continuity noo, byli jsme Oybinu a taky moc karty nebrali. Ale byl tam bankomat, kterej nas "natahl" o 6 euro, kdyz jsme vybirali, abychom se mohli svezt vlackem.![]()
Stěžovací vlákno
Mulen a co strojky na padesátník na wc? Na to jsem si tu stěžovala po návštěvě Oybinu já ![]()
žluťásek ano ano. Proto si dam kafe spis na Pernerce, jidlo v jarmilce nebo Prezidentske chate. Malinik jim taky odpoustim, sami pecou, vari, obsluhuji a porad je to bufet v boude. Ale stejne si myslim, ze spoustu lidi to odradi. Nebo maji jako ja v penezence dva mesice dvoutisicovku. Tim proste zmrzku platit nechces
. Nejak nebyla prilezitost platit hotove. Jinak proste platim kartou.
Mulen aha, ale to jsou Lužické hory a Německo, to je jiná věc. Myslela jsem Jizerky, ty jsou v Polsku a tam problém nemivam.
Karty normálně brali i na chatách.
Jos nechapu to, vzdyt tim musi na tech tržbách strasne tratit, na tech horách zvlast
ja si tuhle kupovala neco dražšího na prodejním festivalu v divočině, prodejce upřednostňoval qr kód, aby nemusel mít pak u sebe hotovost
Potrefenáhusatratí na tom, dokud takových podniků není v okolí většina
A možná netratí tolik, aby se jim to nevrátilo na tom krácení daní.
Evaeva trati určitě, už jsem se několikrát s dětma nenajedla. Prostě jsem jim koupila polivku za těch 150 co jsem měla v kapse. Bych tam jinak nechala 1500 určitě, stůl jsme zabrali tak jako tak.
continuity ano, taky se nám to už párkrát stalo. Ale když to tak mají úplně všichni, tak si příště vybereš. Štve mně to taky dost.
No občas výběru, občas to řeším po cestě, občas vůbec. jezdíme s velkou partou a vždy někomu chybí hotovost. Navíc jsem při té útratě limitovaná. Na tohle se přišlo uz dávno, že hůř opustit chlup, pokud musíš platit hotově.
Kdysi, v začátku elektronických plateb, to bývalo jedno z pravidel jak ušetřit - platit jen hotově. ![]()
Ale mně je to fuk, zažila jsem jedinkrát, že jsem opravdu litovala, že si v té hospodě nemůžu dát co chci, protože jsem měla na to jehněčí fakt chuť. jinak klidně budu o hladu a děti dostanou sušenku a najíme se až v údolí nebo na chalupě.
continuity kdyby se jim to nevyplatilo, tak už karty dávno berou
continuity no já hlad mít nechci
na dovolené se snažíme mít hotovost, i když ne vždycky se zadaří. Ale limituje mně to v takových těch drobných nákupech. Když sedíme na Královce a děti si hrají a já si jdu ještě teda pro kafe, tak hotovost bych kvůli tomu nehledala. Což nakonec můžou být klidně tři, čtyři stovky. A taky když je na výběr, tak jdu tam, kde karty berou.
Evaevajá bych rekla, že si to jen neumí spočítat. Nemám o zdejších restauraterech valné mínění, co se ekonomické gramotnosti týče. Speciálně na těch horských chalupách - dělal tam muže nejlepší kamarád, mám to z první ruky. Pokud to jenom provozují a nevlastní, tak jim často stačí, že nějak preklepou sezónu.
Evaevajá jsem vycepovana ze Slovenska, kde není každé dvě hodiny hospoda ![]()
continuity když není po cestě hospoda, bereme si chleba. To není problém. Problém je, když po cestě hospoda je a my s ní počítáme.
Evaeva na Kralovce neberou karty? I kdyz ty to myslis asi opacne. Tam jsem byla trikrat a to dvakrat jako doprovod na nejakou akci (to jsme logicky neplatili). Ty ceny tam jsou ale neadekvatni i vzhledem k ostatnim, La pastu v Bedrichove ze stejneho duvodu uz taky nenavstevujeme. Je to trochu osobni, majitel si z jizerek dela Spindl a nejradsi by v zastupitelstvi prolomil uzemni plan a stavel na tech svych pozemcich, co stavebni nejsou. Ale to uz jsem zabredla jinam....
Jos berou, právě. My tam chodíme kvůli tomu hřišti, že jo. A chodíme je silné slovo, vyskytneme se tam tak jednou za tři roky ![]()
Jos já už mám v bankomatu přednastaveno jako rychlý výběr 1900, abych nedostala tu dvoutisícovku, ale menší ![]()
Maliník jim taky odpouštím, je to fakt bouda, mám pochopení. I když tam pravidelně nechám několik set a vracíme se cíleně. Škoda že aspoň tím QR kódem to nejde.
Ale ty velký hospody, restaurace s ubytováním, tomu fakt nerozumím. Zvlášť UKO, který jede fakt komerčně, všechny ty bowlingy, jógy, masáže, fyzio... A kartou nezaplatíš ![]()
Včera jsme šli na kafe do toho Dolfinu. Bar, kterej má v neděli otevřeno 9-14
to nás taky dost zaskočilo ![]()
Mně bankomat nabízí 600 nebo 900, přesně z toho důvodu, abych měla menší bankovky
Jiné částky vybírám výjimečně.
žluťásek V ČR nie sú bankomaty, kde dá navoliť, aké typy bankoviek človek chce? Na Slovensku to niektoré banky majú, ak niekto vyberá 100 eur, môže zadať, že chce päť dvadsaťeuroviek alebo dve päťdesiatky, či inú kombináciu. Nefunguje to len v prípade, že bankomat požadované bankovky aktuálne nemá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí