Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 21:17

continuity závidím a přeju ti to. Chtěla jsem vánoční úklid udělat v závěru neocenské, kdy mi už mělo být dobře a skolila mě druhá vlna moribundu. Tak asi jindy..

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 21:18

999 kdybys nezmínila michelina, tak se jenom směju... Takhle jsem si vzpomněla na grand restaurant pana Septima, jak tu svoji první linii cepoval.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 21:26

bublifuk Tohle byl fakt zážitek :-). Je v omáčce mouka? Nevím, jdu se zeptat kuchaře. Po návratu: je. Já: můžu to dostat bez ni? Ona: no nevím, jak to bude bez omáčky vypadat? To kuchař nebude chtít pustit z kuchyně...Za chvíli: jo, tak vám to bez tý omáčky dá...

Offline continuity
43189 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:19

bublifuk je to teď složité i u nás. od dubna jsem prakticky pořád v trapu, ale už to fakt nešlo. Navíc během naší dovolené jsme byt půjčili, tak to musi trochu vypadat. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:22

999 Nene. Bistrot?

Já mám taky zážitek, ale není to stížnost. Odpoledne koncert, kde teda zpěvačka výkon nic- moc, takže popojedem ob tři dědiny  na nějakou hasičskou tancovačku a tam ta hudba byla úplný peklo. Pán na varhany a dvě zpěvačky hráli moravské lidové, kde bylo slyšet od tuby, klarinetu (ten měl solo)trubky a baskřidlovky. Jo my Češi jsme muzikanti nás zná celý svět. Trapass.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:33

Kan Ale zachránil to moc milej brigádník :-). Byl fakt skvělej, ten by se neztratil ani ve špičkových restauracích. Samozřejmě směřuje jinam, je to jen brigáda :-).

Online Karja
44752 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:57

999 My jsme byli nedávno pracovně u jednoho klienta, co provozuje i restauraci. Servírka bych řekla byla milá, nenucena, příjemná jako na první pohled mi byla jako obsluha hned sympatická.  A oni pak jako to hodně negativně probírali, ten její servis a že ji něco upadlo.....byla to absolutně průměrná restaurace, tak to jsem koukala, jestli jako čekají, že zrovna tam zavítá to minimální procento číšníků, co jsou šikovní po všech směrech. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 09:21

Karja To jsem si přesně říkala, že je asi těžké v těchto končinách sehnat kvalitní personál. Ale zase tohle bych si jako majitel pohlídala, aby všichni věděli, co v jídle je. Ten jídelníček má pár položek. A taky by aspoň jeden z těch obsluhujících měl znát ta vína, servírka mohla říct, pošlu vám sem kolegu, on vám poradí.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 09:46

999 

Seš houby světák. To bys věděla, že k rybě bílý a k hovězímu červený, přece!

Já se teda kolikrát divím (nebo bojím) aby mi obsluha do talíře neplivla. Většina vypadá, že by byla radši úplně jinde... a nebo jsou přivožralý a nadmíru žoviální, to mě taky berou všichni čerti.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 09:50

Ja teda chápem že zohnať dnes kvalitný personál nie je o mieste ale o ľuďoch. A kvalitná reštaurácia si tiež zaškolenie personálu dostatočne postráži či už vo veľkomeste alebo na vystrkove. Lenže nejsou ľudí, no. 

Offline Kokoska
35025 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 10:26

Uplne nejvic nejhorsi zazitek mam ted nedavno z Velkych Karlovic. Do hospody proti muzeu NIKDY nechodte! Na okne zvenku maji vylepeny postup, jak se ma host chovat - jit si objednat dovnitr, nahlasit cislo stolu a rovnou objednavku zaplatit. Coz jsme teda nejak prehlidli a byli jsme dost neprijemnou tetinou prisne pokarani. To placeni predem jsme pochopili, kdyz prinesli jidlo, bylo to tak hnusny, ze spousta hostu by to jiste odmitla zaplatit. Raznici byl bledy trochu opaprikovany platek veproveho, konzistenci to pripominalo lisovane maso, chut nijaka, nedefinovatelna. Hranolky prelite UHO, rozblemcene, navrch to cele bylo "ozdobene" cibuli. Nesnedla jsem ani tretinu. Muz byl hladovy natolik, ze to skoro snedl, ale shodli jsme se, ze to bylo fakt nejhorsi, co jsme kde kdy meli, vcetne kombinace hnusne jidlo - neprijemna obsluha.

