Myrtila V plzenske zoo jsme byli na jaře v hospodě Na statku. Měli normální jídla a polévky a bylo tam teplo :-)
Stěžovací vlákno
Jos Na Slovensku se pro jistotu očkovací průkaz nedával vůbec, alespoň neznám nikoho v mém věku, kdo by ho měl. Mám jen na karte na první straně něco zapsaného, ale třeba zarděnky a TBC se ockovaly hromadne ve škole, a do karty do nikdo nedopsal.
Dočítám zpětně a teda myslím nejen na Slovensku. Na školní očkování si vzpomínám, předpokládám, že to nikdo rodičům neřekl a to ani zpětně. Se bavím představou, jak dezo opěvovatelé minulého režimu (kteří se dost překrývají s anti-očkovači) by nesli skutečnost, že se děcko vrátí ze školy naočkované "nečím", co ani samo neví, co bylo.. ![]()
Dneska jsme z balkonu uklizeli postrovani z pohovky a do jednoho postare se nam nastehovala mys
Prokousala se skrz potah, vyhazela ven cast vyplne a udelala si tam hnizdo. Jsme sice jen v prvnim patre a pod nami jsou predzahradky, ale porad to je balkon! Tohle jsme fakt necekali
Tedy tlapkám...! My měli kolonii myší na terase v 5.patře!! Nevím, jak se sem dostaly původně, ale dost si debužírovaly na sousední terase sousedky, co měla doma defakto množku a pejsky chovala na terase (kočičí dvířka a venčit se na pohozené hadry
) Myši měly granulové švédské stoly, byly dost vypasený..
Garfie raduji se se šťastného konce cestování chtivých hodinek..! Jsi hvězda, jak jsi to zařídila.. Já jednou zachraňovala plyšáka zapadlého při balení na apartmánu v Chorvatsku, byl to ten nejvíc nejnutnější a protibubákový plyšák, takže jsem žhavila dráty na všecky strany, i s Chorvatskou poštou jsem několikrát hovořila a oni tam mají pracovníky, co zvedají telefony a hovoří anglicky..!!
(plyšák byl zachráněn, spí se s ním dodnes.. ![]()
)
Pavlena u nás se ve škole nic neočkovalo, jen na TBC se dělal test na protilátky a šla pak jen jedna spolužačka. Jinak očkovací průkaz byl a zapisovalo se to do něj, ne, já aspoň svůj pořad někde mam
Potrefenáhusa já myslím, že jsi mladší.. Já mluvím o době před revolucí. Prostě nás nahnali do jednoho kabinetu, tam seděla mudra a cosi nám píchla. Občas to bylo "na lžičku", to pak bylo lepší. Očkovák mám, ale toto v něm rozhodně není, školní očko bylo vždycky překvápko.
Dočítám zpětně a teda myslím nejen na Slovensku. Na školní očkování si vzpomínám, předpokládám, že to nikdo rodičům neřekl a to ani zpětně. Se bavím představou, jak dezo opěvovatelé minulého režimu (kteří se dost překrývají s anti-očkovači) by nesli skutečnost, že se děcko vrátí ze školy naočkované "nečím", co ani samo neví, co bylo..
U nás se to zapisovalo do deníčku, že půjdeme na očkování nebo k zubaři. Ale jako oznámení hotové věci, to nebylo k diskuzi.
Potrefenáhusa Jj, očkovák byl a museli jsme ho mít sebou.
Potrefenáhusa já mám taky ten očkovací průkaz od narození. A ze školy si taky pamatuju ten ten tbc test.
Ty školní Zdravotnický akce byly hustý. vzpomínám si jak jsme stáli frontu ve spoďárech před katedrou na píchanec a jsem tam sebou někdo praštil o zem. Dneska by z toho rodiče mrsklo![]()
viktorka_od splavu my uz to meli light verzi, v kabinetu a do ramene. A navic kluci a holky zvlast, zadny ukazovani spodaru..!![]()
Pavlena a co vám píchali víš?
Pavlena ja byla ve skole ockovana na tbc, jeden tyden prisla sestra a pichla nam injekci na test protilatek, pote prisla znovu a kdo protilatky nemel, dostal ockovani. Vsechno do ruky, primo ve tride u katedry. A kazdy mel s sebou povinne ockovak, kam se to zapsalo. To bylo koncem devadesatek, mozna zacatkem milenia.
PavlenaNeteři přišel letos z Chorvatska zub a petieurovka, ale jako vážně. Normálně darek od zoubkový víly, co tam zapomněla:D Ta asi vyhrává. A rodiče to nepoptavali, přišlo jim to nečekaně;-)
Zuzuli hmm, tak to u nás možná na tbc nebyl jen test, ale i očkovaní. Každopádně před katedrou ve třídě.
Zuzuli u nás to bylo asi stejně. Já měla protilátky, tak nevím, jestli se to pak i očkovalo zase ve třídě. Byl to tak rok 2000. Ještě si pamatuju, že jsme domů nesli nějaký papírek k podepsání, takže rodiče to určitě věděli. Taky se chodilo k zubaři, to bylo dost obávané, ale já nemusela, chodila jsem na rovnátka.
Karja to je pěkný
Evaeva Robopsa
je pravda, že jsem si říkala, jak asi vypadá bez toho "oblečku".
Valkýra Jj, do restaurace Na Statku taky chodíváme. Teď mi šlo vyloženě o ten dinopark, že bychom šli jenom tam a do zoo vůbec. Protože v zoo jsme byli třikrát a naposledy si chtěl syn jenom udělat fotku se lvem a pak jít na to velké hřiště kousek od tučňáků
tak jsem si říkala, že zoo bychom jednou zkusili vynechat.
Pavlena na lžičku se myslím dávala obrna
Myrtila tak je to myšlené jako pes. Umí právě i ty klasické psí povely, mají ho v Libereckém iqparku. A můžeš si ho koupit i domů, nestál zas tak horentní sumu. Teda jako hračka jo, asi 50 tisíc, mám dojem ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.