Torrah Tedy, asi si nemám na co stěžovat, vzhledem k tomu, co popisuješ ty. Pečovatelskou službu jsem zatím nezapojila. Chtěla jsme alespoň zajistit dovážku obědů, ale neprošlo to, jak jinak.
Rodiče nejsou nemohoucí, byť tedy táta aktuálně ujde pár metrů (např. na WC) a musí odpočívat. Máma tedy také moc nevychází, max. jedenkrát za týden pro pidi nákup. Táta byl vždy aktivní a teď žije v podstatě na gauči. Horší je mentální stránka věci, ta způsobuje administrativní problémy, které se vždy vynoří, až když už je to hraniční. Jak to pozoruju, je mi jasné, že v budoucnu bude tento režim neudržitelný. Už se snažím nevidět nepořádek a podobné "drobnosti", protože neustálé odmítavé postoje, které vždy vyústí v hádku jen zhoršují atmosféru. Nejhorší je tedy asi ta zatvrzelost a permanentní odmítání čehokoli, co si myslím, že by bylo přínosné a ulehčio by jim život. Nevím, jak je přesvědčit, že jsou cesty, jak si ulehčit život. Někdy mi přijde, že oni celou situaci vnímají naprosto odlišně, než já svým realistickým pohledem.
Tlapkám a přeju hodně energie
.