Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2026 10:52
Reakce na Pinot Noir:

Mermaid přesně. Byli jsme vždycky s cestovkou a celá organizace spočívala v tom, že jsme měli zajištěný odvoz z letiště do několika různých hotelů (obvykle vystupovaly u každého z nich jedna, dvě rodiny), měli jsme číslo na delegáta, kdybychom něco potřebovali, a druhý den pobytu s ním byla krátká schůzka, na kterou člověk mohl a nemusel jít, a kde delegát nabídl několik organizovaných výletů, kterých se člověk mohl a nemusel zúčastnit. Za mě tedy maximálně pohodlný a příjemný způsob.

​Ano, my to měli taky tak. Ale z 90. mám i tu zkušenost jako Jos, teda já si to nepamatuju, ale naši jo. Babička je prý nějak sprcalaAle toho bych se teď už nebála. Kdybychom měli jet na pobytový zájezd k moři, taky asi budu volit cestovku.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2026 10:52
Reakce na Pinot Noir:

Mermaid přesně. Byli jsme vždycky s cestovkou a celá organizace spočívala v tom, že jsme měli zajištěný odvoz z letiště do několika různých hotelů (obvykle vystupovaly u každého z nich jedna, dvě rodiny), měli jsme číslo na delegáta, kdybychom něco potřebovali, a druhý den pobytu s ním byla krátká schůzka, na kterou člověk mohl a nemusel jít, a kde delegát nabídl několik organizovaných výletů, kterých se člověk mohl a nemusel zúčastnit. Za mě tedy maximálně pohodlný a příjemný způsob.

​Ano, my to měli taky tak. Ale z 90. mám i tu zkušenost jako Jos, teda já si to nepamatuju, ale naši jo. Babička je prý nějak sprcalaAle toho bych se teď už nebála. Kdybychom měli jet na pobytový zájezd k moři, taky asi budu volit cestovku.

Offline continuity
41615 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 11:11

My jsme byli po dlouhé době s cestovkou v tom Norsku a zlati účastníci zájezdu vám povím.

Už to zas dlouho neudělám. Předtím jsme byli před 12 lety letecky na Krétě a taky nám spoustu zážitků, které bych radši neměla. 

Offline Garfie
27987 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 11:26

Tabea Jo, máme, ale třeba zase turisti si můžou koupit ten JR pass, kdy máš veškerou dopravu zdarma a to my nemůžeme. Hlavně před zdražením to bylo k naštvání.

A uvidíme, jak to bude s těmi vstupy, myslím, že na to nakonec nedojde. Největší změna je asi u ubytování, tam narostly ceny šíleně.  

Offline Tabea
7606 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 12:55

Garfie jo, ten nepoměr mezi cenou ubytování a jídla je fakt velkej. 

Online barbucha blogger
35115 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 13:02

Mermaid 

Jezdím s CK (do Chorvatska) každoročně už pomalu dvacet let. Každý má apartmán někde jinde... v místě je 15 hospod... nabízenému společnému stravování se vyhýbám jakož i organizovaným setkáním, a přesto se spolucestující chtějí neustále družit a nemine den aby nás někdo nevyhmátnul. Možná jsem tedy tak žádoucí a vyhledávaná společnice? 

"Účastníky zájezdu" jsem neviděla. Není třeba.

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. ledna 2026 13:48

Pinot Noir to je mi jasny, ten muj nebyl busem. Ale od letiste trasfer vetsinou po nejakem reckem ostrove. A byvalo to podobne. Je fakt, ze v hotelu jsme mockrat nebyli. Vetsinou apartman bez stravy a to bylo uplne ok. Ale chudak mama, zpetne chapu, ze pro ni zacinala druha smena i na dovolene. Na to jsem prilis zlenivela. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. ledna 2026 13:58

Garfie aha, diky o zlevneni jsem nevedela. Jen me to obecne prekvapilo, ze to je do urcite miry masova zalezitost. Cesi cestuji hodne, ale to bude dane i nasi polohou v ramci Evropy (vsude blizko), nepritomnosti more a tak. Akorat jak je nas par, tak se to docela rozmelni. Ja sama se tem ect turistickym mistum spis vyhybam, nebo je navstivim mimo sezonu. Ale treba Cinque Terr v Italii byl teda sok. Tam uz mistni snad zit ani nemuzou, to byl kontinualni tok turistu uplne vsude bez moznosti uniku na te male plose. Tak asi tak to vidis ty v Japonsku. Kor kdyz to samo o sobe ma vysokou hustotu zalidneni i bez turistu

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. ledna 2026 13:59

continuity povidej, prehanej! Se rada pobavim 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2026 14:05

Jos já pořád radši vařím než krotit večer unavené (tzn. neukočírovatelné) děti a ještě řešit, že nemají přesně ten sýr, co doma. A na snídani můžu v pyžamu Na hotel to vidím tak za pět let možná

Offline continuity
41615 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 14:08

Jos

jedna rodina nezvládla už přestup na letišti v Oslo. Zatímco se tlačili do letadla jiné společnosti, to správné jim uletělo.

