Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline notna
9459 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:51

Potrefenáhusa Na základkách už asi budou všude ty elektronické systémy, ne? Nebo jsem to teda předpokládala. My jsme Kotěhůlky s jednou malotřídkou a pár let už to tu funguje. MŠ má sice nástěnku, ale všechno info chodí e-mailem.

Offline Mrs.Robinson
607 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:57

notna tak ale nevíš, jestli tam nemají učitelé nástěnku ve sborovně. Externí a interní komunikace může být rozdílná

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 02. února 2026 16:07

Tá nastenka je v zborovni, len pre učiteľov. Konkrétne tieto pokyny, na ktoré nemal čas, sa týkali úplnej zmeny od 1.1., bol to printscreen, na ktorý som potom ručne doplnila potrebné údaje, ak by som to mala posielať cez EduPage, tak ten doplnený printscreen by som naskenovala a poslala, a trištvrte kolegov by si to vytlačilo. Ak by som jeho dochádzku nechala bez opravy, on by bol na tom škodný.

Ak chcem informovať len niečo rýchle, malé, píšem cez EduPage. 

Toto bolo dlhodobá informácia. 

Smerom von, k rodičom, samozrejme píšeme cez EduPage. 

Offline Kokoska
35000 příspěvků moje polička 02. února 2026 16:08

Raduza jenze tady slo o nastenku ve sborovne, tedy na miste, kde by se mel ucitel bezne vyskytovat. Nemusi chodit kdovikam po budove, aby nastenku videl, je primo v mistnosti, kde ma ucitel svoje misto. A pokud je na pracovisti urcity dany zpusob komunikace, ma ho zamestnanec dodrzovat.

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 02. února 2026 16:09
Reakce na Karja:

letfenixa Mně nástěnka přijde OK, ve školství. Ve výrobních firmách, které občas navštívim, tak vidím, že tam normálně fungují na nástěnkách, dávají tam aktuální informace, vždycky si ji čtu. I v tom školství mi to přijde OK, přece jen je někdy ten pracovní den v jednom letu, hodina za hodinou a nestihneš pořád koukat do PC, do nějakého vašeho systému, mailu. V pracovních pozicích, kde je člověk víc než polovinu pracovní doby na PC, by to bylo něco jiného. Řekla bych, že je to takovej týpek, co prostě by se vymlouval i kdyby nepřečetl mail;)

​popisala si to presne, ako to je, hodina za hodinou, dozor, atď. 

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 02. února 2026 16:12

Veľa vecí v škole musí byť zverejnenych a prístupných. Aký systém je na to lepší ako nastenka? Mesačný plán práce je povinný a musí byť zverejnený. Rozvrh musí byť zverejnený. Dozor musí byť zverejnený. Kadejaké infozakony musia byť zverejnené. Rozpis zastupovania musí byť zverejnený. 

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 02. února 2026 16:37

notna ted se to teda netýká příspěvku letfenixa , ale jako rodič bych ocenila, kdyby ten zdroj informaci byl jenom jeden, v naší školce je app, nástěnka a dveře třídy, zvládáme víceméně jen appku, kde je tak třetina informací 

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 02. února 2026 16:46
Reakce na Mrs.Robinson:

notna tak ale nevíš, jestli tam nemají učitelé nástěnku ve sborovně. Externí a interní komunikace může být rozdílná

​Určitě. Vím o tom houby. Jsem psala, že mě nástěnka ve škole by překvapila, když jsem zvyklá na elektronickou komunikaci. Čekala bych pokrok i v té interní. Ale věřím, že to tak někde je.

Potrefenáhusa To je psycho. Kamarádka mi líčila komunikaci školy jejího syna za covidu. Škola neurčila jednotnou a bylo to podle rozhodnutí učitele. A protože to bylo už na druhém stupni, skoro na každý předmět jiný učitel, pestrost byla veliká - sms, whatsapp, google učebny, mail nebo edookit. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. února 2026 16:55

Kokoska jo jasně. Ja jen chápu, že tahle generace to má nastaveno jinak.  Prostě je to rebel a já mu fandím.

Offline tv
4228 příspěvků moje polička 02. února 2026 17:00
Reakce na Raduza:

Kokoska jo jasně. Ja jen chápu, že tahle generace to má nastaveno jinak.  Prostě je to rebel a já mu fandím.

​Není to rebel. Buď je zdechlý nebo nějaký floutek, co to má na párku.

Offline Kokoska
35000 příspěvků moje polička 02. února 2026 17:14

Raduza takze je fajn odmitat pozadavky zamestnavatele, protoze rebel.

Offline Kokoska
35000 příspěvků moje polička 02. února 2026 17:19

letfenixa ale zas uprimne, ono by to vsechno mohlo byt na nejakem intranetu, snad taky ma kazdy moznost se tam podivat. Kdyz ma cas si o prestavce nebo po vyucovani precist nastenku, na elektronicke stranky by mohl kouknout taky. Navic mam pocit, ze dokumenty se jednoduseji opravi v pocitaci, nez predelavat komplet nejaky papir. Tady jde spis o to, ze se mladenec vzpouzi pozadavkum zamestnavatele. Pokud se mu to zda zkostnatele a nevyhovujici, muze navrhnout lepsi reseni a prispet k realizaci.

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 02. února 2026 17:38

Kokoska takže to budem robiť dvojmo - všetko, čo je na nastenke, aj do EduPage. 

Uvedomila som si, že v piatok som cez EduPage posielala jednu spresňujúcu informáciu k tomu, čo mal presne v dochádzke zle. Tak očividne ani EduPage nie je kanál preňho. 

Offline Tabea
8137 příspěvků moje polička 02. února 2026 17:42

Jsem ráda, ze nemusím nic študovat na nástěnce. To by byl můj konec. 

Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 02. února 2026 18:04
Reakce na Tabea:

Jsem ráda, ze nemusím nic študovat na nástěnce. To by byl můj konec. 

Jsem v pracovním procesu už 30 let a nástěnku jsem nikde nezažila. Někde ve fabrikách u pasu, kde dělají lidé se základním vzděláním, možná, ale bavíme se o lidech s VS vzděláním. 

Tuhle byla v TV reportáž o nějakých mrazech nebo už nevím a kvůli tomu se převáděly školy na pár dní distanční výuku, myslím ve Francii. A učitelka to komentovala slovy: nástroje máme, vše je nacvičené od COVIDu, děti nic nezmeškaly. Tak do tohoto stavu bych si přála, kdyby se naše školství jednou dostalo. 

Offline Tabea
8137 příspěvků moje polička 02. února 2026 18:16

letfenixa já nevím, jak moc práce je poslat něco přes edupage. Ale když něco vytvořím na pc, jako třeba screenshot s popiskama, tak poslat to emailem na přednastavenou distribuční skupinu vezme tak dvě minuty. A jednou vytisknout a plesknout na nástěnku taky. I by mě zajímalo, co by ti řekli kolegové, kdybys na to udělala anketu. Intranet nemáte? 
To je fakt zajímavý téma. 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 02. února 2026 18:19

letfenixa aky system je lepsi nez nastenka?

no to si asi delas prdel:-)))

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 02. února 2026 18:23

Tabea chápem, že sa na to pozeráte zo svojho pohľadu ľudí, ktorí sú pri počítači nonstop. Ale v škole to tak nie je. A tie popisky som robila ručne, v PC by mi to trvalo dlho. Nie, intranet nemáme. 

continuity tiež nevidím problém v online vyučovaní. Pokiaľ majú všetci doma počítače/tablety.

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 02. února 2026 18:24
Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 02. února 2026 18:27

letfenixa optala jsem se Gemini;

Ano, učitelé v EduPage mohou mezi sebou běžně komunikovat několika způsoby:Zprávy (Messages): Standardní systém pro zasílání soukromých zpráv. Učitel může vybrat jednoho nebo více kolegů jako adresáty a poslat jim textovou zprávu i s přílohou.Chat: Modul pro rychlou online konverzaci, který funguje podobně jako běžné chatovací aplikace. Učitelé mají předdefinované skupiny pro diskuzi s ostatními kolegy, ale mohou si vytvářet i vlastní soukromé skupiny pro vybrané spolupracovníky.Nástěnka: Slouží ke zveřejňování důležitých informací pro celou školu nebo konkrétní skupiny uživatelů, včetně pedagogického sboru.Sdílení materiálů: Učitelé mohou mezi sebou sdílet také výukové plány, přípravy nebo slovní hodnocení.