continuity jo, my i lod jsme ok, spíš bylo k nesneseni ze to nekoncilo. A když už jsme si rano mysleli ze je po vsem, tak prasklo přímo do stezne, odpalilo to čidla a 2 dny jsme byli bez elektriky. Cicmundove z přístavu 2 dny nahazovali elektřinu stylem nahodím, spadne jistič a tak pořád dokola. No a pak se přišlo na to, ze jim tu protéká voda všude, takže přímo v koncovce píchle do antonicka byl tak litr vody:D
Stěžovací vlákno
rasaNoriJežíš, vy jste ještě na moři ![]()
Já jsem myslela, že někde lezete.
continuity nn, lod je na opravách v monastiru a stoji na podperach na sousi:)
rasaNori no uff, tak ať to jde už dobře.
rasaNori hlavne ze jste v poradku, to teda musel byt zazitek, ktery by si clovek rad odpustil.
rasaNori No aspoň že tak, já už se taky bála, že jste na vodě!!
Jinak já si stěžuju na množství turistů....japonský ministr pro cestovní ruch si pochvaluje, že Japonsko loni zvládlo rekordní návštěvnost, 40 milionů a do pěti let očekává 60 milionů ročně....
Jenže pak to začíná vypadat takto....dnešní foto (zákaz vstupu kvůli nebezpečí nehod způsobených velkým množstvím lidí...)

Zatímco před dvěma lety....

Nebo si musím ve svém oblíbeném chrámu nosit boty s sebou, protože se rozmohly krádeže bot...to taky ještě před rokem nebylo. :-(
rasaNori ježiš ![]()
Přeturistováno je už všude, třeba na Madeiře už jsou zavedeny permity na nejznámější levady. To taky 4 roky zpět nebylo, to stejné Kanáry.
Ja jsem byla teď v tom Madridu. Japonci jsou hodně neohleduplni turisté. Třeba jsme všichni stali na zastávce a čekali na autobus, udělala se více méně fronta, bylo jasne, že se všichni nevejdem. Tak Japonci se dopredu protlačili úplně bez zaváhání aniž by brali na někoho ohledy. Jak mají nácvik z domova, tak tam víceméně protekli vůbec nechápu jak. ![]()
continuity no nevim, v Tokiu na metro staly docela sporadane fronty. Pak se to teda v momente vsechno vsaklo dovnitr, tak treba se jim evropske nastupovani zda moc pomale.
Rychlost byla ovlivnena tím, že se platilo kartou u řidiče, část lidí ji hledala, části to kartu nevzalo a hledali drobné. Že se predbihali bylo dost zjevné, to se nestalo omylem.
Nebyl to jediný takový zážitek, obecně v těch frontách to zkoušeli.
continuity Já jsem tohla zažila od Asiatů loni ve Švýcarsku. Že je dobré nechat lidi napřed z vlaku vystoupit, než se tam začneš bezhlavě rvát? Neexistovalo. Ale tam byli asi hlavně Korejci.
Já to tedy nerozliším, přiznávám, ale pokud měl někdo vlaječku nebo jiné poznávací znamení, byl to Korejec, takže pravděpodobně i ti kolem.
Sweet Potato to delaji obcas cizinci i tady v MHD, asiati i jini, takova spanelsky mluvici skupina starsich, na peronu od pohledu dustojnych turistu, se rvala do metra jak pubertaci. A taky jsem si vsimla, ze cizinci hodne casto nepousteji sednout stary lidi.
já hlavně doufám, ze poznám japonštinu. ![]()
Ty kultury jsou odlišné, tak to prostě naráží, chce to toleranci na všech stranach. jen me trochu otravuje, když se hejti turisté v situaci, kdy to vláda podporuje. Vzdy se to dá trochu omezit různými vízy a permity a já to považuji za validní krok.
Kokoska To jsem si všimla taky. Nejsme na tom u nás tak špatně, jak si rádi myslíme.
continuity jak poznáš v Madridu Japonce od Číňana nebo Korejce?
Kokoska u nás (DE) na mě lidi koukají jak na zjevení, když je pustím sednout. Těhotnou mě nepustil sednout nikdy nikdo.
Tabea Já to rozlišuju tak, že Japonci jsou z Asiatů takový nejjemnější, často se mi líbí. Korejci i Číňané mají kulaté obličeje, ale Korejci navíc i ploché.
To jsem tedy odkoukala v malostranských hospodách, možná se mýlím :-).
continuity Tak takhle se chovají asi jen v zahraničí.
Jako jsou zvyklí se do MHD nacpat, ale vystojí si spořádaně tu frontu. Jinak víš co, ten overturismus je všude, ale nějak mi přijde že v tom Japonsku je víc patrný, asi tím, jak to vzniklo extrémně rychle v posledních třech letech a tím, že jsem "domácí", tak pociťuju ty nevýhody.
999 Podle mě to má vypozorovaný správně. :-)
Jinak teda nejhorší chování mají Číňani, aspoň v Japonsku. Pro mě jsou to takoví Rusové východu (čest výjimkám pochopitelně).
Kokoska Sweet Potato Já občas sleduju videa různých cizinců žijících v Čechách a jejich názory na život u nás a tohle se tam často opakuje, že se jim líbí, že necháme první vystoupit (ale to se dělá i v Japonsku) a pouštíme sednout starší (to se teda v Japonsku děje úplně zřídka).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje