viktorka_od splavu to mas pravdu, pro me byla nejhorsi pracovni doba 9-18 a hnout s tim neslo. Cely den zavrena a venku si clovek uzil svetlo jen o vikendu a par tydnu v lete. Navic jsme meli kancl v podkrovi s pidi okenky.
Stěžovací vlákno
Proto jsem tak šťastná OSVČ, byť ne nejlíp placená... v lednu po ránu vysvitne slunce a mažu (pun intended) do stopy!!
Lamicka To je proti přírodě ![]()
Postezuji si tady, třeba to zázračně pomůže.
Pro to řízení o občanství mi chybí poslední potvrzení, správní lhůta je 30 dní, paní na přepážce tvrdila, že to trvá 2-3 týdny. aktuálně máme den 34. a pořád to není vystaveno (a to ještě budu muset čekat na volný termín pro vyzvednutí). Na call centru vesele oznámí, tak si zavolejte za týden.
Jenže příští týden mi vyprší lhůta na matrice, do kdy tam to lejstro musim přinést.
Do prdele!
Mě teda zachraňuje od depresi z české zimy, že na přelomu září říjen mažem ještě k moři, říjen/listopad lezeni Francie nebo italie, v půli prosince už jsme na skalách někde na jihu, a leden únor jezdivame na lyže a ještě se nám nestalo že bychom měli v Itálii hnusne...ale naprosto chápu, že tohle není úplně standardní recept pro každého.
continuity přesně tohodle jsem se obávala.... tak držim palce, ať to stihneš! ![]()
rasaNori No je pravda, že i ty hory paradoxně pomůžou. Já jsem bohužel leden červen fakt bez dovolené, jakože si vezmu třeba jeden den když něco hoří, nějaká nemoc, ale nevytáhnu to ani na 5 dní...takže to mě uplně neutěšuje:D:D
continuity Zkousela sis na matrice podat zadost o prodlouzeni lhuty? Vysli mi vstric, kdyz jsem jim dolozila duvody...
Karja hory hodně pomůžou
i proto mi nejvíc vadí listopad, kdy se mi fakt těžko hledá něco pozitivního
.continuity Moc držím palce. Nepomohlo by se zeptat na matrice, jestli nemůžeš požádat o prodloužení lhůty, z důvodů, že jiný úřad lhůtu nedodržel?
Jakože nečinnost jiného úřadu? Ja nemám ani žádné potvrzení, že jsem tu žádost o potvrzení podala. No uvidíme.
continuity pokud se jedná o občanství, tak budeš mít oboje? Nebo jen české?
zatím jsem od českého asi jen milion let vzdálená. Ale jo,mohla bych mít podle stávajících zákonů oboje.
Evaeva To je pravda. Den se zkracuje a sníh ještě není, ani advent, ani trhy, ani světýlka v oknech... to je těžkej měsíc.
Aranel přesně. Žádný prázdniny, maximálně jeden státní svátek, 31. dní,...
continuity pokud od tebe na matrice nedostali kompletni podklady, muzou te vyzvat k doplneni, nebo po marnem uplynuti lhuty zastavit rizeni. Neznam samozrejme okolnosti tvoji zadosti, ale zadost o prodlouzeni lhuty neni nic nestandardniho - obzvlast pokud duvod nedodani podkladu nelezi na tvoji strane.
Som jediná, ktorej krátke dni, tma v zime nevadia? Viaceré tu spomínate, že nemáte radi november, január či február, lebo je zima a tma. Priznám sa, že nemám neobľúbený mesiac. Ja mám depresívne nálady z iných vecí, nie z počasia. Napríklad z toho, ako rýchlo mi čas plynie, mám pocit, že pred nedávnom bol začiatok roka a už je koniec júla.
dorota nejsi
mně tyhle nářky připadají jak od malých dětí
dorota S tím pocitem rychle plynoucího času to mám stejně, ale ty následně se zkracující dny, resp ty krátké dny na podzim a v zimě tenhle pocit už jen dorazí
Aranel no jo vlastně
to jen dokládá, jak ho nemusím ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí