Stěžovací vlákno
viktorka_od splavu Do takový sauny jsme taky chodili se školkou, no a jak snáším i běžný vedro jsem tu už popisovala (skoro kolabuju), takže z tohohle mám slušný traumátko (pamatuju si, jak jsem celou dobu pozorovala škvíru mezi stěnou a dveřma sauny, ten příslib zase čerstvého vzduchu, a snažila se neomdlet), všechny sauny obcházím veeelikým obloukem.
Myrtila ta nizkoteplotni a postupny presun je ale moc fajn. finskou 100+ doted rada nemam ale par minut vleze (ne aby se mi hlava pekla a nohy mrzly, to je uplne absurdni pro me) zvladnu. pro me ovsem byl nejvetsim benefitem ten klid. kdyz neni postrada to pro me smysl
viktorka_od splavu No, něco takového jsem zkusila, jednou, mají ji naši doma (takže asi infrasauna? nenapadlo mě se ptát), takže s vidinou, že tam není takový vedro a můžu kdykoli odejít, navíc má průhledný dveře
a i tak jednou stačilo.
Pokud bych si mohla vybrat, šla bych spíš do něčeho, co by vyrobilo teplotu tak 12 stupňů a mlhu
docela slušně, jen teda v malém, to dovede napodobit inhalátor ![]()
barbucha Já na tu vodoléčbu dám hodně i vyvrknutej kotník ráchám v ledové vodě, jelenni koupel. Konec konců šílence v blázinci taky sprchovali v ledové, než přišla na řadu antidepresiva :D :D :D
barbucha a jsi si jista, ze netece jen ode dneska? Treba tekla uz i vcera.![]()
Candance Au ![]()
MP Meri ja si tu saunu (nebo jakýkoliv klidovější aktivity) jeste umim predstavit s kazdym dítětem zvlast, ale kdyz jsou kdekoliv spolu, je to presne jak pises, tak snad az ty mladsi jeste trochu povyrostou
Evaeva Balkon mame na jih, slunce od poledne až do večerek, ale kdyz nesvítí žádný slunce, tak to mas fuk
notna No presne, saunování s detma ma uplne jinej rytmus, nejak postrádám zdravotní benefit pro toho dospelyho
Jinak v zimě jezdíme do Alp do hotelu, kde je privátní sauna, pára a infra. Deti bereme s sebou, neb jaksi na pokoji sami zůstat nemuzou. Takze mam celkem i představu, jak to tam s nima funguje. Uplne zabitej cas to neni jen proto, ze tam muzou celkem klidne litat po přípravne místnosti, houpat se na odpocivacich lehátkách a pouštět si Albi tužku a my se u nich nejak vystřídáme. Sauna je baví tak minutu, pak chtěj oblíknout, pak zase svlíknout, čurat, kakat, svačinu, pití, asi milionkrát někdo uklouzne, neustále otevírají dveře, chtěj mačkat čudlíky ... jak říkám, funguje to jen proto, že jeden dospělej je obsluhuje a ostatní se mezitím snaží vytěsnit hlukovou složku a zrelaxovat se
To možná ten nejmladší bracha můj v deseti letech si to už začíná aspoň trochu užívat.
Jako never ever, ze by me nekdo donutil se dvěma detma jít sama v Praze do sauny, ale jo - opotila jsem se uz jenom z ty představy
Potrefenáhusa jo, až povyrostou a zůstanou na pokoji na mobilech nebo doma u televize ![]()
Evaeva tak ![]()
Já mám saunování ráda, lezu pak do toho bazénku, bez toho to není ono, vadí mi, když ho někde nemají. Vůbec nechápu, jak může někdy nebýt potřeba se zchladit, potřebuju i po těch 60°C
akorát po páře to nepotřebuju.
JankaM líbí! Vůbec to tu všechno nestíháme. My jsme teda od Týniště na jih, takže dost věcí je už daleko. Ale nestíháme ani ty bližší cíle. Děti toho teda zas tolik neujedou, takže nedojedeme úplně daleko. Častolovice i Vysoké Chvojno jsme zvládli, taky Hradec a Potštejn a nový zámek v Kostelci.
Potrefenáhusa Jako s jedním ano, to si představit dovedu, ale stejně podle mě ten dětský interval nemůže mít na dospělého ten požadovaný efekt. Ale nejsem odborník na saunování.
