Karja Kolegyne se zapalem plic nedostala ani vychazky, takze tri tejdny drepela sama doma v bytě bez balkonu. Malem ji z toho hrablo.
Stěžovací vlákno
Zápal je infekční, šíří se vzduchem nebo dotykem. Léčba trvá 2-3 týdny a mimochodem nejvíce je pacient infekční v době kašle a dýchacích potíží. A ne, infekčnost opravdu nezmizí do pár hodin po nasazení ATB. A i skorodospělý člověk by snad měl dodržovat alespoň nějaká základní hygienická pravidla. Předpokládáme-li tedy, že pochází z prostředí ve kterém byl k čistotě a hygieně při výchově veden. Neznám pochopitelně lékaře z pražské pohotovosti, ale opravdu se mi nechce věřit, že by neupozornili na riziko šíření infekce
Chudák boyfriend. No sedět doma každopádně měl, ale hádám, že kvůli té jeho návštěvě restaurace Praha nevymre.
Raduza no jo no, to si tehdá ti, co uvařili toho netopýra, taky říkali.
Pinot Noir Trošku vyhroceno, nemyslíš?
Fakt je, že chodit mezi lidi, když mám diagnostikovanou plicní chorobu a když nemusím, je za hranici slušného a dospělého chování. Řeklo by se - svoboda rozhodování, ale ta svoboda je zde jaksi uplatněna na úkor jiných jedinců.
Malvin No jo, jenže on je dospelej. Já si neumím představit, že bych dospělého, co je u mě navíc na návštěvě a o další navstevy stojím nějak instruovala, co smí a nesmí dělat. Je to pitomý, ale dokážu si představit, že se do této situaci dostanu razdva.
Asi tak... kdyby se jednalo o mýho mladýho, tak mu to prostě zakážu (už kvůli němu spíš páč bych chtěla aby se šetřil). Ale s boyfriendem je to trochu jiný, není můj... navíc je jistý že kdybych řekla že se nikam nejde, že by vypadli sami se zřítelnicí (ne že by se s ní nedalo mluvit, ale šlo o jeho narozeniny na kterejch jí hodně záleželo, šla mu i shánět dort když mně objednávka nevyšla...)
A když mi tvrdí že je mu fajn, nedusí se, nemá horečku a trvá na tom, tak bylo celkem málo co jsem mohla dělat. Zamknout?
Hele o nakažlivosti neřekli nic. Měl roušku tak jako tak, a rodinný příslušníky nijak nevarovali. Mě by spíš zajímalo kde to vzal, řekla bych že si to už musel přivézt páč pokašlával od začátku, vypadalo to jako že nastydnul v letadle
pročež když už, tak tady roznášel mor celej tejden!
Ne že by mě to nesralo... ale fakt nevim co jsem si měla počít. Zavolat jeho matce, kterou jsem v životě neviděla? Řek by jí že jsem panikář a bylo by vyřešeno, přes půl Evropy by stejně nenadělala nic, pokud by vůbec chtěla... oni ty choroby nijak moc neřešej, obecně. S covidem vesele do školy atd. ![]()
No uvidíme. Zatím to vypadá že jsme všichni vyvázli...
barbucha Jo já si říkala hned, že jsi odvážná. Zavolat jeho matce mě teda pobavilo hodně. ![]()
Proč pobavilo?
Třeba by ji poslech, kdyby mu to zakázala (pokud teda), já nevim kdo je u nich doma pánem.
I když... posílala jsem mu ty výsledky a byla bych předpokládala že se paní matinka ozve a bude mít doplňující otázky... nebo tak něco... ale nic. Tak ji to spíš nezajímá ![]()
barbucha alebo jej ich neukázal.
Tak to mě nenapadlo ![]()
Presne neuděláš nic prostě! Ani to nejsou tvoje děti abys jim udělala scénu a spraskala to na jednu hromadu.
barbucha myslím tiež že moc toho nemôžeš urobiť. Odporučiť aby boli doma, ale tak je to predsa len iné, regulovat svoje deti a niekoho cudzieho. Hlavne aby ste boli vsetci v poriadku
Stěžuju si na sebe. Zmínila jsem se před matkou synova kamaráda, že si chci vzít poslední den před začátkem školy dovolenou a vzít děti na vodní lyže. Ona, že by to pro její děti taky chtěla. Myslím, že to bylo myšleno tak, že bych já tam brala všechny 4 děti. Já jsem si nebyla jistá, jestli to mám vzít i pro dceru, protože je sice plavecky zdatná, ale pod věkovým limitem a syn z toho byl loni dost vyšťavenej. A teď je na ten den vyprodáno a ona to pro její děti koupila. Takže tam dvě hodiny budu s mýma dětma, co mi to dají sežrat (ani se jim nedivím) čekat na ty dva kamarády, až to buď skončí, nebo odpadnou.
Tak já tady čtu o Garfie familii, jak jim pasy létají někde nebem a dcera má propadlou občanku. Naštěstí jedeme až za 14 dní, tak se ten zrychlený stihne. Ale nejen, že je propadlý, ale já nevím, kde je!!! Někde při stěhování se to nějak podělalo, rodné listy mám zde, občanky nevim?
Tabea Normálně se s ní domluv, že to takhle nejde. Že je nevezmeš, když to pro tvoje dětí není. To musí každej pochopit.
Karja jo, jenže je blbý, že to koupila víceméně pod mým vlivem. Takže místo toho, aby poslali děti do družiny, tak by je měli celej den na krku a ještě je museli vézt k tomu rybníku. Napsala, ať tam zkusím zítra zavolat a přemluvit je. A že jsou oba na volný noze, takže by to v nejhorším případě mohli zařídit. Ale ona je děsně přísná, každýho hrozně hodnotí, tak bojim, bojim... ![]()
Karja hledej něco jinýho, třeba klíče.
Tabea No zkusim to, kdyžtak prostě nahlásim ztrátu při stěhování:-/ Ach jo!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.