Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:38

Zuzuli tak jistěže souhlasil, oni zavolali, on navzdory mé gestikulaci slíbil, dyť je to jeho dcera. Nemůžu zakázat návštěvy, svůj názor jsem projevila, ale to je asi tak vše. Při jejich odjezdu jsem teda nevychovaně prohodila, že vstáváme v pět...

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:40

andulka01 eh, nesnáším neohlášené návštěvy, ačkoliv jinak návštěvy miluju. Chápu a soucítím. Na oslavu mimina bych šla, ale jak píšeš, vyhlásila bych třeba tu neděli za svou a bez návštěv a na tom bych trvala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2024 10:44

andulka01 a na tu oslavu musíš? Nemůžeš říct, že se ti nechce a poslat jen partnera?

Návštěvám u vás se asi nevyhneš. Já bych teda nechala mimino miminem a šla si po svých. Buď dělat to, co si chtěla, a nebo měl v záloze nějakou procházku do lesa třeba.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 24. června 2024 10:53

Evaeva na tu oslavu myslím musím, to zas bych nerada rozesmutňovala přítele, že odmítám jeho rodinu. Návštěvám se úplně vyhýbat nechci, ale potřebuji nastavit nějaké právo veta, pravidla.  Koneckonců, je to "moje" chalupa.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2024 10:57

andulka01 chápu a určitě to nějak vyřešíte. Akorát pokud mají v rodině jiné zvyky, tak to bude těžké. Aby se u tebe necítil jako na návštěvě 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 24. června 2024 11:45

A další úřední Šiml:

- před koncem března jsem jako každoročně poslala na Slovensko žádost o vystavení potvrzení

- v půlce května jsem tam volala, kde to je. Ta prý poslali, ale vratilo se to. To je velké překvapení, protože paní to poslala na Slovenskou adresu. Po deseti letech poprvé a prý to najednou nejde poslat do ČR bez nahlášení korespondenční adresy.

- takže jsem to tam obratem poslala znovu - požadavek na nastavení adresy a požadavek na vydání toho potvrzení znovu, podotýkám v jedné(!) obálce. 

- takze po měsíci je nová adresa dávno nastavena (telefonicky ověřeno), žádost o vydání potvrzení se někam ztratila a mám to reklamovat na poště nebo teda poslat znovu.

Co na tohle říká slovenský správní řád? Už jsem byla kvůli tomu 2x na poště, protelefonovala několik desítek minut do zahraničí a řešení v nedohlednu. Když babu poprosím, ať mi napíše email, že to dostala, bezelstně řekne, že má příští týden dovolenou, takže se ozve někdy poté, co se vrátí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. června 2024 11:50

andulka01 Je zvlastni, ze druha strana neciti tu nevoli. Ze jim to neni "blbe". Resp. jednou se stane, ale pak uz si clovek dava pozor a hlsi se dopredu/prijede jindy nez v nedeli. My mame se synkem tedy taky takove prepadovky, moje cela rodina tak funguje. Takze pokazde nekdo prohlasi, ze prijede v patek, sobotu nedeli nebo taky uplne jindy a nebo ze se potkame nekde uplne jinde nez bylo planovano  Ale tchyne je nadsena pokazde, ze se vubec objevime. To u vas je ta situace uplne jina. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. června 2024 11:50

continuity

To je hrozné, zkus místní lopatové komando, popř. Rovnou Janulik03,

ona už má praxi ve vybíjení.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 24. června 2024 11:55

continuity to je šílený... velice tě obdivuji, neměla bych na to

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 24. června 2024 12:04

Mha andulka01mě na tom fascinuje,že baba je úplně v chillu, ani slovíčko omluvy. Prostě já to nemám, je to váš problém. 

Telefonovat nemůže, email napsat taky ne. A neudělám nic. Tady mi nepomůže ani to občanství. Musím prodat ten byt, což se mi doufám letos povede a pak ke čeká tohle utrpení už jenom jednou.  

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 24. června 2024 12:14

andulka01 tak vlastne priatelova dcéra nevedela, že ich tam nechceš. 

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 24. června 2024 12:18

Potrefenáhusa Sweet Potato Evaeva u mňa leto končí s listami padajúcimi zo stromu a ked zacne orba. A jeseň je pre mňa tiez top obdobie. 

Aj zima, ked je sneh je parádne a jar ked zavina všetko rásť. 

Zivot je vlastne fajn vo všetkých obdobiach. 

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 24. června 2024 12:21

Janulik03 je! Já nemám rada jen takový to rozvlekly predjari, nekonecnej sedivej únor, vůbec ty první zimní mesice a

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2024 12:37

Potrefenáhusa já nemám ráda listopad. V únoru už aspoň není taková tma.

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 24. června 2024 12:41

Potrefenáhusa leden, vsechny svatky za nama a pusta vsednost pred nama, blby pocasi, porad tma, brezen uz je nadeje, ale dobra je az tak druha pulka dubna.

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 24. června 2024 12:47

Evaeva listopad mi neva, ten je takovej utulnej a člověk se muže tesit na Vánoce 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2024 12:52

Potrefenáhusa mně nejvíc chybí to světlo asi a na vánoce se těším až v prosinci. Právě mi to přijde jako takový zmar. Dlouhá zima před námi, to únoru už cítím vzdálené jaro, je to víc optimistické pro mě.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 24. června 2024 12:57

continuity to je strašné, strašné, strašné. A frustrujúce. 

Mha lopatu mam nabrusenu

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 24. června 2024 12:59

Potrefenáhusa januar, dvoje narodeniny, február, moje narodeniny, marec, muzove a zatove narodeniny, april, vnučka narodeniny, zvysok rodiny december. Mame to pokryté

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 24. června 2024 13:06

Janulik03 my to mame vsechno od pulky dubna do zacatku rijna, hlavni napor je na prelomu prazdnin, v zime nuda, šeď.