Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:30

continuity noo, byli jsme Oybinu a taky moc karty nebrali. Ale byl tam bankomat, kterej nas "natahl" o 6 euro, kdyz jsme vybirali, abychom se mohli svezt vlackem.

Offline Kokoska
35022 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:34

DruI Garfie mne to fakt problem nedela, rict pri placeni o neco vyssi cenu nebo tam nechat neco v hotovosti, samozrejme v pripade, ze jsem spokojena. Kdyz uz, tak mi spis mi vadi, ze se s tim pocita jako se soucasti platu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:43

Mulen a co strojky na padesátník na wc? Na to jsem si tu stěžovala po návštěvě Oybinu já

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:02

žluťásek ano ano. Proto si dam kafe spis na Pernerce, jidlo v jarmilce nebo Prezidentske chate.  Malinik jim taky odpoustim, sami pecou, vari, obsluhuji a porad je to bufet v boude. Ale stejne si myslim, ze spoustu lidi to odradi. Nebo maji jako ja v penezence dva mesice dvoutisicovku. Tim proste zmrzku platit nechces . Nejak nebyla prilezitost platit hotove. Jinak proste platim kartou. 

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:15

Mulen aha, ale to jsou Lužické hory a Německo, to je jiná věc. Myslela jsem Jizerky, ty jsou v Polsku a tam problém nemivam. 

Karty normálně brali i na chatách. 

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:22

Jos nechapu to, vzdyt tim musi na tech tržbách strasne tratit, na tech horách zvlast 

ja si tuhle kupovala neco dražšího na prodejním festivalu v divočině, prodejce upřednostňoval qr kód, aby nemusel mít pak u sebe hotovost 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:24

Potrefenáhusatratí na tom, dokud takových podniků není v okolí většina A možná netratí tolik, aby se jim to nevrátilo na tom krácení daní.

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:35

Evaeva trati určitě, už jsem se několikrát s dětma nenajedla. Prostě jsem jim koupila polivku za těch 150 co jsem měla v kapse. Bych tam jinak nechala 1500 určitě, stůl jsme zabrali tak jako tak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:44

continuity ano, taky se nám to už párkrát stalo. Ale když to tak mají úplně všichni, tak si příště vybereš. Štve mně to taky dost. 

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:51

Evaeva

No občas výběru, občas to řeším po cestě, občas vůbec. jezdíme s velkou partou a vždy někomu chybí hotovost. Navíc jsem při té útratě limitovaná. Na tohle se přišlo uz dávno, že hůř opustit chlup, pokud musíš platit hotově. 

Kdysi, v začátku elektronických plateb, to bývalo jedno z pravidel jak ušetřit - platit jen hotově.

Ale mně je to fuk, zažila jsem jedinkrát, že jsem opravdu litovala, že si v té hospodě nemůžu dát co chci, protože jsem měla na to jehněčí fakt chuť.  jinak klidně budu o hladu a děti dostanou sušenku a najíme se až v údolí nebo na chalupě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:51

continuity kdyby se jim to nevyplatilo, tak už karty dávno berou 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 08:55

continuity no já hlad mít nechcina dovolené se snažíme mít hotovost, i když ne vždycky se zadaří. Ale limituje mně to v takových těch drobných nákupech. Když sedíme na Královce a děti si hrají a já si jdu ještě teda pro kafe, tak hotovost bych kvůli tomu nehledala. Což nakonec můžou být klidně tři, čtyři stovky. A taky když je na výběr, tak jdu tam, kde karty berou.

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:01

Evaevajá bych rekla, že si to jen neumí spočítat. Nemám o zdejších restauraterech valné mínění, co se ekonomické gramotnosti týče. Speciálně na těch horských chalupách - dělal tam muže nejlepší kamarád, mám to z první ruky. Pokud to jenom provozují a nevlastní, tak jim často stačí, že nějak preklepou sezónu. 

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:03

Evaevajá jsem vycepovana ze Slovenska, kde není každé dvě hodiny hospoda

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:06

continuity když není po cestě hospoda, bereme si chleba. To není problém. Problém je, když po cestě hospoda je a my s ní počítáme.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:15

Evaeva na Kralovce neberou karty? I kdyz ty to myslis asi opacne. Tam jsem byla trikrat a to dvakrat jako doprovod na nejakou akci (to jsme logicky neplatili). Ty ceny tam jsou ale neadekvatni i vzhledem k ostatnim, La pastu v Bedrichove ze stejneho duvodu uz taky nenavstevujeme. Je to trochu osobni, majitel si z jizerek dela Spindl a nejradsi by v zastupitelstvi prolomil uzemni plan a stavel na tech svych pozemcich, co stavebni nejsou. Ale to uz jsem zabredla jinam....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:17

Jos berou, právě. My tam chodíme kvůli tomu hřišti, že jo. A chodíme je silné slovo, vyskytneme se tam tak jednou za tři roky

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:46

Jos já už mám v bankomatu přednastaveno jako rychlý výběr 1900, abych nedostala tu dvoutisícovku, ale menší

Maliník jim taky odpouštím, je to fakt bouda, mám pochopení. I když tam pravidelně nechám několik set a vracíme se cíleně. Škoda že aspoň tím QR kódem to nejde. 

Ale ty velký hospody, restaurace s ubytováním, tomu fakt nerozumím. Zvlášť UKO, který jede fakt komerčně, všechny ty bowlingy, jógy, masáže, fyzio... A kartou nezaplatíš

Včera jsme šli na kafe do toho Dolfinu. Bar, kterej má v neděli otevřeno 9-14 to nás taky dost zaskočilo

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:49

žluťásek 

Mně bankomat nabízí 600 nebo 900, přesně z toho důvodu, abych měla menší bankovky Jiné částky vybírám výjimečně.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 09:57

žluťásek V ČR nie sú bankomaty, kde dá navoliť, aké typy bankoviek človek chce? Na Slovensku to niektoré banky majú, ak niekto vyberá 100 eur, môže zadať, že chce päť dvadsaťeuroviek alebo dve päťdesiatky, či inú kombináciu. Nefunguje to len v prípade, že bankomat požadované bankovky aktuálne nemá.