Zuzuli ježiš, to je ale roztomilé!
Teda kdyby byl říjen. ![]()
Stěžovací vlákno
Pinot Noir jo, to je jasný, stane se. Ale ta teplota mi připadá taková nekonfliktní, že by mohla vyhovovat všem.
Ja mam takovou stiznost na maly dite, kdyz jsme doma, chodi 100% nahatý, neda se mu oblict vubec nic, i v tech zmiňovaných 17 stupních je na zahrade bez bot i oblečení, ani neni studena, ale každy oblíkání ven je strašný martyrium, kdy se nekolikrat svlíkne...
žluťásek jeé, moje trasa dolu do janova
. celkem dlouho jsem to nesla a zase jsem se kochala, jak se postupne ty domy (az na okoli centra) vylepsuji. Bedrichov bohuzel uz uplne apartman na apartmanu, to je amutny moc
Táta pracoval v zemědělském družstvu a měl na starosti koordinaci kombajnů a dalších strojů ke žním a pamatuju si, jak se opakovaně u nás řešilo, aby už přestalo pršet, že se nedá vjet do polí, úroda zplesniví nebo nebude mít požadovanou kvalitu apod. Určitě to nebylo každý rok, ale pršívalo v létě i několik dní asi často. Bylo jsem dítě v 80. a teenager v 90. nepamatuji si, že bychom se někdy schovávali před slunkem. Na koupák ráno, večer domů, leželi jsme tam celý den, dost často bylo i pod mrakem. Asi jsem stará, ale já si velká vedra z dětství nepamatuju. Nebo večer k táboráku se v létě vždycky nosilo oblečení. Podle mě ta vedra jsou tak až po roce cca 2000. To bude asi ono, ty mladší mají pocit, že horko v létě bylo vždycky.
Klepu kosu, ale na druhou stranu tak krásně zelenou zahradu uprostřed prázdnin neměli už hodně dlouho. Když odhlídnu od toho, že je mi zima, tak mě nejvíc štve, že nezrají rajčata.
Pinot Noir Je to tajem! Ty máš málo stupňů a nevěří ti to. Ty zase nevěříš těm nadprůměrným teplotám z meteostanic. Je to léto divoký :-)
Ja byla teenager v 70' a jak jsem mockrat psala, 28° bylo hodne horko, nepamatujuse, ze by kdy bylo pres 30. Jen se mi zda, ze byly delsi intervaly hezkeho pocasi, letos prsi strasne casto i kdyz treba jen par kapek.
Ale nestezuju si, mne to chladnejsi pocasi letos nejak moc nevadi.
Kokoska ano, já taky nepotřebuju přes 30, ale letos se to strašně rychle střídá, je jeden horký den, jeden teplý večer a následuje sešup o deset, nebo dvanáct stupňů. To je za prvé nepříjemné a za druhé se s tím nedá absolutně ani ve čtvrtek naplánovat víkend, protože ve výsledku je stejně všechno jinak. A sbalit se na víc jak dva dny z domu je výzva.
notna ano, přesně taková léta bývala... letos prostě prší víc, rozhodně lepší než saharské počasí podledních let
notna som ročník 1980 a pekné letá si pamätám aj z detstva a táborov.
Nechápem, že sa nemôžem v kľude posťažovať v sťažovacom vlakne, že mi chýba teplo ![]()
Pinot Noir jo, to je pravda. Já jsem vycvičená od mamky, pomalu i na víkend beru kompletně vše od kraťasů po bundu, ale je to fakt jak na houpačce. Ale když mi to vadí, představím si 33 od května do října a jsem zase spokojená
Je teda pravda, že naše aktivity omezuje spíš horko než chlad a přeháňky.
Mermaid Tak já u toho zubaře byla dopoledne, to už je nejmíň pět hodin. Mezitím tu proběhla průtrž, když jsem se vracela domů, tak u vchodu na teploměru bylo 17 stupňů. Příště si to asi vyfotím, mám pocit, že tohle už je několikátý náznak v téhle diskuzi, že lžu.
tak k ty fotce teploměru rovnou přilož doklad o kalibraci a uhel zavěšení, vzdálenost od země a světovou stranu. ![]()
letfenixa Můžeš si postězovat, že ti chybí teplo, však je to stězovací vlákno. Ale ty k tomu vždycky přidáš takové to "ale přece jsou nadprůměrné teploty, jak nám tady bylo řečeno". Jednou budiž, podruhé, potřetí by sis to už možná mohla odpustit.
letfenixa Ja myslím, že se tu opakovaně zmiňovalo, že je pochopitelné, ze nekdo rad teplo a někdo zimu, rozporuje se tvrzení, ze je nenormální chladno (není) a ze za našeho dětství bývalo stejný vedro jako teď ( nebývalo). To první jsou subjektivní preference, to druhé objektivně měřená data. Ty grafy, kterým se tady tak pošklebuješ, nevypovídají o tom, jaký počasí máš ráda, ale o tom jak reálně se teploty pohybují.
brrr
Bylas rychlejší.
brrr vieš čo, moja prvotná sťažnosť bola bez akýchkoľvek dovetkov. Na to sa spustila lavína dôkazov o nadpriemernych teplotách. A až odvtedy komentujem sťažnosti iných uštipačne. Mne je úplne jedno, aké sú grafy. Mne to teplo proste chýba.
Aj som si to dohladaľa: 
Karja my byli na dovolené v pískovně a tam byla teplejší voda než na koupališti. To mě dost překvapilo, asi normy teplejší vodu nedovolují/museli by víc chlorovat. Já se klidně vykoupu po vysvlečení mikiny, na cachtaní mně moc neužije, ale koupací počasí úplně není no. Spíš kvůli těm dešťům a proměnlivé oblačnosti, teploty ujdou.
letfenixa no já tady vidím, že to není žádné léto. Na to ti ostatní (včetně mně) začali vysvětlovat, že je to klasické české léto, že teploty jsou nadprůměrné.
Karja hele, ale nějak dýl 33 až 35 stupňů znám fakt až z dospělosti. To mi neříkej, že jste na Vysočině měli tepleji
Bývalo třeba tři dny 32, pak přišly bouřky a zase byla třeba týden přijatelná teplota.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí