Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 14. října 2025 20:52

marieu vidíš, a ja som ti chcela poradiť vykašlať sa na záhradu. Už  sa nám to za tých 10 rokov, čo záhradky máme, párkrát stalo, že neboli ľudia na výkon,  a mne to teda bolo jedno.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 14. října 2025 23:09
Reakce na Aranel:

Jos Uffffff

whiskas marieu

Já si asi jednou nebo dvakrát v životě vzala Lexaurin a chápu, proč si ho některý lidi hejčkají v kabelkách. Pořád jsem viděla tu krizovou situaci, ale jakoby přes sklo, nedoléhalo to ke mně.

​Zkusila jsem Lexaurin taky, jako na uklidnění víceméně cajk, ale druhej den mi bylo stokrát hůř, prakticky na voběšení, něco příšernýho! Každýmu funguje něco jinýho... 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 15. října 2025 01:08

barbucha Jo! Ja jsem v krizove situaci zkusila Neurol, v USA "Xanax", nekolikrat. A vis co to se mnou udelalo!? Nic! Naprosto nic, zadny efekt. Lekar nad tim kroutil hlavou a usoudil, ze "every brain is different"

Ted beru hydroxyzine na uzkost a na depresi, ktera vznika tou uzkosti; a to je "jen" antihistaminikum, ale na uzkost funguje bajecne a dokonce v noci i spim

Online Garfie
28581 příspěvků moje polička 15. října 2025 03:40

marieu Hele...potlapkání už proběhlo, tak prakticky. Nemáš nějakou kamarádku, která má děti ve věku tvých? Nebo aspoň ochotnou matku kamarádek od holek? Normálně bych jí popsala situaci a poprosila, jestli by se jich nemohla dočasně trochu ujmout, vzít na výlet, někdy nechat na večeři, vyzvednout nebo tak. Mně takto vypomohla kamarádka během tátovy smrti, dokonce bývala se svými dětmi i u nás v mé nepřítomnosti, protože to bylo logisticky jednodušší. 

Návštěvy musíš nějak rozdelegovat s bráchou, možná táty by se mohla trochu ujmout nějaká sousedka, babičky zdravotní sestra, zkus popřemýšlet. 

Na zahradu se pokud možno vyprdni, to doženete na jaře. Nebo opět-zkus popřemýšlet, jestli není v okolí nějaký ochotný soused.

Prostě zalov v okolí a mimo rodinu. Já myslím, že tyhle komunitní sítě často fungují líp než si myslíme, jen se nesmíš bát. Oni ti lidi třeba ani na poprvé nezareagují nějak pozitivně, ale pak se jim to rozleží. To byl vlastně i ten případ s mojí kamarádkou, napřed mi řekla, že nemá čas a vůbec nestíhá....a o den později mi zavolala, že se jí to rozleželo a že může vypomoct. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 15. října 2025 06:55
Reakce na barbucha:

​Zkusila jsem Lexaurin taky, jako na uklidnění víceméně cajk, ale druhej den mi bylo stokrát hůř, prakticky na voběšení, něco příšernýho! Každýmu funguje něco jinýho... 

​ja mam stejnou zkušenost s praskem na spani, ani to nebyl spánek, ulevujici, jen se to na chvíli vyplo a presne rano to bylo tisíckrát horší 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. října 2025 09:19

whiskas AD brala asi půl roku máma, když táta po mozdkový mrtvici těžce ochrnul, na půl těla, a zasáhlo to i mozek. Mámě bylo tenkrát 43, mně 19, ségra byla ještě na střední, ta situace byal fakt hrozně těžká, zhubyly jsme každá 10 kilo a že jsme neměly zrovna přebytky. Mamka ty léky na začátku striktně odmítla, pak jí kamarádka doktorka řekla, že na zlomenou nohu by si taky nechala dát sádru...
Já na tvém místě ty možnosti aspoň prozkoumám, navíc my ti tady můžeme říct nějaké obecné info, ale jestli je to v tvém případě správná volba a jaké konkrétní by ti mohly pomoct, by měl posoudit odborník.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. října 2025 09:29

marieu Mně je popravdě úzko nejen z tvé rodinné situace, ale i z tvého pracovního režimu, vždycky když se tu o něm zmíníš, tak si říkám, že horší už to snad být nemůže, ale pak se to vyvine ještě hůř. Máš to fakt hrozně těžký, moc ti přeji, aby bylo brzy líp. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 15. října 2025 15:05
Reakce na Potrefenáhusa:

​ja mam stejnou zkušenost s praskem na spani, ani to nebyl spánek, ulevujici, jen se to na chvíli vyplo a presne rano to bylo tisíckrát horší 

​O těch mi ani nemluv, půlka Stilnoxu mě uspí, ale celej ani náhodou, ba právě naopak Žádnou logiku to nemá. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. října 2025 18:36

Garfie my žijeme (kvůli práci) dost izolovaně, naši ještě víc. Možná časem něco vymyslím, ale teď řeším velmi naléhavě velmi složitou situaci s babičkou.

Zina taky mě to pořád ještě dokáže překvapit...

Myslela jsem si, že to mám jakž takž pod kontrolou, zjišťuju, že mi vyvstal obrovský problém s péčí o babičku. Mámina léčba- pokud bude průběžně úspěšná- zabere nakonec půl roku, dvojnásob delší doba oproti původnímu plánu. Péči máme do 12.11., pak nemáme nic. Státem zřizované domovy mají čekací dobu kolem roku, odlehčovací pobyty nejsou prakticky dostupné, jedno soukromé zařízení přichází v úvahu, ale neví se, zda bude možné ji přijmout, protože na ni nemůžeme pobírat příspěvek na péči (má trvalé bydliště na Slovensku). Druhé soukromé zařízení chce od cizinců 3000-4000€. Čekala jsem potíže, ale ne takové.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. října 2025 19:03

marieu neslo by babicce zmenit trvale bydliste do CR? Nebo je to vazane hlavne na obcanstvi? A babicka dosud zila u tvych rodicu? Je to strasne tezka situace, ten system pece o seniory je zoufaly a bude se to jenom horsit. Kdyz to reknu ted hodne hnusne, u nas v rodine mame nastesti deti vsichni tak pozde, ze vnoucata uz prarodice resit nemusi, pro me nastesti. 
A tvoje prace ve me vyvolava palpitace. Fakt se trochu setri. Ja jsem jak cerna kronika, omlouvam se ale proste letosni rok...treba koleguv tatinek vehlasny neonatolog se ani nedozil duchodu, prisel z prace a nasla ho az manzelka. Taky sel ze sluzby do sluzby. Muj tata taky, ten si myslel jak to bez nej v praci nedaji. No co rict, vsichni jsme nahraditelni. Neznic se

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 15. října 2025 19:13

marieu whiskas prosim, pečujte o sebe... Jos ma pravdu. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 15. října 2025 19:29

marieu Ať tě to všechno nesemele

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 15. října 2025 19:45

Jos služeb mám jen a nesloužím teď celé víkendy, naštěstí. Máma samozřejmě žádala o trvalý pobyt, ale byl jí zamítnut- nedovolala se ničeho ani u ombudsmana. Možná bude ráno moudřejší večera, možná se mi něco podaří vyřídit. Ale dneska mám krizku, přijde mi to dost beznadějný.

Gatita DruI zítra jdu s kolegyní poprvé na podzim do sauny, snad se nám to bude dařit pravidelně.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. října 2025 20:02

marieu cele vikendy, boha jeho, tenhle relikt jeste nekde je? Ano, pasone mival tata casto, ale jeste pred 10-15 lety byly ty sluzby jine. Ja zacinala 2014 a slouzili jsme ve dvou plus jedna sestra (a jedna na telefonu) a slo to. Sice treba nonstop do rana, ale soubehy byvaly malokdy. Ale ted? Ppsledni sluzbu uz jako tehotna jsem pak mela jako labuti pise . Slouzila jsem nejstarsiho ze 3. Na prelomu sluzby vezen, co se bodl do krku. 3 bachari s nim, nehli se od nej ani na krok, protoze pry mel elitni vojensky vycvik a za sebou brutalni cin. Nakonec jsme na sebe kriceli, protoze jsem povolila po vykonu prevoz na pankrac vezenskou sanitou, ze uz nevykrvaci a odmitla zarizovat (a zneuzivat RZS). Mezitim volali z urgentu, ze tam je dalsi sebevrazedkyne, co se taky bodla do krku a spolykala stovky leku na redeni. Kolega mezitim na heliportu s polytraumatem. Pak jsem prebihala na akutni karitidu s prednostou neurochirurgie a zaroven dalsi koelgxne na ZOKu po porodu. A arovy resuscitovali a takhle to slo az do noci, hadky s cekajicimi chirurgy included. No ja mam pokazdy bud krvacejici mandle, autonehody s porusenymi mozkovymi splavy nebo aspon nemocne deti, co sezerou baterku. Jako mam kolegy co tohle davaji obden, ale ja uz fakt ne. Konec medicinskeho okenka jedne krajske nemocnice . Ale je to proste porad horsi a horsi, jor u vas na gynde. Sama jsem geriatricka matka a kdyz mi pri planovane sekci kamaradka zbledla a pry no pekne kompletni dehiscence jizvy, jeste ze jsi tady. No proste mate to tam strasny, strasny. Naroky rostou, rodicky starnou a jsou narocnejsi ve vsem vcetne komunikace. 

Online Aranel
6624 příspěvků moje polička 15. října 2025 20:16

Jos Nooo, ta jizva ale snad s věkem nesouvisí

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 15. října 2025 20:44

marieu Jos Mate strašně těžké období. At je brzy lépe. Držte se

Online continuity
43178 příspěvků moje polička 15. října 2025 20:54

marieu

Ach jo,nemám slov

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 15. října 2025 20:55