whiskas s nasima to taky neslo uplne snadno, nemysli. Obedy teda brali uz dlouho, ze zacatku pro ne mamka chodila, pak jim je nosili domu. Ale musela jsem to vzdycky zaridit, sami by si to neobjednali. Pak byli samozrejme radi. Zkus to treba na mesic, 14 dni, treba se to rodicum taky zalibi.
Stěžovací vlákno
whiskas a já si právě říkala, že to co máš ty je větší peklo. Moje máma je úžasná ženská, i přesto, že je tak moc nemocná, má pořad smysl pro humor, snaží se si nestěžovat a jakýkoli návrh promyslí a vyhodnotí a někdy ho přijme a někdy ne. Ale pořád je to o dialogu i když ta hlava někdy taky vynechává. Ale nehází mi systematicky klacky pod nohy. To je teprve peklo
.
A moje sestry to je kapitola sama pro sebe. Obě dvě jsou to sebestředné kačeny a několik let mi trvalo než jsem se srovnala s tím že je prostě nezajímám. Je zajímá jak z mamky vyrazit nějaké peníze, ale že by mi mohly pomoc tak nic takového ani nenavrhly.![]()
A mám úžasného manžela tak asi z něho čerpám sílu
Naši už niekoľko rokov si berú obedy, najskôr z MŠ, teraz zo ZŠ. Začína byť ale problém v ich vyberaní. A v našom meste sa rozvoz seniorom nerobí. Majú to 5 minút od domu. A mnozi sa počet dní, keď po obedy chodím ja, s tým, že vydávajú ich do 14, čo stíham presne.
Holky, co se staráte o rodiče, máte můj neskonalý obdiv. Vůbec si to neumím představit, jakou zátež máte a jak to zvládáte. Moje mamka dochovala babičku, a její sestra ji v tom také nechala. Občas zavolala, dala spoustu nevyžádaných rad, jak to má mamka dělat lépe a na Vánoce se dohasila s balíčkem ořechů (které babička, ležák, samozřejmě neměla šanci pokousat).
Myslím na vás, ať vás energie a trpělivost neopouští
DruITo sedí
a děkuju. U dětí člověk ví, že to bude jen lepší, ale u stárnoucích lidí se v to doufat nedá.
Tak to je.
Ty bys jim chtěla pomoct a ulehčit jim život, ale víš co? Když o to (bůhvíproč) nestojej, tak se s tím smiř. Ale ne tak že budeš ty sama suplovat ty služby, který se dají objednat. Například ta donáška obědů - vařej si sami nebo jim to připravuješ a nosíš ty? Pokud se dokážou sami obstarat i v tomhle, tak bych to ještě neviděla tak černě
Když je to začně zmáhat/obtěžovat, třeba přijdou sami na to, že se nějaká taková služba přece jen hodí ![]()
whiskas Jasně no, společně jsou ještězatvrzelejší a dělají si společnost navzájem. Babička se prostě cítila osaměle a ty ošetřovatelky byly návštěvou navíc.
Když je to začně zmáhat/obtěžovat, třeba přijdou sami na to, že se nějaká taková služba přece jen hodí
Já se bojím, že toto právě nefunguje. Úplně to vidím, jak je senior typu "všechno zvládám" schopen se živit týdny rohlíky, protože dovezené obědy jsou špatné, kyselo moc kyselé a tak...
whiskas moc ti rozumím a tlapkám.
Jak jsem bojovala se zdravotníky kolem mámina úrazu, tak nejhorší bylo, když jsem něco zařídila a máma mi do toho hodila vidle. Kupříkladu domácí rehabilitace: "ta paní si se mnou chodí jen povídat, to nepotřebuju..!!!"
Naštestí se to zlomilo a když se máma za týden chlubila, co už s pomocí paní zvládá, tak jsem jen pípla, že jestli si pamatuje, jak ji za žádnou cenu nechtěla. Dostala jsem huláka, že "nadělám a furt se mi něco nelíbí" ![]()
whiskas tohle je snad ještě horší. A lepší to nebude, to je na tom to špatné. Že víš, že je jen jedna cesta. To odmítání veškeré pomoci je naprd.
whiskas Čo s tým, to naozaj netuším. Ja na jednej strane chápem aj ten odpor, ťažko sa asi priznáva to, že na niečo nestačím, že strácam kontrolu a niekto iný to musí prebrať a pomôcť. Ale zase byť tvrdohlavo proti všetkému, čo sa navrhne a v konečnom dôsledku by mi to uľahčilo život... No, nevieme, akí budeme my v ich veku. Ja sa obávam, že čas, kedy svokra nebude sebestačná sa rýchlo blíži, a to bude ešte boj. S ňou sa nedá vôbec o ničom diskutovať. Všetko odmietne, a keď sa jej muž opýta, že čo a ako by to teda chcela, tak nevie a urazí sa. Mňa celá tá situácia štve hlavne kvôli nemu, keď vidím aký vystresovaný a frustrovaný je z nej.
