continuity Klidně ať si večer po směně sednou a dýška si rozdělí, proti tomu nic. Ale já chci mít svobodu dát ty peníze navíc za službu, se kterou jsem byla spokojená, a ne státu, který má spoustu dalších možností, kde mne o ty peníze připravit.
Stěžovací vlákno
Rodinné setkání a roční odměny. Já mám tak dobou povahu, mně se vlastně vždycky nakonec chce smát:D.
Řvousenka platim kartou, protoze tu hotovost u sebe vetsinou nemam. Platim uz temer vyhradne mobilem. V okoli vim, kde karty neberou, ale radost z toho nemam. Ted nemyslim maly stanek nekde na trhu nebo tu zmrzlinu. Ale uz i v nasem malem spolku uvazujeme, ze za rok poridime terminal. Nebo aspon ty QRka. Jde o akce typu svarak o adventu. Kolikrat lidi plati tisicovkou nebo si radsi nic nedaji. Ale chapu to, doba se zkratka posouva.
A vsem ostatnim. Ano, tusim, ze duvodem jsou dane (mama je byvala ucetni z financaku), takze jsem doma slychala ruzne historky. Ale zkousim najit i neco polehcujiciho...
Řvousenka Ale i jiné státy než náš považují dýška za příjem související se zaměstnaneckým poměrem, a tedy podléhající zákonným odvodům z příjmu zaměstnance, dokonce na to majíi různé formuláře a přesné úpravy, a to i pro spropitné v hotovosti. V ČR je to definováno jen rámcově, ale v těch odvětvích, kde se spropitné typicky dává, s tím přímo kalkulují, kolik můžou dát minimálně zaměstnanci, aby se mu s průměrným očekávaným spropitným vyplatilo pracovat, tedy je to de facto součást odměny za práci vykonávanou v zaměstnaneckém poměru.
A tobě někdo zakazuje dávat dysko hotove?
continuity hehe, zrovna dneska jsem četla nějakou politologickou úvahu, že příští vláda nejspíš bude chtít zavést do ústavy "právo na platbu v hotovosti"... ![]()
RoSa jj, už nemáme co jiného řešit. Ústavní právo na platbu v hotovosti a už to tady bude dokonalý stát.
Jos že nejde platit kartou na Maliníku, to bych samozřejmě pochopila (i když ani tam nejsou částky desetikorunové:-)) Ale že i na Šámalce nebo v Uku jen hotově, to mě vždycky překvapí. Vždyť tam mají i ubytování. Já vybírám z bankomatu tak čtyřikrát ročně, z toho třikrát v létě v Jizerkách ![]()
K tomu zdaňování se nevyjadřuji, ale nevidím na tom nic špatného. Já odměny taky zdanuji a nepohorsuje me to.
continuity Já jsem pro zdaňování všemi deseti, jakékoliv dary i sponzorské, danit a zrušit odpisování daru. A ještě bych zavedla školné na VŠ
A já ty dýška tak nesnáším!!! TA by měli ústavně zrušit.
Ať si do háje klidně všichni zvednou ceny a přestanou mě s nima otravovat!
Garfie tak ona to taky neni povinnost, ne? Nechces dat, nedas.
continuity no u toho bych rozhodně nekončila! přidala bych ústavní právo na telefonní budky - po tom taky hodně lidí touží, jsem koukala... ![]()
Řvousenka
A tobě někdo zakazuje dávat dysko hotove?
Nerozumím této otázce, psala jsem, že dávám dýška hotově, když platím kartou.
žluťásek vratili jsme se právě z Jizerek. Ten pocit, kdyz nemas ani na zmrzlinu![]()
Kokoska Tak třeba mne dávání dýška stresuje, protože mi to připadá hrozně trapné, přihodit pár drobných a zase na druhou stranu dávat nějakou vyšší částku mi většinou nepřijde adekvátní. Já bych to zrušila hned :)
Kokoska Jenomže to není tak jednoduché, já nechci dát a přitom nemít pocit, že jsem škrt. ![]()
Když řekneš, když nechceš dát, nedávej, tak to zní, že ho nechceš dát tomu konkrétnímu člověku, ale tak to není. Navíc je tu pořád ten fakt, že se s nimi v platu obsluhy počítá....
continuity Klidně ať si večer po směně sednou a dýška si rozdělí, proti tomu nic. Ale já chci mít svobodu dát ty peníze navíc za službu, se kterou jsem byla spokojená, a ne státu, který má spoustu dalších možností, kde mne o ty peníze připravit.
Byla to reakce na tohle. Tuto svobodu ti přeci nikdo nebere. Diskuze je o nemožnosti platit kartou, ne o nemožnosti dávat dyska v hotovosti.
Mulenpřitom přeskočis čáru a všude ti kartu vezmou.
Garfie Ja tě chápu, jak to myslíš. Já v tom neumím chodit, nemám tu lehkost nebo odhad, nebo jak to říct. Přitom pochválit nebo jinak verbálně vyjadrit spokojenost mi problém vůbec nedělá. I pozitivní recenze nebo poděkování píšu, ale dýška prostě neumím ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí