Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 02. července 2025 11:01

žluťásek tak to je specifikum naší práce. Pokud na tenhle systém nepřistoupíš, tak to prostě nemůžeš dělat.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 02. července 2025 11:06

žluťásek 

Problém je asi v tom, že to není přímo klient Karja , ale klient jejího zaměstnavatele Jiná pozice...

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. července 2025 11:08

Pinot Noir já znovu opakuju, že nereju. Jen to nechápu. Nemám v okolí nikoho z oboru, neznám to.

Takže prostě v určitém období prostě musíš počítat s tím, že jsi k dispozici 24/7? 

A ta firma si nemůže stanovit nějaké limity? Jako že když to nepošleš do určitého data, tak to prostě nebude včas? Nebo bude, ale za dvojnásobek peněz?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2025 11:25

žluťásek bude záležet pro koho účtuješ. U mamky účtují svj, a když má přesčas, tak třeba tři hodiny za tři dny. Jiní příbuzní pracují zase jinde a mají třeba jeden den za měsíc, kdy čekají na něco. Ale to něco přijde třeba v sedm večer, pak pracují hodinu a hotovo. Ale tihle všichni počítají s tím, že některé období je toho víc, nemůžeš si vzít dovolenou... a taky s tím, že další dny to zas pojmou trochu volněji.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 02. července 2025 11:27

žluťásek odpověď na všechny otázky je ano.

Ano, jsou období, kdy počítáme s tím, že budeme pracovat třeba v noci, kdy si nebereme dovolenou, neslibujeme oslavy, nezveme návštěvy, neobjednáváme doktory.

Ano, firma si může stanovit limity a třeba i dlouhodobě problematických klientů je i uplatní, ale co s člověkem, který měl poslat všechny podklady včas, ale skončil v nemocnici, s firmou, kde nečekaně zemřel jednatel, s klientem, kterého jsme převzali nedávno a jeho předchozí účetní odmítl předat podklady? Pošleš je do pr... s tím, že jsi už odpoledne chtěla jít na zmrzku?

Ano, tyhle akce jsou samozřejmě dražší. Jako zaměstnanec to dělám přesčas, ten dostanu zaplacený. Jak to mají zaměstnanci jiných účetních firem, to netuším. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. července 2025 11:43

Pinot Noir dík za vhled. Náročný teda.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 02. července 2025 11:56

žluťásek no a to ještě  účetní nejsou jediný business,kde to takto funguje, jen je to v běžné populaci nejvíc vidět. V konzultackach, hlavně v Q4 a v prosinci je to takto všude. 

Penetrační testeři čekají na podklady tři týdny a pak se po nich chce výsledek do "včera bylo pozdě". Prostě vždy, kdy dělas B2B tak se to stává. 

Andulka tady taky psala, že občas dá ty zadání pozdě. No tak tam na druhé straně tady sedí nějaká Karja, která na to do ty poslední chvíle čeká a nejde s dětma má zmrzlinu. 

A to je ještě dobrá situace, když si to firma může nechat zaplatit, protože někdy to ani moc nejde (je tam vysoutezena rámcová smlouva, která to v sobě nemá, protože kdyby měla, tak to nevyhrajou). 

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 02. července 2025 12:14

continuity s dovolením bych se ohradila - nezadávám žádné daně, kde jsou nepřekročitelné termíny pro zpracování. Občas zadávám firmám práci, která je holt expres a pokud zakázku přijmou, je na nich, jak si to vyřeší. Všichni mí dodavatelé mají stanovené lhůty na provedení práce a dělají od-do. Fakt mě tu nemůžeš jen tak nařknout, že kvůli mé liknavosti nejde Karja s dětma na zmrzlinu.

A, pokud si dobře vzpomínám, do debaty jsem se zapojila z hlediska toho, jak mám rozvrženou práci sama u sebe. Tedy, že líp pracuju pod určitým tlakem. ALE - jsem to já, kdo nejde na zmrzlinu a občas pracuje v sobotu, protože jsem to já, kdo odevzdává práci v určitých termínech. A pokud dodám pozdě, je to jen na mě, tiskárna kvůli mě fakt třetí směnu nezavede.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 02. července 2025 12:18

žluťásek Ano, je to tak. Ale ten vypjatý čas je prostě ke konci června a pak nárazově může být během roku, ale to není tak hrozné. A jo,já bych na konci června na chatu s dětma nejela a ano, ani na tu zmrzku jsem párkrát nešla, ačkoliv jsem měla už dávno po pracovní době. Takhle to je. Člověk může mít osobní hranice, říct, hele já už na to nemám, tihle mi kazí každý rok pár večerů, nedělám je, a v práci ti řeknou, že tvoje hranice nemají hodnotu těch peněz, co za to kasírujeme:D:D:D. Takže bud to to člověk přijme a nebo to nedělá. A já to beru, jen mě naštve, když vim, že ten článek přede mnou je prostě jen liknavej a zřejmě chodí po zmrzlinách do poslední chvíle:D:D:D

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 02. července 2025 12:20

andulka01 jj, přesně tak, jak píšeš, jsem to u tebe u té minulé debaty pochopila;)

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 02. července 2025 12:52

andulka01 ja se omlouvám, mně tohle vždy nějak vytrigruje, protože jsem kdysi měla kolegyni, co v pátek prikvacila do práce v deset po dlouhé snídani s bývalými spolužáky, poté zmizela na "pracovní oběd" a ve dvě naposilala dodavatelům orezentace, co potřebuje do pondělí upravit se slovy: oni jsou zvyklí pracovat o víkendu. 

