Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:15

monis a nebude to mít nějaký počátek v dětství? Jakože matka vždycky "stropila scénu", když nebyl dárek dostatečný nebo je k tomu vedl otec? Pak bych se ani nedivila, že ho ostatní narozeniny otravují. A nebo fakt čekal na ten odkaz.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:18

Karja musíš si na sestry narozeniny porodit dítě Já mám na data paměť, ale my hlavně slavíme ve skupinách:) ségry mají svátek s maminými narozeninami, táta a ségra jsou v podzimní vlně,... takže obvykle dostaneš pozvání na takové menší vánoce. Ale zase jsem fakt marná na vymýšlení, takže paměť na data mi moc nepomůže.

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:20
Reakce na andulka01:

Evaeva myslím, že vůbec nejde o obdarování, stačilo by si vzpomenout a nedelat mrtvýho brouka.

​Určitě. A myslím, že v původním povzdechu byl ten kontrast, že dva měsíce předem řeší dárek pro matku, a dárek pro monis neřeší vůbec. Kdyby neřešil nikoho, je to zase něco jiného.  Je zajímavé, jak se ta diskuze stáčí, a je fajn ta pestrost názorů ovlivněná různým náhledem a situací každého jednotlivce. Doufejme, že nevyvoláme známé troly    

Offline dupali
471 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:20

Evaeva já to mám úplně stejně, sdílený kalendář máme, ale vůbec mě navadí, když na moje narozeniny kdokoliv zapomene, oceňuji jiné věci. Myslím, že to dobře vysvětluje kniha Pět jazyků lásky - prostě jsem jiná kategorie než darovací/ráda obdarovaná. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:22

dupali mně by samozřejmě skvělý dárek potěšil a kdyby selhala technika a zapomněl, byla bych zklamaná. Ale nikdo není dokonalý a jiné věci jsou důležitější.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:26

monis Muz taky zazdi vsechny narozeniny. Parkrat me to mrzelo, tak mu proste poslu odkaz toho, co chci a vi, ze mam rada kytky. Takze dostanu kyticku a ten darek. Letos sehnal knizku, ktera je jinak vyprodana. Proste ti chlapi na to nejak nemaji bunky, v case se tahle schopnost obdarovavat z vlastni iniciativy nelepsi. Ten odkaz neni reseni, to chapu. Ale ja uz letos dopredu avizovala, ze nic nechci, ze to stejne neni moc ke slaveni. Jinak muj tata dava hodnotne dary, ale to vazne nechces. Ma uzasnou vlastnost se netrefit s jeste cloveka nastvat/urazit. Takze treba rotoped apod

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:28

Jos já, když vím, co chci taky posílám odkaz. Akorát většinou nevím, tak se ani nedivím, že nemůžu čekat zázraky.

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:28

monis Situace, kterou popisujes by mě taky mrzela. Dát si práci s dárkem pro mámu a se mnou nic. A to já jsem typ, kterému na narozeninach nezáleží. Ale zase souhlasím, že třeba tam je ten iniciátor jeho bratr. Rozhodně bych muži řekla, že mě to mrzí a chtěla vědět, proč ten rozdílný přístup. Ale já jsem řešič. Všechno chci si vyříkat, aby bylo jasno

andulka01 Mermaid Jsou lidí jako já, kteří to nedělají schválně, ale prostě to není pro ně důležité. Narozeniny mám ráda, hlavně oslavy, ale prostě zapomínám. A to klidně i na svoje. 

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:34

Anaj Tak a teď mě zajímá, kdo je tady troll

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:37

Evaeva Tak to je jasny! Ja to kolikrat necham otevrene. Treba jsme byli na dovolene a libila se mi kabelka a penezenka, tak behem chvile vyplynulo, ze mi ji koupi vlastne k tem narozeninam. Za me nejvetsi spokojenost. Mezelo by me, kdyby zapomnel na narozeniny jako takove. Ale o ten fyzicky dar uz mi nejde, jen o princip. 

Online Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:46
Reakce na notna:

Anaj Tak a teď mě zajímá, kdo je tady troll

​Možná já Ja si totiž myslím, že se narozeniny obecně zbytečně přeceňují a je z toho pak zbytečné mrzení. Naopak.mi přijde špatně, když se lidi  po celý rok ignorují a pak se vzepnou k hrdinskému činu, protože přece narozeniny.

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:52

ŘvousenkaMně to taky přijde nepochopitelné, proč na těch narozeninách tak moc záleží. Ale to je tím, že mi jsou fuk. Beru, že někdo to má jinak, snažím se, ale občas zapomínám a nedělám to schválně. Přitom u nás se narozeniny v rodině slaví, dárky dávají. Ale jak píšeš, víc záleží na tom běžném chování. Nějaké zapomenutí se nehroti.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:54

Evaeva nechci to tu dopodrobna rozebírat, ale možná je spíš varianta, že jí to chtějí teď v dospělosti, kdy je rozvedená vynahradit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. zaří 2023 09:55

monis jasný! Promluvila bych si o tom s mužem a snažila bych se to nebrat osobně.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 10:11

Manzel ma vsechny narozeniny v mobilu a co se stane? Rano mu to pipne, kdyz ma jednani, nebo to zapadne mezi dalsima desti oznamenima, zvonenima, telefonama... tohle je u nas fakt hrozny, ten neustaly sum, kdyz je doma. Takze se prani a kytky dockam treba vecer. Ale mne to fakt nejak nevadi, tim, jak mame narozeniny blizko sebe, tak o tom stejne mluvime treba par dni predem, ze objedname nekde stul na veceri. Nebo nekam jedem a tak. Co nas ale uplne miji je vyroci svatby. Tak jsme nejak vloni na podzim prisli na to, ze predloni na jare jsme meli stribrnou svatbu. Moje mati to vubec nemohla pochopit, ze na takovou vec jsme schopny zapomenout.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 10:38

A pak jsou lidi, jako třeba moje tchyně, která když ji nepoprejes hned po ránu, tak je schopna ještě před dvanactou zavolat a seřvat muže na tři doby jestli na ji náhodou nezapomněl a jak si to jako představuje. Letos jsem zapomněla já, muz mi to ještě ten den připomněl, ale okamžitě to u mě prekryl provozni šum. Nejspíš se mnou par měsíců nepromluvi, pak to budu dalších par měsíců poslouchat, ale je mi to jedno

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 10:45

MP Meri tady to vynucovani by me teda michlo hodne, to bych byla v pokuseni "zapominat" zcela umyslne:-))

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 10:57

Řvousenka vidím to stejně 

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 11:12

MP Meri Asi vyhráváš. A to musíte přát zvlášť muž a zvlášť ty? My dost často, když jeden z nám volá někomu v rodině k narozeninám, mluví v množném čísle, jako že přeju já, muž i dítě. 

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 12. zaří 2023 11:17

Jos monis pridavam se do tabora zazdivanych manzelek. Muz to vubec nezvlada. Vanoce, narozeniny, svatky. A me to porad trochu mrzi. A jeho to stresuje. Stacil by mi nejaky minimalni projev pozornosti, ale tak jsme dospeli, no, tak s tim nejak ziju. On teda nezvlada myslet ani na vlastni matku, nebo sestru, pritom obe ma fakt rad. On by byl asi nejradsi, kdybych mu tyden pred dnem D poslala link do eshopu, ale toho zas nejsem schopna ja