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 10:44

Kokoska s tim postupem a pokaranim se mi vybavila jedna ma navsteva kavarny. Kdyz byla na Hanspaulce o prazdninach zavrena nase oblibena kavarna Oleandr a dcera chtela zmrzlinu, tak jsme zasly do vedlejsi kavarny. Tam nas hned u dveri odchytla majitelka, co si prejeme, ja rekla, ze zmrzku pro dceru, tak nam ji natocila do kornoutku a ja chtela zaplatit kartou. A ona na me vyjela, jestli jsem tam poprve. No byla jsem. Tak ukazala na pult, kde na pokladne, ke ktere jsme do te doby ani nedosly, je cedulka, ze platby kartou az od 100 korun. Ja ale hotovost nemela, tak teda se spoustou reci me to kartou zaplatit nechala a nadavala, jak to nema rada, ze kazdy z okoli, kdo tam chodi pravidelne, to vi, ze zrovna na tohle je pes.

Jako ja bych si k te zmrzline klidne prikoupila jeste kafe, kdyby mi to rekla nejak mile. Ale takhle jsem zaplatila jen tu zmrzlinu (jeste nic moc tocenou z automatu za hanspaulskou cenu) a u te prvni navstevy zustalo.

Offline Kokoska
35025 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 11:34

Zuzuli takovy jednani me strasne popouzi, taky bych tam vickrat nesla.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 11:50

Zuzuli hrozny. Rekla bych ze jsem v poslednich letech kavarensky povalec, na severu jich mame mraky. V Praze jsem nekdy zklamana (pomer cena vykon). Ale nikdy jsem nepotkala neprijemny personal (krome maliniku, modri vedi, a tonjsou to kamaradi ).  Nebo zaucujici se studenty, kdy teochu tapou s pripravou nekterych kavovych napoju treba...Ted mame na konci Cakovic novou provozovatelku kavarny a ta byla tak mila a ochotna, ze jsem ji hned zacala sledovat na IG a zapojujeme cestu pokazde kdyz jdeme na hriste. Jeste me napada restaurace kamaradu, uz se presunuli. Ale byl to manzelsky par, kdy on vynikajici kuchar a moc mily. Ale ona je normalne vychovatelka z druziny, a tak se chovala i k hostum. I k nam jako kamaradum, normalne si jinak tykame. Ale porad nejake poznamky vychovneho typu. Dost me to otravilo a doted se ji trochu bojim . Proste pomalu cekas ze te posle si jeste jednou umyt ruce nebo ze ti vytkne flek na ubruse. 

Online Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 12:55

Zuzuli jakoby asi jsem schopna pochopit, ze z tech plateb kartou se plati nejaky poplatky v bance, ale kolikrat mi to prijde uz docela absurdní, i v blby kavárně člověk dneska nechá několik stovek za dvě kafe, něco k pití a zmrzlinu (o obědě v restauraci radši ani nemluvím) a vítaj ho takovýhle cedule 

To fakt aby člověk v některých destinacích, kde není bankomat na každým rohu, nosil tisícovky po kapsách, nebo nevim 

Offline brrr
12368 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 13:05

Potrefenáhusa Pardon, potkat takovou ceduli, tak platím jenom kartou.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 13:10

Potrefenáhusa jo.. tu je hospoda, podle všeho poměrně vyhlášená. Dělají tataráky, takže za jídlo s pivem tam člověk určitě nechá nemalý peníz. Hned u vchodu je cedule: Vítejte (originál od pivovaru) a dopsáno rukou Karty nebereme!!

Jako jo, můžu si to naplánovat s hotovostí, ale nějak se mi nechce. Trochu mě to štve, tatarák bych si občas dala. A ano, je mi jasný, že je to nemrzí, lidí mají dost.

Přeci jen, QR kód je taky cesta.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 13:27

bublifuk prijde mi ze castecne jde o spropitne. Nektere podniky maji terminal s %. Takzw takeaway platim bez, ale kdyz si sednu a mam veskery servis, tak davam tech 5-10%. Kdyz vlovek plati danou castku nebo pres okamzitou platbu, tak dysko neni. Mozna jsem mimo a je to jen ten poplatek bance, klidne me opravte. 

Offline continuity
43189 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 13:34

Josjá normálně řeknu, že chci dát dysko. Některé terminály se tě i zeptají. 

Já mám jisté pochyby, jak to s těmi poplatky je, protože minule jsem se omlouvala paní ve Vinotece, kde si vyzvedávám zasilkovnu, že platím dvě sušenky pro dítě za bratru 36,- kartou. A ona se jen smála, že ji je to jedno, protože má paušál. 

Fakt už nejsou ranné devadesátky, kde každá platba stala 5 Kčs. Řekla bych, že službách jde hlavně o zdanitelné příjmy. 

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 13:36

Jos krátí příjmy, nic jiného v tom není, všechno ostatní jsou jen výmluvy.