Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2024 17:57

Potrefenáhusa aha, to ti říká kdo. Nějaká babička asi co? Já myslím, že mně si to nedovolí, že mně pomlouvaj za zády

Já taky vzbuzuju dost pohledů. Tři děti, mladší jezdí na tu surikatu, kočár zaprasený (peru každý týden ), kluci můžou lézt, kam chtějí, běhat bosi a jako vrchol vypouštím mimino na hřišti, kde žere kamení. Vždycky úplně cítím ty pohledy, stačí, když čumí z toho kočáru. 

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 25. června 2024 18:10

Evaeva

nasemu miminu tuhle i nějaká kolemjdoucí pani osahavala na hřišti nozicky, protoze mi nevěřila, ze je má teply, ona si na nohách vůbec nic nenechá (byla mila a byla docela zima, ne těch 30 teď)

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. června 2024 18:10

Potrefenáhusa S tim se taky nastesti nesetkavam. Teda vlastne jen u nej kamosky, ta ma obcas tendenci mi podsouvat, jak jsou obe jeji holky strasnw genialni (hlavne ta starsi), ale to umim utnout. A vis co, to bylo porad jak jsou holky na roce odplenkovane a pokazde mi na navsteve pocuraly gauc nebo se pocuraly do kalhot na hristi uprostred hry apod. Takze to beru s rezervou. Muj syn skoro do tri byl jedna velka tragedie a pak fakt ze dne na den chodi na zachod bez dohledu a to cura ve stoje jak velky frajer. U vas to bylo tusim podobne. A mluveni (musim zatukat) se jevi dost podobne.

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 25. června 2024 18:17

Jos

Od kamarádky by mě to stvalo dost

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 25. června 2024 18:38
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva
proste se to driv dělalo jinak, takže neexistovalo, ze by dite v mesici nespalo celou noc, v půl roce nesedelo, v roce nechodilo a necuralo na nocnik a ve třech letech nemluvilo a když má nejakej zdravotní problém, je to tím, ze já ho moc pozoruju, protože jsem precitlivela 

​Klasika mojí mámy: To já jsem se s váma nemohla takhle crcat,  na to nebyl čas,  já jsem musela makat

A pak takový to: Nemluví? To my jsme Honzikovi četli a povídali si... Nepapá? To já jsem Mařence vařila... Nechodí/nesedí? My jsme s Filipkem cvičili... Tak ne asi, já ji držím zavřenou ve sklepě po tmě a o hladu.  

Ono kazdej má pocit, že se k tomu musí vyjádřit nebo poradit, protože kazda byla tehotna a ma deti a pokud ne, tak o tom aspon cetli nebo slyšeli, dite je takovy vdecny tema k hovoru. A někdo to i mysli dobře,  ale když to slyšíš po stopadesaty... 

Fakt to není o tom, že někdo hezky chodí a někdo maluje. 

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 25. června 2024 18:42
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva

nasemu miminu tuhle i nějaká kolemjdoucí pani osahavala na hřišti nozicky, protoze mi nevěřila, ze je má teply, ona si na nohách vůbec nic nenechá (byla mila a byla docela zima, ne těch 30 teď)

​Moje dítě se na lidi usmívá,  na cizí,  kdekoliv,  sahá na ni pořád někdo, já to teda nemám ráda,  asi jsem holt stará a precitlivela matka taky, no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2024 19:15

Allysa no jasně, to je něco jiného než, co jsem měla původně na mysli.

Moje mimino se taky na všechny culí, většina lidí na něj reaguje hezky, ale občas vidím to zvednuté obočí. Nesahá na něj teda nikdo, já mám totiž takový permanentně naštvaný výraz

Potrefenáhusa no jo, na bosé mimino jsem zapomněla To hrozně nedávala moje babička 

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 25. června 2024 19:26

Naše rodinné děti srovnává jenom jedna prababička, ta, která je vidí úplně nejmíň, a naše z toho po všech stránkách vychází nejhůř, protože je skoro nejmladší a jezdíme tam ještě tak z toho příbuzenstva nejčastěji. Takže všechny ostatní (holky k tomu) jsou v představách prababi upravené hodné holčičky, jak je zná z fotek, kdežto naše dítě pořád někde leze, lítá, u toho se zašpiní, a vůbec nechce sedět klidně v kuchyni u prababi na klíně. A já jsem špatná matka, protože tohle všechno dopustím a nezatrhnu. (Že to dítě dovezu, se nepočítá.) Na těch návštěvách mě to dere hodně moc, ale párkrát za rok to přežiju, no. Prababi bude skoro devadesát a někdy si říkám, jestli si vůbec pamatuje, jací ti její tři synové byli jako děti, protože tchán si to ještě pamatuje a ty jeho historky jsou dost drsný

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 25. června 2024 20:06
Reakce na Allysa:

Ono kazdej má pocit, že se k tomu musí vyjádřit nebo poradit, protože kazda byla tehotna a ma deti a pokud ne, tak o tom aspon cetli nebo slyšeli, dite je takovy vdecny tema k hovoru. A někdo to i mysli dobře,  ale když to slyšíš po stopadesaty... 

​---

tak já jsem třeba radši, když je jakýkoli malý dítě co nejdál od mě... takže radit nikomu určitě nebudu jedině snad ukážu, že ta nejvzdálenější lavička ode nás bude pro případnou mamku s děckem ta nejlepší... 

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 25. června 2024 20:22

Samantha no mne to přijde takový trapný se takhle vymezovat, představ si, ze by zo bylo naopak 

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 25. června 2024 20:57

Potrefenáhusa To bych taky uvítala. Ať mě děcko vymezí co nejdál

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 25. června 2024 21:13

Samantha Týjo, vážně půjdeš cizímu člověku, co si tě nijak nevšímá, ve veřejným prostoru,  říct, že má vypadnout z vedlejší lavičky co nejdál od tebe? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2024 21:17

Allysa ježiš, to mi připomnělo, jak se k nám v metru do výtahu nacpal nějaký děda. Říkám mu, že překáží těm dveřím. A on mi řekl, že se mi nechce mačkat na kočárek (měl madlo prakticky v břiše). Fakt jsem měla chuť mu říct, že počkat na další by byla možnostTen se teda klidně dál držet mohl.

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 25. června 2024 21:18

Samantha A vlastně ani nevím, na co reaguješ,  já si stezuju ve stezovacim vlákne na nevyžádané rady a cizi lidi, co sahají na cizí děti, co z toho tě prosím tě nějak ovlivňuje, pokud nejsi ani jedna z nich?

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 25. června 2024 21:20

Evaeva Ježíš, ty sis dovolila jet kočárkem ve výtahu? No jeste že tam byl jenom ten děda a ne Samantha

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2024 21:57

Allysa no tak vzhledem k tomu, že je přednostně určený pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace, což jsou i matky s dětmi do tří let, tak tam spíš neměl co dělat on Ale on byl v pohodě, holt se namáčknul, když se jinak nezavřely dveře

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. června 2024 22:35

Evaeva tak píšeš děda, což je taky osoba s nějakými omezeními. Jako mohl počkat na další, o tom žádná, ale tady fakt blbý hodnotit, proč zrovna někdo další potřebuje vytah.

Teď jsem blbě šlápla, na první pohled na mě není nic vidět, ženská ve středním veku. No prostě jsem si v tramvaji sedla a i výtahem se vozila. Přitom při chůzi ani nekulham jen nesmím křivě šlápnout a ze schodů mě to bolí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2024 22:46

continuity no jasně, ať klidně jede. Já ani nečekám, že mně pustí před sebe. Ale on přišel až po nás a ještě jedné paní. Mě hlavně pobavil, jak řekl, že se mi nechce tlačit na kočár. Stačilo vystoupit a dvě minuty počkat

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. června 2024 22:53

Evaeva no tak to je spíš taková omluva, než že by fakt nechtěl až tak, aby čekal pět minut na další výtah. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2024 22:57

continuity spíš výmluva. On tím vysvětloval, proč blokuje ty dveře. (Čímž vlastně zdržoval další lidi v té frontě)