Garfiejenže nekdy ani to,že má jeden tři děti neznamená že se postarají, nebo se podělí .Mám dvě sestry a dopadlo to tak, že mám mám maminku u sebe a ty dvě harpyje ani nezavolaji a to je jedna v invalidním důchodu a druhá s dospělými dětmi.
Já mám dokonce kamarádku, která žije v zahraničí, takže pečovat moc nemůže. Jednasestra nemá vůbec zájem a jedna jim ještě celé roky nechala na výchovu svoje dítě...takže ne jen tři děti, ani tři holky.![]()
whiskas Tebe i všechny, které pečují a nesetkají se s příjmem pomoci, moc obdivuju.
U nás je teď klid. Mamka je naštěstí samostatná, zatím. Dokonce mnohem samostatnější, než když žil taťka. Jak to jednou bude, to jsem taky zvědavá, protože sice tam bydlí brácha s ní v domě, ale švagrová není pečovatel a brácha nestíhá. Teď je mamka nemocná, tak jsem jí o víkendu volala, že jí dovezu oběd a jestli chce nákup. Takže jsme nakoupili a vezeme to tam a švagrová jede z obchodu. Ví, že je mámka nemocná, protože nemůže hlídat, ale že by se jí třeba zeptali na nákup, to ne![]()
Tchán je samostatnej, akční, ale bohužel hlava. Občas volá nesmyslné informace občas jde někde blbě. Žádná tragédie. Péči si dělí manžel a švagrová a občas syn a až to nepůjde, tak si ho švagrová veme domů.
Už jsem vstávala nějaká rozladěná, spala jsem vyloženě nekvalitně, a přes den to šlo od desíti k pěti, vrcholem jsem si téměř rozsedla telefon (pavouk se naštěstí rozběhl na krytu zezadu) a při přípravě večeře dětí jsem si tím kurevsky ostrým zubatým nožem na pečivo skoro ufikla celý bok prvního článku levého ukazováku. Du si nalít slivovicu.
Renusatko ze někdo není pečovatel, to dokážu pochopit, ale nenakoupit? Neuvařit o jednu porci víc? To mi hlava nebere.
dzizisketa už dnes nic nedělej
KokoskaZkoušela jsem dohledat, jak je to s tou dovážkou obědů. Ale pokud nechci standardní objednávky z restaurace, ale placenou službu od městské části, tak kromě vyplněného formuláře je prý potřeba osobní návštěva sociální pracovnice v místě bydliště - asi aby si ověřila potřebnost dotyčných osob? A to neprojde :-(.
rysamona Tvoje sestry si od maminky ještě berou peníze? Tak tohle už vůbec nechápu. To, že ti nepomáhají je mi nepochopitelné. Je to jejich máma a ví, že se o ni staráš jen ty, tak by je měla hanba fackovat. Ale ještě si chodit pro peníze
? Buď ráda, že máš tak úžasného manžela. Já cítím, že už jen to, že o určitých věcech pořád mluvím (vždy, když se zase něco přihodí, tak mám potřebu to rozebírat), začíná být pro samba dost otravné.
A obdivuji, jak to zvládáš. Drž se
.
letfenixa Hmm, to já bych právě osobní donášku zajistit nemohla, máma by pro obědy každý den určitě nechodila (máme tu nejližší možnou ZŠ cca 10 minut od domu, ale to je můj styl chůze, maminka už chodí o dost pomaleji) a táta prostě nemůže :-(.
Holky, co se staráte o rodiče, máte můj neskonalý obdiv. Vůbec si to neumím představit, jakou zátež máte a jak to zvládáte. Moje mamka dochovala babičku, a její sestra ji v tom také nechala. Občas zavolala, dala spoustu nevyžádaných rad, jak to má mamka dělat lépe a na Vánoce se dohasila s balíčkem ořechů (které babička, ležák, samozřejmě neměla šanci pokousat).
Tak takové pomocnice jsou opravdu na ránu. Opakuji se, ale to nemají žádnou sebereflexi? ![]()
carries Já myslím, že to odmítání a celkový postoj je dán povahou a ta se s věkem zásadně nemění (určitě ne k lepšímu). Když je někdo zvyklý mít svoji hlavu a názor, přes který vlak nejede, tak je následně těžké diskutovat a prosazovat cokoli, byť si myslíš, že je to pro dotyčného prospěšné. U nás to často končí hádkou a opět tím, že mám výčitky, že jsem rodiče rozčílila. Myslím, že to pro ně není lehké přiznat si, že spoustu věcí už nezvládnou a nebo jen horko těžko a je mi líto, když vidím, že by rádi, myslí si, že mohou a přitom ...
.
Renusatko ze někdo není pečovatel, to dokážu pochopit, ale nenakoupit? Neuvařit o jednu porci víc? To mi hlava nebere.
ani mně ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.