V podobném duchu to pokračovalo, mateřská škola hadr. Skončilo to o tom tim, že vedoucí zájezdu tahal mého muže do hospody, kdyz já jsem chtěla na procházku. 

Online Kokoska
34095 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 14:34

continuity no, kdyz lidi nejsou zvykli cestovat, tezko se orientujou, navic treba neumi anglicky, muze byt pro ne velke letiste zaludne. Proto treba taky jedou s cestovkou, ze si neumi sami nic vyridit a spolehaji na delegata. V tom pripade by se ho ovsem na letisti meli drzet

Offline MP Marge
6783 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 17:41

Omlouvam se za preruseni stiznosti na cestovky (a hned si timto stezuji, ze s ohledem na svou soucasnou financni situaci to bude trvat, nez se zase nekam podivam, at uz s cestovkou nebo bez ), ale jdu sem se stiznosti na tu anabazi s klinickou licenci, do ktere me dostal byvaly zamestnavatel. 

Vcera mela komise tu stiznost projednat, ale neprojednala. Pry meli tolik pripadu, ze se na tu moji nedostalo. Dalsi zasedani bude az 25. brezna

Zase na druhou stranu je hezke vedet, ze nejsem jedina terapeutka ve state Iowa, ktera ma pruser

Offline continuity
41615 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 18:11

MP Marge to je fakt na pytel.

Offline MP Marge
6783 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 18:42

continuity No, je to blby, hlavne vuci vejlupkum, kteri mi porad jeste volaji a chteji vedet, kdy zacnu zase delat terapii

Offline Torrah
3187 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 20:19

MP Marge to je mi líto, doufala jsem, že už budeš vědět co a jak. Ach jo.

Offline Garfie
27987 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 22:36

Jos Ono je to tady asi i umocněné tím, že turisti se prostě chovají výrazně jinak, je tu opravdu jiná kultura, takže zatímco třeba ve Francii ani nepoznáš, kdo je turista a kdo ne, tak tady okamžitě. Vidím to i jen když jsem někde s kamarádkou Italkou, žije tady pátý rok, obě myslím známe všechna ta japonská pravidla a já jsem i schopná je dodržovat, ale ona ne, je prostě hlasitá, strašně se furt směje a já s ní....a co potom chudák turista, který nemá nejmenší tušení. 

Navíc Japonci, když už tě upozorní, že se třeba chováš trochu nevhodně, tak to udělají takovým způsobem, že řeknou s povzbudivým úsměvem "jé, vidím že se dobře bavíte, tak hezkou zábavu" a to je pro Japonce znamení, aby okamžitě ztichl, zatímco turista se baví ještě víc a k tomu je nadšenej, jak jsou ti Japonci milí.

MP Marge Až za dva měsíce?

Online barbucha blogger
35115 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 00:21
Reakce na MP Marge:

continuity No, je to blby, hlavne vuci vejlupkum, kteri mi porad jeste volaji a chteji vedet, kdy zacnu zase delat terapii

​Co tam kurnik ty úřady dělaj furt za potíže, že maj stížností na tři měsíce! To je teda pěknej bordel!

Ale hele - když ty vejlupkové (mimochodem mě těší jak se název ujal ) dychtěj po terapii atd. a tobě zjevně taky ležej na srdci... nedá se to uspořádat třeba nějak jinak, jako dejme tomu nějakej zájmovej kroužek, skautskej oddíl nebo tak něco? Pletení pro chudý? Co je po jméně, jak říkal už starej Vilda Šejkspírů

Offline MP Marge
6783 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 03:43

barbucha Dva jsou jeste v kriminale, jeden v azylovem dome, dalsi na uteku, to se spatne organizujou aktivity

Tri, pravda, jsou doma, ale kazdy bydli nekde jinde.

Ja jsem s nimi samozrejme porad v kontaktu, vzdycky jim kladu na srdce, at volaji kdykoliv maji nejake trapeni. Ale neni to ono. Oni by chteli, abych mela zase svoji kancelar, kam by pravidelne chodili a bylo to jejich "safe space". No jo...

A co se deje ve state Iowa, to by me taky zajimalo

Offline MP Marge
6783 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 03:46
Reakce na Torrah:

MP Marge to je mi líto, doufala jsem, že už budeš vědět co a jak. Ach jo.

​Diky, no je to na houby. Mne je tak blby hledat si nove misto jen abych jim za dva mesice rekla, je mi lito, ale vejlupkove potrebuji terapii, davam vypoved! Ovsem zrovna tak je mi blby najit si misto terapeutky, abych jim za dva mesice rekla je mi lito, ale  mam na krku disciplinarku! 

To by se clovek fakt pos...