MP Meri R. zvládne 12 - 15 minut v 90° úplně v pohodě, další opakování už pak nechce, ale to se dá řešit nějakým tím mobilem do ruky. Takže s druhákem už se sauna dá užít parádně. Ovšem co s tím druhým, že jo. Takže můžeš hádat, kdo si s velkým užívá ty sauny a posilovny a kdo se snaží dohnat resty s malým za zády. ![]()
Kan Pro nás to byla úplná spása ty lázně, jela jsem tam jen s rozhodnutím prostě zkusit cokoliv, očekávání jsem neměla žádné. Vůbec mě nenapadlo, že to může fungovat. U nás teda perfektně. My tam pak jezdili ještě další 3 roky, protože to doktor psal dceři pro udržování výborného stavu. To jsem se i divila, že nám to pojišťovna schvalovala, protože ona pak už vůbec nebývala nemocná. Krom drobností jako rýma nebo kašel, na který stačil klid 2-3 dny.
MP Meri Potrefenáhusa To je vidět, že máte ty děti zdravý a chybí vám motivace je v té sauně udržet
A to je dobře. Zdravé děti jsou nejvíc
Dcera mívala kašel klidně 3-6 týdnů v kuse. Pak byl třeba jen 2 týdny klid a začalo to znovu. Nějaké sirupy, tablety, nic na to nezabíralo. Dvakrát se to zvrhlo v zápal plic a když měla náběh na třetí, tak to bylo i na doktora moc, aby měla už potřetí atb a poslal nás do těch lázní.
Vypadám tou saunou posedlá. Ale jak jsem do těch lázní jezdili pravidelně a většinou se tam potkávali ta stejná sestava, tak i člověk měl ty zkušenosti od ostatních. Pak ještě kamarádů syn, který žije v Norsku, měl dítě a taky jsem se o tom hodně bavili, jak je to tam běžné. Mně to prostě přijde jako účinná super metoda na ty hnusný respirační choroby nejen dětí. Jasně že ne všespásná. Neteř saunovali od cca 1 roku a od kašlů ji pomohlo až vytržení madlí.
MP Meri Pinot Noir Nejlepší je mít asi saunovací partu, když se zamluví celá sauna. Nevadí nikomu děti a vždycky je někdo uvnitř a někdo venku, takže se ty děti dají ze sauny vystrčit dřív a někdo se jich venku ujme a dospělí si může dát svůj čas.
barbucha Já na tu vodoléčbu dám hodně i vyvrknutej kotník ráchám v ledové vodě, jelenni koupel. Konec konců šílence v blázinci taky sprchovali v ledové, než přišla na řadu antidepresiva :D :D :D
Hehe. No já spíš potřebovala antidepresiva po tý ledový sprše ![]()
barbucha a jsi si jista, ze netece jen ode dneska? Treba tekla uz i vcera.
Mlč a nic se ti nestane!
Vypadám tou saunou posedlá. Ale jak jsem do těch lázní jezdili pravidelně a většinou se tam potkávali ta stejná sestava, tak i člověk měl ty zkušenosti od ostatních. Pak ještě kamarádů syn, který žije v Norsku, měl dítě a taky jsem se o tom hodně bavili, jak je to tam běžné. Mně to prostě přijde jako účinná super metoda na ty hnusný respirační choroby nejen dětí. Jasně že ne všespásná. Neteř saunovali od cca 1 roku a od kašlů ji pomohlo až vytržení madlí.
Mně sauna nedělá dobře, v tom vedru mi vyskočí tlak na infarktovou hodnotu a pokaždý když jsem se nechala ukecat, musela jsem urychleně vypadnout...
Ale pro děti cajk - jak mluvíš o tom Norsku, tak těm Seveřanům to fakt prospívá. K tomu ještě teda ten denní pobyt venku za každýho počasí... žádný že prší tak budem vevnitř, nebo že je zima... ti lidi jsou tam otužilí víc jak Eskymáci
ale i duševně otužilí... z čehož plyne i mnohem menší nemocnost resp. k lékaři se jde, až když ti upadne noha nebo voko
Ne jako u nás, kde se s každým soplem maže na středisko pro atb.
Ovšem když mi zeť posílá fotky kterak se zřítelnice brodí sněhem, aby pak skočila do díry vysekaný v ledu, tak na mě jdou mrákoty ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí