whiskas
Aspon ma maminka odbornou peci, oni se o ni postaraji. Ale ze pri kazdem takovem incidentu organismus (nejen) stareho cloveka dostane zabrat, to je jasne. Drzim palce mamince i tobe.
Stěžovací vlákno
stes To je pravda. Já AD užívám dlouhodobě a chodím k psychologovi a hodně dlouho mi trvalo, než jsem to začala brát, že to není moje selhání. Se zlomenou nohou je přece taky normální jít k doktorovi. Je fajn, že se o těchhle věcech začíná víc veřejně mluvit ![]()
whiskas držím pěsti ![]()
Catherinne tlapkám a ať se to brzo zahojí
marieu moc na tebe myslím a držím pěsti ![]()
whiskas Víš co, já se k doktorovi pro prášky právě chystám, přesně proto, že moc myslím na problém, nezvládám se soustředit ani na pracovní věci a jsem celkově naprosto nepoužitelná. A takhle by se člověk dlouhodobě trápit neměl, tak optimisticky doufám, že když už ta různá chemie existuje, že opravdu může pomoct znovu dosáhnout organismu rovnováhy, kterou už nedokáže vyrovnávat sám. A vyrovnaný organismus pak lépe zvládne krizi. Každopádně si myslím, že stojí za to to vyzkoušet, protože o moc horší už to být nemůže.
A držím palce, ať je tvé mamince líp ![]()
Jste všechny moc hodné, děkuji!!!![]()
Znama bere Asentru, ja mam doma (netknutý) Neurol. Musím nastudovat rozdíly, v těchto lécích se absolutně nevyznám.
Děkuji Vám všem podporu. Jedu za mámou. Doufám, že jí bude lépe.
whiskas neurol nejsou antidepresiva. pak maji tyhle leky nezaslouzene zlou povest, kdyz se michaji pojmy.. je urceny pro kratkodobe pouziti v nouzi a ano je navykovy.
kazdopadne tvuj stav uz na leceni je, jak pisou ostatni, a ty leky pak pomuzou zvednout se ode dna a postupne to zvladnout.
whiskas neurol a lexaurin je jak píše viktorka na krátkodobé použití a je návykový. Používá se spíš k překlenutí než naběhnou AD. Na AD nic špatného není, brala jsem je když mi umíral tatínek a jenom díky nim jsem fungovala. Když umírala maminka, tak jsem je nebrala, přišlo mi že to není tak špatné, ale mám pocit že to byla chyba, protože už je to dva roky a já se v tom pořád nějak plácám.
Ty AD měli u mě účinek že tu emoční křivku jakoby zploštili, nedokázala jsem prožívat euforii štěstí, ale zase nebyly ty propady.
whiskas Pokud jsem pochopila správně, chodíš k psycholožce. Zeptej se jí na názor. Mně je právě doporučila psycholožka, která měla už přehled a poslala k psychiatrovi, který vybíral, která budou vhodná. AD jsou určitě fajn, když je člověk potřebuje. Ale je taky potřeba vybrat ta správná.
whiskas Neurol nee, jak pisou ostatni. Jen pod dohledem lekare k preklenuti nastupu ucinku AD. Ten ucinek nabiha az mesic a spousta pacientu mam kvuli tomu pocit, ze AD nezabiraji, proto se dava nejaky "dryak" k tomu docasne. Prosim dojdi aspon za praktikem, proberte to. Sama se v antidepresivech moc nevyznam, v supliku mam Zoloft, ten muzu i ja jako plne kojici. Ale porad taky vaham, prave kvuli kojeni. Ale uz jsem temer rozhodnuta, ze pak si ho nasadim, ze v tomhle modu fungovat dal uz nechci. Jinak mam z okoli spoustu lidi, co meli AD i jen docasne. Presne v tech krajnich zivotnich situacich jako je nemoc, umrti, rozvod...A vsichni si to pochvalovali. Zkus to zvazit!
whiskas Neurol je dobrá jednorázová akutní pomoc. Je třeba s ním zacházet velmi opatrně, ale svůj účel má.
Sweet Potato souhlasím. Měla jsem ho asi 14 dní kdysi v souvislosti se zkouškami, kdy jsem se během přípravy tak rozhodila, že jsem nemohla spát, byla jsem nervózní a taková rozpumpovaná, ze mi v hlavě vířily myšlenky ještě ve 4 ráno. Ale byl to přesně ten jasně ohraničený krátkodobý stres, který skončil v okamžiku odchodu od zkušební komise...
