Prosím vás, u nás ve škole si posíláme po třídách oběžníky na podpis- že jsme byli seznámeni, v papírové krabičce. ![]()
Stěžovací vlákno
viktorka_od splavu konkretna situacia z piatku - v piatok sme zrušili 1 triedu z dôvodu vysokej chorobnosti, tých žiakov, ktorí prišli, sme presunuli do paralelky. Keď túto správu napíšem cez EduPage, tak učiteľ, ktorý má v zrušenej triede 1.hodinu a má dozor, tak si neprečíta túto správu, vyjde do triedy, nebude vedieť, prečo je zamknuta a kde sú žiaci a zároveň nepríde do triedy, kam má ísť učiť namiesto tej zrušenej. Keď dám fyzický oznam na fyzickú nastenku, tak si to všimne. Mnohí ucitela, vrátane mňa, sa do EduPage prihlasuju až po príchode do triedy na hodinu, aby sa zapísali do tr.knihy a mnohí si hneď nekontroluju správy.
Ale som prístupná inováciam, IT technológie mám rada, môžem sa pozrieť na tebou zmienenu nastenku.
tv a nastenku máte? Lebo teda očividne sme hlboko zastarani.
letfenixa optala jsem se Gemini;
Ano, učitelé v EduPage mohou mezi sebou běžně komunikovat několika způsoby:Zprávy (Messages): Standardní systém pro zasílání soukromých zpráv. Učitel může vybrat jednoho nebo více kolegů jako adresáty a poslat jim textovou zprávu i s přílohou.Chat: Modul pro rychlou online konverzaci, který funguje podobně jako běžné chatovací aplikace. Učitelé mají předdefinované skupiny pro diskuzi s ostatními kolegy, ale mohou si vytvářet i vlastní soukromé skupiny pro vybrané spolupracovníky.Nástěnka: Slouží ke zveřejňování důležitých informací pro celou školu nebo konkrétní skupiny uživatelů, včetně pedagogického sboru.Sdílení materiálů: Učitelé mohou mezi sebou sdílet také výukové plány, přípravy nebo slovní hodnocení.
a myslíš, že zmieneny kolega bude mať čas študovať online nastenku?
tv a nastenku máte? Lebo teda očividne sme hlboko zastarani.
No nemáme. Máme dvě budovy a není reálné, aby to všichni četli. Proto si posíláme ty krabice.
a známky píšeme do žákovské a veškerá komunikace s rodiči probíhá přes deníček. Co přes internet , vůbec. Takže zastaralý je náš ústav, tak buď v klidu.![]()
continuity my mame oboji. Vetsina akutni komunikace pres WA skupinu, ale rozpis sluzeb treba na oddeleni visi (spolu s rozpisy sester a ostatnich JIPu), proste pro rychlou orientaci kouknu vidim. To same byva na urgentu atd, kdo kdy slouzi plus vypsane zkracene telefonni volby. Ted jsem par mesicu mimo a jsou nejake aktualizace pres Authenticator, kam se uz nedostanu a budu se to pak muset doucit pouzivat. Jedna nase kolegyne nema chytry telefon a bohuzel uz spadla do praveku, ta chudak nevi nikdy nic a chodi brzo rano a zjistuje info.
letfenixa tak pokud nemate intranet nebo proste nejaky prostor, kde by ty veci byly online, je to zbytecna debata. Jen jsem si myslela, ze prave ruzne opravy, dopisovani, upravy uz hotovych veci, jejich vyuziti pro priste (zkopirovani sablony apod.), je na pocitaci rychlejsi. A ze by si treba lidi zvykli pred vyucovanim, pripadne jeste pred prichodem do skoly, kouknout na novinky, ktere by mohly byt nejak vyrazne oznacene, stejne jako ted koukaji na nastenku. No kdyz ne, tak se neda nic delat.
Mně sice nástěnka přijde předpotopní, ale v tom školství to chápu. (U nás se před kovidem používaly papírky přímo na stůl dotyčného
) Nějaký online systém mi přijde dobrý v tom, že ho můžu zkontrolovat odkudkoliv. Ale co nechápu, že nějaký zaměstnanec jen tak řekne, že tohle sledovat nebude ![]()
letfenixa Nechápu, proč se A) učitelé nepřihlasují do toho systému hned po příchodu do školy (proč se vůbec odhlašují, to není apka?), B) když už se informace dělají v počítači na nástěnku, to je takovy problém to rovnou hodit i online? Nebo to na tu nástěnku píšete ručně/na stroji?
continuity to by ses divila, co vsechno je na nemocnicnich nastenkach, na sesterne klidne i seznam uzivatelu s pristupovymi hesly do pocitace
Doufam, ze ted uz ne, ale kdyz jsem do tech spitalu zacala chodit, bylo dost caste.
brrr edit - Uz nic, spatne jsem si precetla rvuj prispevek
letfenixa tak u nas je to analogie. Rozpis salu posila sef den predem odpoledne na sluzebni mail, pokud jsou naslwdne zmeny, tak info jde rovnou do WA skupiny. Stylem Franta se prohodi s Jardou, ten a ten sal zacina o pul hodiny driv/dele. Nekdy jsou zmeny az rano a n hlaseni se dostane jen cast lidi (treba je sal od pul osme v jine casti nemocnice ci v jine nemocnici
). My jsme teda zvykli se domlouvat kdykoli, takze nikdo nebere ukorne, kdyz jdou provozni veci do skupiny v deset vecer. Plus mame pracoviste ve 3 nemocnicich, takze se klifne muze stat, ze mam uspavat v Liberci ale pojedu nakonec do Turnova
.
brrr je aj aplikacia, ja ju nemám, chodím len cez web. A všetko v aplikácii nespraviš, lepšie je ísť cez web. A počítač nemá každý na stole. A tie rýchle oznamy píšem rukou, napr kam a kedy ide ktorá trieda. 99% kolegov je zvyknutych sa na tú nastenku pozrieť.
Zas nie som úplný neandrtalec, vysvedčenia v aSc Agende som začala tlačiť ja, ako obyčajná tvrdohlavá triedna, v 2006. V 2009 som cez aSc Agendu začala robiť rozvrhy, následne aj suplovanie, ktoré sa dovtredy robilo úplne ručne. Postupne som zaviedla používanie IŽK. A na elektronickú triednu knihu sme prešli v 2017, tiež na môj popud. Tých funkcií, ktoré v EduPage používame, je stále viac a viac.
letfenixa Na nástěnce ve sborovně nevidím nic špatného. Učitelé se k počítači dostanou kolikát až odpoledne, rychlý pohled na pověšený papír je násobně dostupnější a efektivnější.
Pochopit, že každé odvětví a pracoviště má svoje procesy, by snad neměl být problém pro jakýkoli dosažený stupeň vzdělání, ten je zde irelevantní.
brrr zase ve škole neexistují žádné HO, tak mi se ráno na minutu zastavit před nástěnkou nepřijde jako takový problém, že by to někdo nezvládl. I když mobil by byl pohodlnější.
Jos letfenixa U nás (zdravotnictví) jsme taky jeli přes nástěnku, bylo to sice asi předpotopní, ale efektivní
prostě prvního se na ní objevila vytištěná tabulka s rozpisem služeb na další měsíc, kam jsme se postupně zapsali, když si to pak někdo s někým měnil, prostě se škrtli a napsali aktuální jména. Bylo nás tam asi 40, dělili jsme se o 4 typy služeb (někdo měl jenom jeden typ, někdo 3, podle pozice), a řídili jsme si to tak víceméně sami, nepamatuju se, že by se termíny přidělovaly direktivně. Pak stačilo cestou kolem recepce mrknout na nástěnku, kdo slouží se mnou. Předpotopní, ale funkční ![]()
brrr toto je asi vtip, že? "A mobily předpokladám, že máte služební, chytré"
Nie, nemáme služobné mobily. Teda sú 4 na škole - v kancelárii riaditeľky, zastupcov, ekonomiek a vedúcej jedálne.
letfenixa Ne, to nemyslím jako vtip. A každý počítač nebo tablet služdbní máte? Protože jinak vam zbývá fakt jen ta nástěnka. Protože pokud se nemylím, zaměstnavatel tě nemůže nutit používat osobní věci kvůli práci (je mi jasné, že v reálu to moc nefunguje).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.