No zvykli jsme v konzultacích byli všichni, ale nikdy jsem nepotkala nikoho, kromě skutečných workoholiku nebo párů těsně před rozvodem, koho by to reálně těšilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2025 12:54

Karja u nás se to taky stává dost často, že na něco čekáš a i víš, že je v tom akorát liknavost, ale pak máš většinou dvě možnosti, buď to udělat místo té zmrzliny nebo nedodržet termín. Tím, že není dán zákonem, tak záleží akorát případně na dohodě s tvým šéfem, pokud neděláš na sebe. Já před dětmi bývala relativně často v práci dýl, jednak jsem to měla zaplacené a takhle v létě za tím kolikrát byla snaha se vyhnout horku Teď už se to ale budu snažit omezovat.

Já myslím, že pokud je to fakt nárazově a ještě v nějakých očekávaných termínech, tak se s tím dá v žít. Zejména pokud to máš buď zaplacené nebo máš pak nějak volněji.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. července 2025 13:02

continuity vůbec nerozumím řeči tvého kmene

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. července 2025 13:32

žluťásek to máš jako s korekturama...když přijde, musí se přečíst a zanést opravy a obvykle se na to dost spěchá :-) náš časopis by měl být odeslaný do tiskárny do konce roku, takže já vím, že v listopadu a první půlce prosince je každoroční honička s korekturami a počítám s tím předem.

Teď teda máme prima sazeče, ale ten předtím byl schopný poslat 300 stran textu 23.12. večer s tím, ať to přečteme co nejdřív, protože mezi svátky na to bude mít čas

Na toho jsme si teda stěžovali. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 02. července 2025 13:36
Reakce na žluťásek:

A ta firma si nemůže stanovit nějaké limity? Jako že když to nepošleš do určitého data, tak to prostě nebude včas? Nebo bude, ale za dvojnásobek peněz?

​tohle je hezka myslenka, ale vetsinou to tak nedopadne

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 02. července 2025 15:20

Karja cekat na clanek prede mnou je nejstrasnejsi. U me to byl vzdycky programator, kdyz mi ty upravy nebo nove veci predal, muselo se to jeste otestovat. Taky se dost casto zjistilo, ze to nefunguje, takze zase cekat, on mezitim treba uz mel rozvrtaneho neco jineho, no des. Taky jsem asi 2x vstavala kolem pulnoci z postele,  abych vyzkousela, jestli se to druhy den ve slibenem terminu muze nasadit do provozu. A pak to predvedes klientovi a uslysis Jeee, my jsme to vlastne takhle nemysleli, nechteli, to cerne kolecko, co jsme po vas chteli, musi byt bily ctverecek! 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 02. července 2025 15:26

Kokoska :D:D:D:D

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 02. července 2025 15:38
Reakce na žluťásek:

continuity já na to asi neumím nahlídnout. Takže když je klient lempl, tak tvůj problém, nemůžeš v noci spát? Když si půjdeš lehnout v jedenáct a on to pošle v půl dvanácté? Budeš čekat do půl dvanácté a on to pošle ve třičtvrtě? Kde je ta hranice? 

Nebo nepojedeš o víkendu s dětma na chatu, protože co klient? I když máš volno?

Já nechci rejt, jen to fakt nechápu. Kde končí práce a kdy začíná osobní čas, volno? 

​bohužel v některých profesích je to zkrátka podstata prace pro klienty. A je jedno zda jde o účetnictví ci consultancy v kteremkoli oboru. Takove zkusenosti mam letite z vysoke advokacie a někdy (mnohdy) holt do toho kina neodejdes, neodjedes na chatu s rodinou, vrátíš se z dovolené....klient je klient a toto ho prostě nezajímá. Buď to akceptujes nebo jdeš po X letech takovych zkušeností delat nekam jinam, kde máš vetsi klid (a menší penize).

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 02. července 2025 15:40

Kokoska Lopatové komando nabíhá!

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 02. července 2025 15:49

Kokoska no právě dnes nam dodavatel ukazoval portál (že prý na uzivatelske testování), kde mu po každém kliku vyletělo tak 7-10 chybových hlásek. Běhal tam i banner s názvem COVID 19 rules

A ještě se divili, že se nám to nelíbí.

No alespoň si můžu směle vzít na pátek dovolenou, protože nějaké defekty jim vysypu za 15 minut i v pondělí ráno.