Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 21:13

continuity Klidně ať si večer po směně sednou a dýška si rozdělí, proti tomu nic. Ale já chci mít svobodu dát ty peníze navíc za službu, se kterou jsem byla spokojená, a ne státu, který má spoustu dalších možností, kde mne o ty peníze připravit. 

Offline Karja
44751 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 21:27

Rodinné setkání a roční odměny. Já mám tak dobou povahu, mně se vlastně vždycky nakonec chce smát:D. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 21:53

Řvousenka platim kartou, protoze tu hotovost u sebe vetsinou nemam. Platim uz temer vyhradne mobilem. V okoli vim, kde karty neberou, ale radost z toho nemam. Ted nemyslim maly stanek nekde na trhu nebo tu zmrzlinu. Ale uz i v nasem malem spolku uvazujeme, ze za rok poridime terminal. Nebo aspon ty QRka. Jde o akce typu svarak o adventu. Kolikrat lidi plati tisicovkou nebo si radsi nic nedaji. Ale chapu to, doba se zkratka posouva. 

A vsem ostatnim. Ano, tusim, ze duvodem jsou dane (mama je byvala ucetni z financaku), takze jsem doma slychala ruzne historky. Ale zkousim najit i neco polehcujiciho...

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 22:12

Řvousenka Ale i jiné státy než náš považují dýška za příjem související se zaměstnaneckým poměrem, a tedy podléhající zákonným odvodům z příjmu zaměstnance, dokonce na to majíi různé formuláře a přesné úpravy, a to i pro spropitné v hotovosti. V ČR je to definováno jen rámcově, ale  v těch odvětvích, kde se spropitné typicky dává, s tím přímo kalkulují, kolik můžou dát minimálně zaměstnanci, aby se mu s průměrným očekávaným spropitným vyplatilo pracovat, tedy je to de facto součást odměny za práci vykonávanou v zaměstnaneckém poměru.

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 22:15

Řvousenka

A tobě někdo zakazuje dávat dysko hotove? 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 22:23

continuity hehe, zrovna dneska jsem četla nějakou politologickou úvahu, že příští vláda nejspíš bude chtít zavést do ústavy "právo na platbu v hotovosti"...

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 22:25

RoSa jj, už nemáme co jiného řešit. Ústavní právo na platbu v hotovosti a už to tady bude dokonalý stát. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2025 22:31
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 23:20

Jos že nejde platit kartou na Maliníku, to bych samozřejmě pochopila (i když ani tam nejsou částky desetikorunové:-)) Ale že i na Šámalce nebo v Uku jen hotově, to mě vždycky překvapí. Vždyť tam mají i ubytování. Já vybírám z bankomatu tak čtyřikrát ročně, z toho třikrát v létě v Jizerkách

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 00:35
Reakce na continuity:

Kan Řvousenka

jestli dysko dostane obsluha, to je otázka zvyklosti. Stačí se zeptat, dost často se dozvím, že jim to je jedno. 

K tomu zdaňování se nevyjadřuji, ale nevidím na tom nic špatného. Já odměny taky zdanuji a nepohorsuje me to. 

K tomu zdaňování se nevyjadřuji, ale nevidím na tom nic špatného. Já odměny taky zdanuji a nepohorsuje me to. 

continuity Já jsem pro zdaňování všemi deseti, jakékoliv  dary i sponzorské, danit a zrušit odpisování daru. A ještě bych zavedla školné na VŠ

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 03:20

A já ty dýška tak nesnáším!!! TA by měli ústavně zrušit. Ať si do háje klidně všichni zvednou ceny a přestanou mě s nima otravovat! 

Offline Kokoska
35022 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 06:47

Garfie tak ona to taky neni povinnost, ne? Nechces dat, nedas.

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 06:58

continuity no u toho bych rozhodně nekončila! přidala bych ústavní právo na telefonní budky - po tom taky hodně lidí touží, jsem koukala...

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:03
Reakce na continuity:

Řvousenka

A tobě někdo zakazuje dávat dysko hotove? 

​Nerozumím této otázce, psala jsem, že dávám dýška hotově, když platím kartou.

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:20

žluťásek vratili jsme se právě z Jizerek. Ten pocit, kdyz nemas ani na zmrzlinu

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:20

Kokoska Tak třeba mne dávání dýška stresuje, protože mi to připadá hrozně trapné, přihodit pár drobných a zase na druhou stranu dávat nějakou vyšší částku mi většinou nepřijde adekvátní. Já bych to zrušila hned :)

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:22

Kokoska Jenomže to není tak jednoduché, já nechci dát a přitom nemít pocit, že jsem škrt.

Když řekneš, když nechceš dát, nedávej, tak to zní, že ho nechceš dát tomu konkrétnímu člověku, ale tak to není. Navíc je tu pořád ten fakt, že se s nimi v platu obsluhy počítá....

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:23
Reakce na Řvousenka:

continuity Klidně ať si večer po směně sednou a dýška si rozdělí, proti tomu nic. Ale já chci mít svobodu dát ty peníze navíc za službu, se kterou jsem byla spokojená, a ne státu, který má spoustu dalších možností, kde mne o ty peníze připravit. 

​Byla to reakce na tohle. Tuto svobodu ti přeci nikdo nebere. Diskuze je o nemožnosti platit kartou, ne o nemožnosti dávat dyska v hotovosti. 

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:25

Mulenpřitom přeskočis čáru a všude ti kartu vezmou. 

Offline Allysa
898 příspěvků moje polička 11. srpna 2025 07:29

Garfie Ja tě chápu, jak to myslíš. Já v tom neumím chodit, nemám tu lehkost nebo odhad,  nebo jak to říct. Přitom pochválit nebo jinak verbálně vyjadrit spokojenost mi problém vůbec nedělá. I pozitivní recenze nebo poděkování píšu,  ale dýška prostě neumím