Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Valkýra
příspěvků moje polička 29. října 2025 17:17

Myrtila V plzenske zoo jsme byli na jaře v hospodě Na statku. Měli normální jídla a polévky a bylo tam teplo :-)

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. října 2025 17:20
Reakce na continuity:

Jos Na Slovensku se pro jistotu očkovací průkaz nedával vůbec, alespoň neznám nikoho v mém věku, kdo by ho měl. Mám jen na karte na první straně něco zapsaného, ale třeba zarděnky a TBC se ockovaly hromadne ve škole, a do karty do nikdo nedopsal.  

​Dočítám zpětně a teda myslím nejen na Slovensku. Na školní očkování si vzpomínám, předpokládám, že to nikdo rodičům neřekl a to ani zpětně. Se bavím představou, jak dezo opěvovatelé minulého režimu (kteří se dost překrývají s anti-očkovači) by nesli skutečnost, že se děcko vrátí ze školy naočkované "nečím", co ani samo neví, co bylo.. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. října 2025 17:26
Reakce na Zuzuli:

Dneska jsme z balkonu uklizeli postrovani z pohovky a do jednoho postare se nam nastehovala mys

Prokousala se skrz potah, vyhazela ven cast vyplne a udelala si tam hnizdo. Jsme sice jen v prvnim patre a pod nami jsou predzahradky, ale porad to je balkon! Tohle jsme fakt necekali

Tedy tlapkám...! ​My měli kolonii myší na terase v 5.patře!! Nevím, jak se sem dostaly původně, ale dost si debužírovaly na sousední terase sousedky, co měla doma defakto množku a pejsky chovala na terase (kočičí dvířka a venčit se na pohozené hadry ) Myši měly granulové švédské stoly, byly dost vypasený.. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. října 2025 17:32

Garfie raduji se se šťastného konce cestování chtivých hodinek..! Jsi hvězda, jak jsi to zařídila.. Já jednou zachraňovala plyšáka zapadlého při balení na apartmánu v Chorvatsku, byl to ten nejvíc nejnutnější a protibubákový plyšák, takže jsem žhavila dráty na všecky strany, i s Chorvatskou poštou jsem několikrát hovořila a oni tam mají pracovníky, co zvedají telefony a hovoří anglicky..!!(plyšák byl zachráněn, spí se s ním dodnes.. )

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 29. října 2025 17:36

Pavlena u nás se ve škole nic neočkovalo, jen na TBC se dělal test na protilátky a šla pak jen jedna spolužačka. Jinak očkovací průkaz byl a zapisovalo se to do něj, ne, já aspoň svůj pořad někde mam 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. října 2025 17:42

Potrefenáhusa já myslím, že jsi mladší.. Já mluvím o době před revolucí. Prostě nás nahnali do jednoho kabinetu, tam seděla mudra a cosi nám píchla. Občas to bylo "na lžičku", to pak bylo lepší. Očkovák mám, ale toto v něm rozhodně není, školní očko bylo vždycky překvápko. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 29. října 2025 17:43
Reakce na Pavlena:

​Dočítám zpětně a teda myslím nejen na Slovensku. Na školní očkování si vzpomínám, předpokládám, že to nikdo rodičům neřekl a to ani zpětně. Se bavím představou, jak dezo opěvovatelé minulého režimu (kteří se dost překrývají s anti-očkovači) by nesli skutečnost, že se děcko vrátí ze školy naočkované "nečím", co ani samo neví, co bylo.. 

​U nás se to zapisovalo do deníčku, že půjdeme na očkování nebo k zubaři. Ale jako oznámení hotové věci, to nebylo k diskuzi.

Potrefenáhusa Jj, očkovák byl a museli jsme ho mít sebou.

Online Tabea
8141 příspěvků moje polička 29. října 2025 17:48

Potrefenáhusa já mám taky ten očkovací průkaz od narození. A ze školy si taky pamatuju ten ten tbc test. 

Online viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 29. října 2025 18:09

Ty školní Zdravotnický akce byly hustý. vzpomínám si jak jsme stáli frontu ve spoďárech před katedrou na píchanec a jsem tam sebou někdo praštil o zem. Dneska by z toho rodiče mrsklo

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. října 2025 18:26

viktorka_od splavu my uz to meli light verzi, v kabinetu a do ramene. A navic kluci a holky zvlast, zadny ukazovani spodaru..!

Online Tabea
8141 příspěvků moje polička 29. října 2025 18:29

Pavlena a co vám píchali víš?

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 29. října 2025 18:29

Pavlena ja byla ve skole ockovana na tbc, jeden tyden prisla sestra a pichla nam injekci na test protilatek, pote prisla znovu a kdo protilatky nemel, dostal ockovani. Vsechno do ruky, primo ve tride u katedry. A kazdy mel s sebou povinne ockovak, kam se to zapsalo. To bylo koncem devadesatek, mozna zacatkem milenia.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 29. října 2025 18:29

PavlenaNeteři přišel letos z Chorvatska zub a petieurovka, ale jako vážně. Normálně darek od zoubkový víly, co tam zapomněla:D Ta asi vyhrává. A rodiče to nepoptavali, přišlo jim to nečekaně;-)

Online Tabea
8141 příspěvků moje polička 29. října 2025 18:32

Zuzuli hmm, tak to u nás možná na tbc nebyl jen test, ale i očkovaní. Každopádně před katedrou ve třídě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2025 18:35

Zuzuli u nás to bylo asi stejně. Já měla protilátky, tak nevím, jestli se to pak i očkovalo zase ve třídě. Byl to tak rok 2000. Ještě si pamatuju, že jsme domů nesli nějaký papírek k podepsání, takže rodiče to určitě věděli. Taky se chodilo k zubaři, to bylo dost obávané, ale já nemusela, chodila jsem na rovnátka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2025 18:35

Karja to je pěkný 

Offline Myrtila
5350 příspěvků moje polička 29. října 2025 18:42

Evaeva Robopsa je pravda, že jsem si říkala, jak asi vypadá bez toho "oblečku". 
Valkýra Jj, do restaurace Na Statku taky chodíváme. Teď mi šlo vyloženě o ten dinopark, že bychom šli jenom tam a do zoo vůbec. Protože v zoo jsme byli třikrát a naposledy si chtěl syn jenom udělat fotku se lvem a pak jít na to velké hřiště kousek od tučňáků tak jsem si říkala, že zoo bychom jednou zkusili vynechat. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. října 2025 18:51

Tabea prave vubec. Dalo by se rozklicovat podle toho, ze cosi bylo na lzicku...

Zuzuli ja fakt mluvim o hlubokych 80. letech. Asi se to pak trochu kultivovalo...

Karja wow to je husty..!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2025 18:57

Pavlena na lžičku se myslím dávala obrna 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2025 18:59

Myrtila tak je to myšlené jako pes. Umí právě i ty klasické psí povely, mají ho v Libereckém iqparku. A můžeš si ho koupit i domů, nestál zas tak horentní sumu. Teda jako hračka jo, asi 50 tisíc, mám dojem