Gatita Já si ho brala v situacích, kdy jsem potřebovala fungovat a bála se, že se budu jen klepat, brečet, před soudem, před pohřbem... Obvykle mi stačí půlka. Tak aby nevznikla démonizace "jednou si ho vezmeš a už nikdy nepřestaneš. Antidepresiva jsou samozřejmě lepší. Ale je potřeba počítat s 2-3 týdny, než se projeví, první (a ani druhá, třetí) nemusí sednout. A vedlejší účinky mít mohou. Někdo tu zmiňoval Zoloft, to bývá v nemocnici často lék první volby (a pacienti často říkají, že "nikomu nefunguje", že chtějí něco lepšího)
Nezvládla bych zde jmenovat všechny, ačkoliv bych ráda poděkovala každé z vás za reakce. Upřímně děkuju Vám všem, doopravdy. Tenhle rok vážně stojí za vyližkapsu, i další dvě kolegyně by mohly vyprávět. Zatím jsem nevymyslela tu logistiku dojíždění za všemi dotčenými (otec nesmí zpustnout, babička přestat chodit, máma si žádá občasnou návštěvu), ale pracuju na tom, funguju ze dne na den, sháním delší pobyt pro babičku. Zahrada byla a je alfa-omega. Jablko sváru i terapie pro všechny. Postupně snad zvládnem všechny práce tak, abychom ji v klidu mohli zazimovat- nechat ji ladem je no-go. Naštěstí se zapojil brácha (poprvé v životě vážně) a bude dojíždět na dva víkendy v měsíci. V práci si neulevím, odešly dvě služebně starší kolegyně, všechno je zas napjatější, teď např dělám specializovanou diagnostiku z nás všech sama, zastupuju i jinou kolegyni, která je momentálně pryč na stáži. Snažím se zmírnit dopad na děti (nedostatek společného času), jak jen to jde. Marieudny nejsou, zůstávají momenty- azurový nebe plný čar a mráčků za slunečnýho dne, barevný listí, kaštany v kapse, káva na krátký tichý moment a koukání na horizont. Několikrát denně vyhlédnu z okna a pár vteřin se dívám na horizont, je to uklidňující. Jo a ze vší té únavy teď výborně spím.
Gatita ano presne tak. Ja mela nejake prasky na spani druhy a treti den po sekci, kdy mi zaroven umiral na nasem oddeleni tata. Nebo aspon jsem vedela, ze tohle uz proste nezvladne a jeste jak jaem mela pristupy do systemu v mobilu...no proste jsem sjizdela jeho vysledky kazdou chvili. Strasny to bylo, tak jsem si v noci nechala dat neco jako neurol, sama nevim. A nikdy jsem tohle nezazila. Byla jsem totalne vypnuta, nemohla jsem ani na mobilu cist, rozjizdela se mi pismena, motala jsem se. A spanek byl absolutni pad do hlubin, vlastne mi to strasne pomohlo a zachranilo me to pred nejakou poporodni psychozou. Ale proto ale zminuju tu opatrnost, vzit si neurol sama doma tak nekde nejspis lezim s rozseknutou hlavou.
marieu jo letosni rok bych nejradsi zapomnela, krome synka samozrejme. Kamaradky dceri zjistili nedavno roztrousenou sklerozu, kamarada tata je ted u nas na ARO tak to s nim posledni dobou resim, manzeluv kamarad spachal sebevrazdu (nezvladatelne deprese) a mohla bych pokracovat. Uz aby bylo jaro aspon. U nas krome vcerejska sed, mlha, dest...
marieu Zase bude líp. ![]()
A toho spaní si secsakra važ, to je dar.
Jos to muselo být hrozné. A klobouk dolu, ze jsi to ustála. Ted je mi úplně trapně za ten příměr se zkouškou. Ale cítila jsem, ze to neni ono, na skole jsem kolem zkoušek nijak nepřiměřeně nevyšilovala, ale tady jsem se vubec nepoznávala, úplně mě to paralyzovalo. Ale zadne vypnuti se nekonalo, spis klid a čistší hlava, líp se mi usínalo. Mohla jsem se normálně učit. A závislost taky nevznikla. Mozna mi dali jen placebo:)
Gatita vzdyt ja byla pred zkouskami taky uplne polosilena. Level stresu milion. Zas je to jina stresova situace a cloveka to muze vyradit uplne stejne jako nejaka tragicka udalost. V rocniku na vysoke jsme meli spoluzacku, co se ve zkouskovem zhroutila a pry skoncila v Bohnicich. Dalsi ted uz me prime spoluzacce se rozjela tezka schizofrenie, jiste ji ta skola samotna vubec neprospela
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.