Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:24

olte jo, ale proc? Co bych tak dneska delala, nic me nebavi, tak trochu potrenuju matku?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:26

Karja ty jo, kolik má ta zahrada metrů, to je už snad 20. strom, ne?

Offline olte
753 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:26
Reakce na berush:

​přiznám, že je tam i to trénování, snaha zastavit spíš zpomalit ten propad. To, že nechce k lékaři je další věc, u covidu to odmítala tak dlouho, až byla v takovém stavu, že jsem přes odpor volala záchranku. No, možná to dělám špatně.

​jojo, ale myslím, že maminku to může frustrovat, že si nemůže sama vybavit slova, a proto se naštve.... asi ji chápu

Offline olte
753 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:28
Reakce na Kokoska:

olte jo, ale proc? Co bych tak dneska delala, nic me nebavi, tak trochu potrenuju matku?

​no já bych nechtěla, aby mě děti takhle "trénovali", vadilo by mito hodně. 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:33

Evaeva Normálně jen 1000m, ale ovocné jsou ty sloupcové, tak to bude snad menší, těch je asi 20, a pak tu má tak 9 těch listnatých...prý se všechno dá zastřihnout aby to bylo malé, sousedi mu říkají, že nedá, že to přeroste obrovské, má to tedy aspon do silnice ne k nim, že by tam pak měli nějak hodně lupení. Samozřejme jsme se o zahradě hodne bavili, já mám rada takovou nedbalost, ale tohle je už takový "sázim tůji vedle břízi a co mi kdo dá k tomu"... Sousedi mají zahradu od architekta, tak nad tím se tak poušklíbl, a jede nějakej svůj směr

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:39

olte mne by zas vadilo, kdybych se nedomluvila, ale kazdyho vec.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:46

Karja hele, ty vyumělkované zahrady nejsou hezkéVšak ono to nějak dopadne.

Offline olte
753 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:47
Reakce na Kokoska:

olte mne by zas vadilo, kdybych se nedomluvila, ale kazdyho vec.

​však jo, tak tobě se to poučování od dětí na stará kolena líbit bude, mně ne

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:48
Reakce na olte:

​jojo, ale myslím, že maminku to může frustrovat, že si nemůže sama vybavit slova, a proto se naštve.... asi ji chápu

​To souhlasím, tohle konkrétní "trénování paměti" do péče o starší rodiče nepatří. Já se vždycky mamky zeptala, když mě požádala: Podej mi TO. Co konkrétně teda chce podat a začala jsem vyjmenovávat a pak mi vítězoslavně odkývla, když jsem se trefila. Anebo když zmáčkla tlačítko na ovladači od televize a ono jí tam "samo" skočilo něco, co nechtěla.

Ale jinak když mi v nemocnici něco začala vyprávět a vklouzlo jí do věty jiné slovo, tak jsem ji nikdy neopravovala, abych ji zbytečně nestresovala. Věděla, že jí mozek zlobí a štvalo ji to v těch světlejších chvilkách.

Ono to není tak, že by se nesnažili, ale ta paměť pak už fakt nefunguje a zúží i tu slovní zásobu no. Jediné, co jsme v rámci trénování paměti dělaly, bylo, jaké je datum, den v týdnu a jednoduché sčítání a odečítání, ale bez časového presu, protože z toho jí vždy "zkoušela" doktorka na neurologii.

Offline olte
753 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:50

wendulka přesně tak, souhlasím stebou, chce to citlivý přístup

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 16:09

olte ja nepovazuju za poucovani, kdyz se me nekdo zepta, jak nebo co jsem myslela neurcitym vyjadrenim. Pro me je to snaha domluvit se. Taky povazuju za neslusne prasknout nekomu telefonem, lidi, kteri se urazi a nestoji o vysvetleni nebo domluvu, nemam rada.

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 16:18

Karja No tak až to přeroste, tak to pokácíte a budete mít alespoň čím topit v krbu ;o)

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 16:20

DruI Jo, to přesně říká, že se to pokácet dá vždycky. No je tu horko a větrno, tak asi brzo už aspon nebude.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 16:26
Reakce na olte:

wendulka přesně tak, souhlasím stebou, chce to citlivý přístup

​Tak ten byl ale taky možný hlavně díky tomu, že i přes všechny ty choroby. co jí postihly a ovlivnily psychiku, s ní byla vždy narozdíl od táty nakonec rozumná řeč, když šlo o nezbytně nutnou lékařskou péči

Takže já si to vždy načetla, co bych měla dělat .

Offline olte
753 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 16:32
Reakce na Kokoska:

olte ja nepovazuju za poucovani, kdyz se me nekdo zepta, jak nebo co jsem myslela neurcitym vyjadrenim. Pro me je to snaha domluvit se. Taky povazuju za neslusne prasknout nekomu telefonem, lidi, kteri se urazi a nestoji o vysvetleni nebo domluvu, nemam rada.

​prosím tě, přečti si příspěvek od @wendulky, napsala to hezky, mám pocit, že každá mluvíme o něčem jiném... hlavně ke svým rodičům mám úctu, a nebudu po nich za každou cenu chtít, aby pouzili podstatné jméno místo zájmena, když si nemůžou vzpomenout... o tom ostatně @berush původně psala, jestli má maminku stále opravovat.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 17:26

Karja Buď ráda, aspoň budete mít normální zahradu, na té totiž mají být stromy.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 17:48

brrr no ale duby a břízy? Na 1000 m zahradě? No já ty obavy sousedů trochu chápu.

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 17:50

whiskasa jak na to reagují doktoři, že rušíte termíny těsně před? Nehrozí náhradou ušlého výdělku?

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 17:52

Pinot Noir Ony i ty listnáče, co nejsou na ovoce, mají takové malé nebo hodně útlé verze. Třeba tam sadí ty. Když tam nesadí ořech....

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 18:02

brrr doufám, že jsou to ty okrasné verze. Ale pořád lepší u sousedů dubovej les, než jehličnatej, jako mají naši sousedi.