Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 07. března 2023 12:10

711990 NO účinek je to asi stejnej, ale látka to asi úplně stejná není. Takže to nejde srovnávat, navíc léky na spaní nejsou asi volně prodejné, takže to asi budou jiné látky ne k volnému užívání. Ale to musí každý dělat podle sveho uvážení, já prostě dítě nenechám x hodin kašlat a půl noci bez spánku, to prostě nevydržím, je mi ho líto. 

Evaeva No jasne, to jsou ty suché kašle, ty záchvatovité, ale to vůbec není o buzení, to je že začneš a nepřestaneš, tam už není co k buzení, to se probudíš jednou:-D. 

Online RoSa
10068 příspěvků moje polička 07. března 2023 12:39

viktorka_od splavu kodein dítěti? hustý...

no já si pamatuju, že kodein měla v kabelce každá tlumočnice, když jsme se potkaly třeba na nějakym kongresu nebo velký akci... dělá to pěknej hlas...

Offline Vari
2188 příspěvků moje polička 07. března 2023 12:54

Ja kodein jednou jako dite taky vyfasovala, detska uz nevedela, co mi na na ten silenej kasel dat, nic nezabiralo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2023 12:56

Karja ta orl lékařka radí si prostě k tomu dítěti sednout a udržovat ho v té zvedlé poloze. Což je strašně náročné pro rodiče. Ale to případné dušení je asi hlavně problém u mimin

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 07. března 2023 13:06

já bych antihistaminika u batolat a větších dětí fakt nezatracovala. Ani ten fenistil. U dráždivého a přetrvávajícího kašle má smysl i mimo alergii, tlumí bronchiální hyperreaktivitu, která leckdy následuje po akutním infektu. Malá prodělala v listopadu nejspíš tu rs virózu a měsíc prokašlala, přičemž akutní infekt to byl cca týden, maximálně 10dní. Na atb to samozřejmě nebylo, ale kašel jí decimoval ještě dlouhé tři týdny. Mám podezření, že bude výhledově alergik (zatím nemá konkrétní projevy). 

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 07. března 2023 13:08

Evaeva to robím bežne, že syna držím,  aj celú noc, keď kašle. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 07. března 2023 13:11

Evaeva tak ony se ty prudusky muzou i trvale poskodit, nenechat decko kaslat cely noce at uz ho drzim nebo ne je celkem rozumny

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 07. března 2023 13:13

Evaeva Jj, jako mně krátkodobé nevyspání moc nevadí a jsme se sambem dva, já to spaní řeším kvůli dětem ne kvůli sobě. Ale na ty standardní kašle to pomůže, větrat, mokré ručníky, zvednutá poloha. Ale on je taky problem, že když na krásne zaspí ve čtyři ráno, v sedm nejpozději už ji vzbudí ta druhá a těžko se to pak dospavá, prostě je to celý taková značně náročná věc, ve které zrovna moje nespani nehraje žádnou roli. 

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 07. března 2023 13:13

continuity Jo, na to jsou kortikoidy super. Ale ten fenistil není na předpis, takže jsem hned mohla koupit novou lahvičku a nosím ji v lékárničce. Jdu zkontrolovat expiraci, už je tam aspoň rok. 

Online continuity
42349 příspěvků moje polička 07. března 2023 14:39

Len ja bych fakt uvítala, kdyby se dalo napsat nebo i koupit pět tablet něčeho jako první pomoc, když tě stipne včela do rtu. My jsme často v mistech, kde i nejbližší lékárna je 20 km serpentín, natož nejake nemocniční zařízení. 

Kamarád je těžký alergik,měl i anafylaktický šok. Lekár by mu to napsal, ale ty léky procházejí a je to pro něj vopruz, když nic jiného nepotřebuje, tam chodit. Takže přišel s teorií, že fungují dvě tablety čehosi pod jazyk, no nevím... Trochu mám strach, alespoň nikdy nepije pivo z plechovky. 

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 07. března 2023 14:46

continuity Tohle ale zrovna nepochopím. Opruz to je, kupovat epipen kvůli expiraci často bude i dost drahý, ale být těžkej alergik bez léků mi přijde fakt jako hazard. 

Ale jak píšeš, zvlášť mimo město chci být prostě trochu lékově vybavená. I když na průser stačí někdy i těch 10 minut, než prijede záchranka. 

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 07. března 2023 14:55

continuity tak to taky nepochopím. Máma je těžký alergik, po včelím bodnutí jednou málem zemřela, podruhé ji křísili, když jí soused po včelím bodnutí píchnul několikanásobnou dávku adrenalinu v době, kdy tihle alergici u sebe nosili injekční stříkačku a skleněnou ampuli adrenalinu, která se musela upilovat, správně natáhnout správnou dávku... Zavedení epipenu bylo pro ni vysvobození, a teda i pro nás všechny, které tahle aplikace v případě nutnosti čekala. Vyměnit si procházející epipen jezdí do Olomouce, tj. dobrých 40 kilometrů. Neumím si představit, že "by se jí nechtělo, protože je to vopruz".

Online continuity
42349 příspěvků moje polička 07. března 2023 15:07

Len Pinot Noir ja to taky nechápu, ale je to kamarád, ne můj syn. 

Ona to s ním nezvládla ani bývalá manželka. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. března 2023 19:00

marieuU nás to bylo dost podobné. Syn jeden rok kašlal různě celou zimu, alergie se neprokázala, ale Fenistil mu pomáhal. Ale naše dětská ho teda nepsala na kde co, to ještě na recept byl.A nijak po něm teda nespal, ani mě neuspával, když jsem ho kdysi brala na alergii.

Stejně jako mi u dutin pomáhá napařování mořskou vodou. Teď mi to zrovna pomohlo za dva dny, jinak dutiny jsou pro mě šílený problém, který jsem řešivala i měsíce.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 07. března 2023 19:17

Renusatko no, tu horkou páru bych na dutiny psobně nezvládla, mám pro děti inhalátor a ve velkém paříme studenou vincentku. Ale napařování to byl vždycky otcův skoro rituál. Hrnec, sůl a voda, deka přes hlavu... já bych asi omdlela.

Offline Zu
2760 příspěvků moje polička 07. března 2023 19:38

Pinot Noir moora jo! To mám přesně teď, 14 dní jsem ležela a ta rýma neustává, doufám, že se tu dočtu k řešení, protože doktor radu neměl 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. března 2023 20:06

marieu Já jsem inhlaovala vždycky jen fakt trochu vody a nad sporákem. Ty hrnce a ručníky jsem nikdy nezvládala. Kluci taky měli inhalátor, dokonce na pojišťovnu kdysi, ale už jsem ho asi vyhodila nebo někomu dala. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 07. března 2023 20:07

Zu a konvicka nepomaha? 

Offline Zu
2760 příspěvků moje polička 07. března 2023 20:20

711990 konvičku nedávám, dvakrát mi to zateklo snad do oka, pak šla na recyklaci. V lékárně poradili sprej do nosu a vincentku, tak jsem dobrala sinupret forte a teď stříkám vincentku, bez jiných léků, protože jestli se nemýlím, tak yolynth a spol je na ucpaný nos. Já dýchám v pohodě, ale rýma teče jen do krku...

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 07. března 2023 20:21

Renusatko Jee, na tu teplou napářku si vzpomínám, to hrozně prosazovala moje mamka, úplně jsem na to zapomněla. A teď mi to tady uniklo, zda se doporučuje/nedoporučuje? Svým dětem bych to nedávala teda, my jsme to dělali nad parou, je to dost teplá voda, i jako dospělé se mi kolikrát z toho zatočila hlava. Vždycky na ucpaný nos, ale přijde mi, že buď tolik nebylo nebo jsme to neznali, tolik preparátů. Teď bych si dala sinupret. 

marieu O tom inhalatoru teď slyším že všech stran, musím se na to taky podívat.