Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. května 2025 18:10

Nedá se s tím nic. Hygiena už to řešila/řeší, ale má pravomoc zavřít jen provozovnu treba podnikateli. Na soukromou osobu nemuze, respektive ona vydá papír, ve kterým přikáže konat, ale tam neni jak vymáhat sankce, žádný prostředek k donucení a když to ten člověk hodí na hromadu bordelu nebo si to ani nepřevezme, tak je úplně bezmocná. Pani z hygieny prej skoro plakala, když videla fotky z chodby. Policie, hasici, též nic nezmůžou (dokud treba nezačne od toho hořet), to uz se taky zkoušelo. K soudu se to ani nedostalo pro nedostatek důkazů, protoze do bytu nikdo nesmí (osobní vlastnictví), takže ofiko fotky se nedaji pořídit, tim pádem chybí důkazní materiál, ze se to šíří z tohoto bytu (ačkoli neofiko to samozřejmě všichni vědí a i fotky existují). 

SVJ to řeší aktivně, postřiky máme co půl roku vsichni v nejakem perimetru kolem bytu, stoji to doslova statisíce, plati se to z fondu. To jen tak souhrnem, měli jsme k tomu teď mimořádnou schůzi SVJ, víceméně se za ty roky zkoušelo všechno. Jako my jsme v klidu, jednou za měsíc zašlápnu brouka, oklepu se hnusem a dobry. Ale ty sousedi z patra, co jim lezou v noci po perine, byt neprodejnej, řešeni v nedohlednu ... to je fakt k pláči.

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 31. května 2025 18:25

MP Meri No já ti to věřím, my třeba došli k tomu, že jako SVJ nemáme pořádnou páku ani na to, aby si někdo odklidil z chodby blbej botník. Ale je to teda blbý, že nejde nic udělat ani s věcí, která je fakt obecné ohrožení :o(

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 31. května 2025 18:49

Z důvodu pitome služebky, na kterou odjíždím zítra ráno, jsem před půl hodinou předčasne opustila oslavu třech padesátin. Od poledne se tam rožnili dvě kruty, chybělo jim tak 20 minut,když jsem odjížděla. A muž mě dovezl na nádraží a vlak má téměř hodinu zpoždění?

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 31. května 2025 20:50
Reakce na Mulen:

Nechci se ale ucit zit s depresi Samantha 

No to nikdo Ale já  myslela jsem spíš jiné projevy - hormonální změny a tělesné změny,  nikoli depresi. Ale nakonec, tu jsem měla taky a pominula... 

Offline tv
4246 příspěvků moje polička 31. května 2025 21:51

Pokud ještě řešíme hromadice, tak mi to nedá, abych nezmínila svou bývalou tchýni. Dva komplet zabordelene byty byty, oba dva ji přepsala pratchyne. Pratchyne, žijící v zahraničí, si teda koupila byt, aby měla kde hlavu složit,  když párkrát za rok přijede...no a jak myslíte, že to dopadlo?

Online Garfie
28586 příspěvků moje polička 01. června 2025 00:43
Reakce na Mulen:

A rika se do tretice, tak aby neproslo neco horsiho, tak si jeste stezuju, ze vcera nefoukalo, takze jsem nemohla plachtit.

​Konečně pořádná stížnost!

K hromadění, kdysi četla i nějaký román, kde byla jedna z hlavních postav typický hromadič, myslím že se to jmenovalo Dům ve kterém jsme vyrůstali...

Online Garfie
28586 příspěvků moje polička 01. června 2025 00:45

continuity Jeje

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 01. června 2025 08:19

MP Meri To je šílený! Můžu se zeptá? Mně je z toho úzko jenom to čtu. Vy jste to věděli, když jste byt kupovali a nevadilo vám to? Nebo vám to prodávající neřekli? 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 01. června 2025 08:34

MP Meri počkej, jak jako "jednou za měsíc zašlápnu brouka"?

to máš buď nervy ze železa nebo se jedná o naprostou rezignaci 

já, když měli sousedi přes vchod v bytě štěnice, tak jsem ani nespala, protože to bylo v létě a štěnice pochodovaly po zateplení a v horku se spát nedalo ... takže to bylo co hodinu vstát, otevřít okno a po dobu větrání baterkou sledovat perimetr, zda se nějaká ta svině neblíží... 

jinak teda lituju, tohle je na flašku... ale člověk nemůže být namazanej denně

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. června 2025 08:57

notna Nevěděli. Tak ono je to problém celyho panelaku, my jsme od toho bytu celkem vzdáleny, takže pro nás to je proste o jednom broukovi za mesic a rozčilování se nad tim, ze na to doplácíme všichni ze společných peněz. 

Samantha Tak štěnic se bojim mnohem víc, ty ti zalezou do matraci apod. a ses v háji, vyprat a vystříkat komplet celej byt, vsechnobobleceni a lůžkoviny zapytlovat, navíc ses komplet postipana, stres na několik let (znám z osobní zkušenosti od osoby blízké) ... ale ty tu naštěstí fakt ještě nikdo nezaznamenal. 

Ten šváb za me není takový drama, nejsou to ty obrovský asijsky švábi z filmu, je to Rus domácí (asi negooglete), nekouše, v zásadě nic nedělá (kromě toho, že se nekontrolovatelně množí), likviduje se gelovajma nástrahama na zásuvky, je to za mě celkem easy. Jenže když nezlikviduješ ohnisko, tak je samozřejmě každý opatření jen dočasný, to je to, co je na tom ubíjející.

Ale bydlet tam na patře, tak se asi zblázním a myslim, ze by pani brzo ke sbírce odpadku mohla přidat koňskou hlavu, nebo tak něco. 

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 01. června 2025 09:49

MP Meri No tak to už jedině, pokud má někdo v domě kontakt s podsvětím, tak objednat k paní vloupačku ;o)

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 01. června 2025 10:00
Reakce na Samantha:

Tak jsem měla objednaného stavaře na úpravu kuchyně. Takže celý týden postupně stěhuji kuchyň po bytě (spravedlivě jsem podělila obývák i ložnici, takže teď už fakt není kam stoupnout).

Vyjednala jsem si na zítřek dovolenou, všechno připraveno, já strhaná jak borůvčí. 

A chlápek napíše, že zítra nikdo nedorazí?

A ještě mě celý týden napínal - od pondělka, že upřesní kdy kdo dorazí, ale že je v nemocnici a musí se domluvit s kolegy. Prý se zády, prdlajs, s hlavou tam je, blbeček jeden.

​Že bys ho v té nemocnici navštívila a přidala ještě zlomeninu nosu. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 01. června 2025 10:00

DruI ...jo a proveditel zakázky tě bude žalovat za újmu na zdraví

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 01. června 2025 10:00
Reakce na Samantha:

Tak jsem měla objednaného stavaře na úpravu kuchyně. Takže celý týden postupně stěhuji kuchyň po bytě (spravedlivě jsem podělila obývák i ložnici, takže teď už fakt není kam stoupnout).

Vyjednala jsem si na zítřek dovolenou, všechno připraveno, já strhaná jak borůvčí. 

A chlápek napíše, že zítra nikdo nedorazí?

A ještě mě celý týden napínal - od pondělka, že upřesní kdy kdo dorazí, ale že je v nemocnici a musí se domluvit s kolegy. Prý se zády, prdlajs, s hlavou tam je, blbeček jeden.

​Že bys ho v té nemocnici navštívila a přidala ještě zlomeninu nosu. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 01. června 2025 10:04

MP Meri No ony teda štěnice, jak mi bylo řečeno deratizátorem, jsou radši v klidu v hnízdě a nemigrujou. Pokud se teda neobjeví deratizátor a nevykopne je. Pak si sbalí kuférky a hledají nový domov. Takže v podstatě je dobře, že se s bytem paní nic neděje... 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 01. června 2025 12:53

MP Meri Bych byla hodne naštvaná na prodávajícího , ze to zatajil. Asi bych chtela odstoupit od smlouvy. I kdyz ja si představuju asi panelák jako jeden vchod. Jestli to je v nějakém tom širokém domě a jiný vchod bez společných stupaček, tak asi lepší. Ale stejně děs, držím palce, ať se najde cesta k řešení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2025 13:33

notna je otázka, jestli je něco takového možné. Já bych řekla, že není. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 01. června 2025 14:03

Niekto tu písal o skriniach pred skrinami, tak moja babka to spravila tak, že odsunula skrine od steny a do toho priestoru dávala plné krabice. Kým žil dedo, tak ešte ju držal na uzde, zomrel v 1997, ona 2016, takže veľký dom, celý podpivničeny, a garáž,  a neviem koľko kôlni, a záhradný altánok zaplňala takmer 20 rokov.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. června 2025 00:00

Samantha To platí do určité míry i o těch švábech. Respektive ten byt je v takovém stavu, že typek z firmy říká, ze tam uz jsou veškerý postřiky a nástrahy marny, samozrejme, to je jak chtít něco vyhubit na skládce. A ze by do toho radši moc nevrtal, nebo se rozprchnou do okolí. 

Ted spojilo síly víc subjektu a chce se jít tou cestou omezeni svéprávnosti. Kdyby dostala opatrovníka, je pravděpodobný, že by svolil k vyklizení bytu. Coz by samozřejmě muselo jít na náklady SVJ a bylo by to tak za půl mega, protože to samozřejmě nemůže prijet banda kopáčů a nahazet to do konťaku, to se musí zapytlovat a likvidovat jako nebezpecnej odpad. Ale to jsme si všichni na schůzi odkejvali, ze nam stoji za to. I kdyz to problem neřeší, koupíme si tim max par let klidu.

Problém bohuzel řeší pouze odchod pani z tohoto světa nebo přesun do nějaké instituce, to je proste realita. Myslim mimochodem, ze pani ma dost štěstí, ze většina nevi, jak vypadá. Na schůzi sedel takovej typek, vypadal jak MMA zápasník těžký váhy, celou dobu tak neklidně nadskakoval vzteky ... tak ten vypadal, ze ten by to sel nejradši vyřešit hned ručně

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. června 2025 00:04

notna To mas těžký, my to zjistili mozna tak 6-8 měsíců po koupi. Byt jsme komplet zrekonstruovali, zrovna se nastěhovali s miminem a starším ... moc si nedovedu představit, jak bychom to tehdy řešili. Kam bysme šli? Byl by to vubec oprávněnej nárok?

Navic, ono kdyz se o tom začneš bavit s lidma, tak zjistíš, ze švábi ani štěnice nejsou v Praze vubec nic vyjimecnyho. Jen se tim lidi moc nechlubej. Ale je to megarozsireny. Ale jak se lidi bojej to přiznat, tak ma člověk pak pocit, že ho potkalo něco vyjimecnyho. 

Jo a neni to stejnej vchod, naštěstí.