Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 13:37

Jos jsou to hlavně daně!!! V práci jsme hodně dělali gastro provozy a se zavedením eet se dostavila panika. Ty poplatky jsou podle mě jen taková zástěrka, kdyby to kafe stálo místo 75 78, nevěřím, že by to nějak zásadně snížilo počet zákazníků.

S tím dýškem je to blbý. Muž dává poměrně dost, ale když to neumí přepsat, tak máme kolikrát akorát třeba dvacku.

brrr přesně, taková cedule mě akorát přiměje platit kartou. (Je teda pravda, že já tak platím skoro výhradně)

Platbu pouze v hotovosti ještě pochopím někde ve stánku se zmrzlinou, ale v restauraci, kde jídlo stojí 200+ fakt ne.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 13:38

Jos ale neni problem pridat spropitny k platbe kartou / qr kodem . Proste reknou mi kolik platim, ja pridam spropitny, oni to naklepou na terminal a ja platim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 13:49

moora někde to ale neumí, asi to mají propojené rovnou s kasou

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 14:15

continuity těžko říct, možná jsou i různé podmínky u bank. V HK na nádraží je okýnko s kávou a tam mají napsané, že preferují hotovost, protože 3% jsou celkem dost (poplatek bance). Něco jsem k té platbě kartou přihodila.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 14:19

Jos kdyby tam měli bereme karty, uděláte nám radost případným dýškem v hotovosti. Tak jim tu radost klidně udělám.

Někde už byla diskuse, že to dýško kartou musí zdanit. Pak se to změní v diskusi dýško ano či ne... no není to jednoduché. Akorát někde to jde, někde ne...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 14:29

Proto nosím vždy kovovou padesátku, buď ji hodím pouličnímu umělci, nebo tám dýško za kafe. Ono teda to dýško na terminál nedostane obsluha a já chci odměnit toho, kdo se o mě staral. A abych vyrovnala stížnosti tady na číšníky, měla jsem stůl zamluvený u jedné pamětihodnosti NPÚ a musím říct, že od A až po Z naprostá pohoda, dokonce neměli nějakou surovinu, tak se přišel kuchař i s ní omluvit a nabídnout alternativu.

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 15:20

Kan Dýško na terminál jednak nedostane obsluha, ale podnik ho ještě musí zdanit, což mi přijde jako nehoráznost ze strany státu. Takže když platím kartou, obsluze dávám dýško v hotovosti.

Offline Kokoska
35022 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 15:45

Neni problem zaplatit presnou castku kartou a dat spropitne v hotovosti. Kuryrum z Rohliku taky davam neco hotove. Kdyz se to prihodi k objednavce, tak jim to pry davaji k platu, coz samozrejme musi zdanit.

Offline continuity
43189 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 18:46

Kan Řvousenka

jestli dysko dostane obsluha, to je otázka zvyklosti. Stačí se zeptat, dost často se dozvím, že jim to je jedno. 

K tomu zdaňování se nevyjadřuji, ale nevidím na tom nic špatného. Já odměny taky zdanuji a nepohorsuje me to. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 19:01

Pinot Noir Já si tohle přesně myslím, že nic jinýho v tom není, a když to trochu jde, tak jdu jinam. 

Ale jinak máme tu už dva "podniky", kde naopak  mají napsáno, že preferují platbu kartou, jeden je taková menší pekárna a druhá trochu překvapivě stánek s občerstvením na Městský hoře.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 19:04

brrr ja kdybych potkala takovou ceduli, tak tam z principu nepujdu. Na tohle pindani o zlych bankach a kartach jsem v roce 2025 uz dost alergicka...

Online Janulik03
20314 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 19:09

U nás sa platba hotovosťou rozbehla s príchodom transakcnej dane. Nie že by nebola, ale teraz je to úplne veľa 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 19:34

Janulik03 mňa prekvapilo, že som zatiaľ len raz videla nápis, že kvôli transakcnej dani uprednostnia platbu v hotovosti. 

Offline continuity
43189 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 19:38

Janulik03 tomu bych i rozumnela a v zásadě to i podpořila. Protože zdanovat jeden příjem 2x, no celé zle. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 19:49

letfenixa ja som videla viackrát oznam, že preferujú platbu v hotovosti (nie iba v reštaurácii, ale aj v menších obchodoch), pred pár dňami som bola v reštaurácii, kde to síce nebolo napísané, ale pani mi povedala, že preferujú platbu v hotovosti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:05
Reakce na continuity:

Kan Řvousenka

jestli dysko dostane obsluha, to je otázka zvyklosti. Stačí se zeptat, dost často se dozvím, že jim to je jedno. 

K tomu zdaňování se nevyjadřuji, ale nevidím na tom nic špatného. Já odměny taky zdanuji a nepohorsuje me to. 

​Souhlasím 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:09

continuity Ale mně to jedno není. Pokud mi někdo poskytne službu a já jsem spokojená nad očekávání, tak dám spropitné. 

Online Janulik03
20314 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:35

letfenixa tak takto to napísať, neviem či je rozumné. Ale je to riadna palka pre firmy. Aj živnostníkov. 

Online Janulik03
20314 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:36

continuity keby len príjem 

Offline continuity
43189 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 20:42

Kanvždyť já ho dám taky a klidně kartou. Ono je to v slušných podnicích tak, že si to dělí komplet směna - teda nejenom servis, ale i kuchaři. Bez ohledu na to,jak ho das. 

Že tousi zdanit no to je už tak, že se příjmy zdanuji.