Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline leona mp
příspěvků moje polička 29. července 2025 09:45

Pro nás , co se neradi koupají, super výletní počasí. A i venku v hospůdkách se sedět dá. A to nás tak strašili žhavým létem! 

Online Tabea
8149 příspěvků moje polička 29. července 2025 09:56
Reakce na Pinot Noir:

Mulen normální hezký český léto, o co de?

U nás jedeme další týden, kdy je maximálně 20 stupňů a několikrát denně prší. V pátek vysvitlo hodinu slunce, i vyrazila jsem s dcerou na kolo a samozřejmě do půl hodiny přišla bouřka a déšť. Nebaví mě v létě mrznout v triku a bundě. 

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 29. července 2025 10:01

Já teda teplo pamatuju i jako dítě, prvních 14 dní prázdnin na táborech furt u vody nebo v potoce, pak u babičky furt na koupališti a s dědou jsme měřili teplotu - na slunci bylo skoro 40, furt vidím ten teploměr na kulatém buxusu na zahradě (ročník82).

Online Tabea
8149 příspěvků moje polička 29. července 2025 10:06
Reakce na Lamicka:

Pinot Noir nejvic me bavi deti - tohle je ale divny a hnusny leto, zima, prsi, vubec to neni na koupani. Ja jim rikam, ze tohle je leto meho detstvi. - Tak to jste meli pekne blby!

​já takhle hnusný počasí nepamatuju. Ok, asi je u jas jinak než u vás. Dítě ráno ječelo, že jsme chudý, protože nemá na léto tlustou bundu a mrzne. Chodí v dlouhých kalhotech, tričku, mikině a větrovce. V triku venku nikoho nepotkávám. Včera bylo 16 stupňů, teď je 14, možná se to přes den vyhrabe na 18. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 29. července 2025 10:06
Reakce na leona mp:

A to nás tak strašili žhavým létem! 

​Ano, já už u té predikce byla taková vlažná, že to nebude tak horký určitě, že tohleto strašení je furt, furt, každé období bude vždycky nějaké blbé od zimy až po léto:D:D

JankaM Přesně tak, taky nemám takové vzpomínky, na jeden rok, kdy docela pršelo jo, to vím, že jsme chodili do jedné restaurace furt na internet, když jsme ho ještě neměli doma. Jinak jako dítě si pamatuju furt to sušení sena a koupání no, ale že by x dní, týdnu bylo takhle nijak a nešlo se koupat, to ne. Ale tak člověk si nepamatuje všechno;)

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 29. července 2025 10:07

Tak zase kolik bylo za posledních deset let teplotně podprůměrných lét? Tohle je první, každý rok bývalo léto sušší a teplejší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2025 10:12

JankaM zrovna včera jsem viděla, že v roce 78 byly dva tropické dny (maxima nad třicet), pak tam byl nějaký rok 80 a něco, kdy to bylo dní asi 5. Letos jich už bylo kolik? Alespoň 10, ne? To je podle mě klasický vzpomínkový optimismus, člověk si pamatuje ty výjimečné okamžiky, kdy bylo krásně, šel na koupaliště a dal si zmrzlinu. Už ne ty, kdy byl celý den v mikině, protože to bylo normální, nic k pamatování.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 29. července 2025 10:12

dzizisketa jojo, to máš pravdu, byly samá fakt hodně teplá, teplá léta. Když přišlo nějaké ochlazení, bylo to na pár dní, tak akorát na ten odpočinek od tepla a pak zas;). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2025 10:13

Karja já se pořád bojím, aby se to v srpnu nechtělo dohnat. Taky může být půl srpna 38, to si klidně nechám ujít

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 29. července 2025 10:20

EvaevaTak JankaM si pamatuje ty pozdější roky, tak od roku 1990, a to jsem našla, že bylo v pruměru 40 tropických dní a to už nějak je v souladu s mými vzpomínkami. Za srpen se to nedožene, v srpnu už nebývají tak teplé noci, srpnová horka nejsou nikdy tak umorná, jak se to přes noc vychladí;). A navíc předpověd tomu ani moc nepřeje:-/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2025 10:28

Karja jojo, tím se taky utěšuju, že tropy v srpnu už nejsou tak šílené

Já si teda pamatuju, že bylo tepleji než dnes, ale přes třicet bývalo málokdy a když už, tak třeba 32. I ty mikiny a bundy na dovolené si pamatuju. Taky jak nás z jedné dovolené vyhnal třídenní déšť a zima, byli jsme v nějaké chatičce bez topení. Zajímavé teda je, že tu zimu si nepamatuju, jen déšť a to, jak jedeme nocí na chalupu.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 29. července 2025 10:31

Evaeva ze zimy si samozřejmě taky pamatuju jen bobování, protože co si tam má člověk pamatovat, plus u nás asi vždycky býval sníh oproti středním čechám prostě.  Ale pamatuju si i takové to první roztrpčení, kdy najednou začaly ty vánoce na blátě. Ted je to spíš pravdilo. 

Samozřejmě mikiny a bundy si taky pamatuji, ale že bychom šli za celý červenec třikrát, čtyřikrát na koupaliště, to teda ne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. července 2025 10:37

Karja tak vánoce na sněhu si pamatuju tak jedny

My v Praze na koupališti s rodiči snad v životě nebyly, taky je fakt hlava na hlavě. Na dovolené nějaké to koupání asi proběhlo, ale spíš si pamatuju, že jsme se na výletě vykoupali někde v rybníce než celý den na koupáku. Minulý týden jsme se byli koupat 4x, což je skoro nejvíc, co naše děti zažily

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 29. července 2025 11:02
Reakce na Karja:

Catherinne musíš prostě bud běhat nebo fénovat celej den:D:D:D. 

​přesně!

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 29. července 2025 11:16

Právě mi přišlo, že dnes je mezinárodní den deště 

https://www.ekokalendar.cz/

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 29. července 2025 11:19

continuity ja znam ty 20 let stary sileny historky z cizinecký policie, kdy sem prijela na studijní vizo budoucí zena myho kamaráda z Gruzie, presne jak popisujete ty šílený fronty, ruskojazyčný mafie a baby na cizinecký policii nemluvící jakoukoliv jinou řečí než česky, ani rusky, natož anglicky... prej velkej upgrade byl, když se z ni stala manželka občana EU a přestala být cizincem poslední kategorie (a to ona uměla dobře česky uz když sem prvně přijela, ale sama by tím procházet asi vubec nemohla, jak to ty studenti státu mimo EU delaj, to platej ty mafie okolo?

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 29. července 2025 11:20

Nase malý dítě nejde vůbec obliknout, sundava uolne vsechno, oblečení, boty...i venku na zahradě, ty 18 C rozhodne nevadi 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 29. července 2025 11:57

My jsme v Jizerkách, dneska poprvý jsem vzala dlouhý lněný kalhoty. Je to i tady v pohodě na triko, občas na mikinu. Já jsem zatím za tohle léto mega vděčná. Výlety, procházky, dá se spát i dejchat. Na koupání taky bylo. Kéž by takhle vypadal i zbytek prázdnin

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 29. července 2025 12:03

žluťásek hmm, já si dnes vzala triko s krátkým rukávem jen tady v Praze k zubaři, a je mi regulérní zima, R., který je horkokrevný a nikdy mu není zima, je v mikině a je prý rád, že si ji vzal.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 29. července 2025 12:13
Reakce na Evaeva:

JankaM zrovna včera jsem viděla, že v roce 78 byly dva tropické dny (maxima nad třicet), pak tam byl nějaký rok 80 a něco, kdy to bylo dní asi 5. Letos jich už bylo kolik? Alespoň 10, ne? To je podle mě klasický vzpomínkový optimismus, člověk si pamatuje ty výjimečné okamžiky, kdy bylo krásně, šel na koupaliště a dal si zmrzlinu. Už ne ty, kdy byl celý den v mikině, protože to bylo normální, nic k pamatování.

​Přesně tak. Nechápu to skuhrání tady... hele klasika: https://www.youtube.com/watch?v=giFhuRI3j_0