, tak si nedělám iluze, jak by to soukromí vypadalo, když by byla "součástí domácnosti". 

Offline Kora
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:09

Candance já tě lituju strašně moc, ale nevím jestli si muž uvědomuje,  že neresenim situace rozestve vás dva. 

Ja vím,  že ultimata jsou blbá věc, ale já už bych muži dala vybrat,  buď ona nebo já. Tchyně má kde bydlet,  neustálou péči nepotřebuje, proč máš být kvůli jejím rozmarum nešťastná a omezovat se. 

Držím palce.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:10

Kokoska Jasne ze jo. Jen říkám, ze z jejího úhlu pohledu je to bohuzel celkem pochopitelný. Což nevyvrací, ze je to pro Candance nepříjemný. Ale podle mě ten základní problem tkví v tom, kdo je kde doma. A to bude očividně hodně těžký vyřešit. Tady nezbývá než se opakovaně vymezit a stanovit si hranice a trvat na jejich dodrzovani. Vyčerpávající :(

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:10

Černá kočka minule, kdyz jsme ji oznamili, ze se do zrekonstruovaneho domu chceme prestehovat my, tak me dost urazila a pak s nami (ani detmi)rok nekomunikovala- teda ano :Prisla na navstevu, aby nam ukazala, ze nas nepotrebuje.

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:11

Candance hrozná situace, je mi tě líto. A štve mě přístup tvého muže.

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:13

Evaeva běžnému chlapovi je podle mě přerovnana lednice a vyprané prádlo úplně volné. Normálně to dělá manželka, takto to dělá mamička, tak ať se holky nějak domluvi, ne?

Můj muž se vůči tchýni vymezuje tak 2x týdně, tohle by určitě řešil, ale kvůli mně, ne kvůli sobě. Jemu by vadily úplně jiné věci, teba to neklepani nebo kdyby mu kecala do toho, jak tráví večer. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:14

MP Meri ona ale u nas zustala, kdyz k nam prisla na dcerinu oslavu a udelalo se ji zle od srdce. Ted je ji dobre . Myslis, ze si nekdo mysli, kdyza v mistnosti prinesenou postel a Tv a sezonni veci si chodi menit do bytu, ze tam bydli? 

Ona si hlavne mysli, ze ji neni dobre (ona ma xy zdravotnich problemu, jako kazdy stary clovek), ze je nase povinnost se o ni starat. Skoda, ze to neni povinnost druheho syna. A v jejich dome bydlime, protoze nas o to prosila, aby nezustal opusteny. My prave meli zacinat stavbu noveho.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:14

Candance Uff, tlapkám moc

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:16

Candancepočkej, já jsem myslela, že to rozhodnutí vymenit si vzájemně bydlení bylo společné (tedy vaše a ji)? 

Pokud se ona cítí být z domu vyštvána, tak to celou situaci dost komplikuje. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:28

continuity ano, bylo to spolecne. Dohoda znela, ze nez se zotavi z tchanovi smrti. Rekonstrukce mela trvat 3 mesice a ona nez se zotavi mela jit s nami. Ale pak se mela vratit do bytu. Rekonstrukce trvala 1.5 roku a sli jsme tam bydlet bez nabytku. Bez dveri a tak.

Pak bydlela v byte skoro 1.5 roku bez nas. Pak teda mela dcera tu oslavu.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:30

continuity a ja do toho domi jit nechtela

Ona me po tchanove smrti prosila, aby ten dum nezustal prazdny. Ona tam uz sama zit nechtela. Ja bych radsi bydlela v nasem vysnenem, bez  problemu stareho domu, bez kompromisu.

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:32

Candance jo takhle. 

Já vidím dvě možnosti, buď ji muž oznámí, že se stěhuje a ona zas může být rok uražená, nebo se stěhuje někdo z vás. 

Já bych v tom nežila, protože to někdo nakonec nehezky odnese psychicky a za to nic na světě nestojí. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:35

Candance Tlapkám moc, tchyně teda bydlela samostatně, a stejně mi chodila "pomáhat" podobným způsobem, a taky jsem byla špatná já, že si toho nevážím (přitom muž sám kritizoval některé její úklidové metody). Jak moc daleko jsou od sebe dům a byt? A stavba nového definitně padla, nebo o tom ještě uvažujete?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:35

Candance Promiň, já se v tom už ztratila. Dům, kde teď všichni žijete, je původně její a jejího muže a pak prošel rekonstrukci? Třeba se od toho nedovede odpoutat. 
Navic píšeš, ze je u vás 6 měsíců. At má postel kdekoli, za tu dobu člověk proste tak nějak musí získat pocit, že má právo přerovnat lednici.

A ještě jednou, já vůbec nezlehčuju, že je to pro tebe na palici a já bych v takovém uspořádání nechtěla byt ani den. Jen chci říct, ze chtít po ni změnu přístupu je možná příliš, nejspíš toho není schopna (a já to trochu chápu). Jediná cesta, jak z toho ven, je striktně ty dvě domácnosti oddělit. 
(Nebo nastavit pravidla, která by vyhovovala všem, čehož se očividně dlouhodobě nedaří dosáhnout)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:45

MP Meri ja tlacim.na odchod uz tri mesice. Ona muze citove vydira. Kdyz neni doma, je ji docela dobre. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:46

Isca ona to delala uz pred tim, kdyz jsme byli cerstve manzele. Tez prisla, nikdo doma, tak odnesla spinave pradlo. Super ze. A mohla jsem se rozcilovat co jsme chtela. Spravne to vyhodnotila continuity . Muzi je to jedno, hlavne, ze po nem nikdo nechce, aby to pral on.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:48

Candance A ten tvůj muž to s ní nechce řešit proč? Já bych v tom teda taky nemohla žít a to jsem měla svoje rodiče přes zimu u nás a asi si je vezmeme na zimu zas. 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 10:54

Candance ja vim, ze je blby delat si naschvaly, ale co ji tak trochu prestavet pokojik a prerovnat skrin, az bude nekde na prochazce? At vidi, jaky to je.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:06

Kokoska zajímalo by mě, co by tihle přerovnávači cizích domácností říkali, kdyby to dělal někdo jim. To přece nemůže být příjemné nikomu.

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 11:07
Reakce na Renusatko:

​U nás to bylo dost podobně. Babička měla 63, dědečdk přes 80. Když se jí udělalo špatně, tak ho museli vzít dokroři do stejné nemocnice na LDN. Alespoň jsem ho za ní mohla vozit. Babička potom úplně nečekaně umřela. Šla jsem za dědečkem a všichni mi zakázali, mu to říct. Chtěl za ní jet a já mu to nemohla říct a on njednou říkal, že ví, že umřela. Umřel 3 dny po ní, i když nebyl důvod.