Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline MP Marge
6783 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 23:48
Reakce na Isca:

Ale tak to není špatný nápad, aspoń částečně by to zaplatilo složenky, a pokud by se dalo zdrhnout, až budeš mít jasno ohledně klinické licence, tak proč ne. 

​No to me prave na tom laka - zadni vejlupci, kterych by mi bylo lito! A jeste bych usetrila za benzin, protoze ja bydlim, jako skoro vzdycky, ve ctvrti nevalne povesti, a v sousedstvi mam vicemene jen hotely a motely (a obcas benzinku nebo fast food restauraci). Takze bych si do prace v pohode dosla! 

Offline barbucha blogger
35115 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 11:57
Reakce na MP Marge:

​Tukam na drevo, ale koleno se uzdravilo! Obcas, kdyz si rychle stoupnu, nebo blbe doslapnu, tak me zaboli, ale jen malicko, a je to hned pryc. Uz jsem byla i v posilovne! 

​No výborně. Takže můžeš dělat prakticky cokoliv! Ber co se naskytne (tím teda nemyslím zrovna mytí WC u mcdonaldů )... zkusila bych i tu knihovnu znova třeba. Máte tam i nějakou zkušební dobu po nástupu? Že by ses v případě ne zrovna vytouženýho jobu mohla přitom i porozhlížet jinde - a vypadnout bez problémů při lepší nabídce. 

Offline MP Marge
6783 příspěvků moje polička 01. února 2026 01:46

barbucha Zkusebni doba je tady vetsinou tri mesice, ale na tom vubec nezalezi, protoze Iowa, stejne jako Illinois, je "at-will" state, coz znamena, ze muzu z mista odejit kdykoliv (a zamestnavatel me muze kdykoliv vyhodit ).

Hele, ja tu knihovnu sleduju ostrizim okem, chodim tam na stranky skoro denne, ale porad nic. Vim od spratelene pani knihovnice, ze budou najimat nekdy na jare, protoze se na podzim otevira nova pobocka, shodou okolnosti tady blizko me. Ale tak dlouho cekat nemuzu.

A mam podezreni, ze mi nabidnou to misto vychovatelky!

Offline letfenixa
10731 příspěvků moje polička 02. února 2026 11:08

Práve som zažila pracovný stret s Gen Z. Najmladší kolega ignoruje nastenku, už sme sa o tom rozprávali, keď neprišiel kvôli tomu na poradu. Teraz som ho informovala, čo má zle vo svojej dochadzke a že návod visel na nastenke celý január (sú zmeny od 1.1. plus na porade, na ktorej bol, sa o tom hovorilo) a on na oplátku informoval mňa, že nemá čas čítať oznamy na nastenke.

Offline viktorka_od splavu
48889 příspěvků moje polička 02. února 2026 11:48

letfenixa kdyby u nas visela pozvanka na poradu na nastence, neprijde tam nikdo:-))

Offline letfenixa
10731 příspěvků moje polička 02. února 2026 11:52

viktorka_od splavu to nebola pozvánka, visí tam mesačný plán práce a v tej zborovni sedia všetci učitelia. Porada je raz za mesiac.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. února 2026 14:08

letfenixa u nás by nástěnku ignorovali všichni, nejen generace Z. Já ho teda celkem chápu. 

Offline letfenixa
10731 příspěvků moje polička 02. února 2026 14:33

Raduza tak ja to nechápem. Asi .máte nejaký informačný interný systém, nie? Aj ten všetci ignorujete?

Online notna
9095 příspěvků moje polička 02. února 2026 14:53

viktorka_od splavu Raduza Jako že vám přijde ok, že nastoupíte někam do práce, kde je jedním z informačních kanálů k tomu určená nástěnka, jste o tom informováni a vy ji budete ignorovat? To si teda nedovedu představit. Někde se takto vyvěšuje rozpis služeb, v divadlech ferman apod. Nedávno se tu řešilo, že zaměstnanci nečtou e-mail nebo hází rovnou do spamu. Jak teda ty informace k zaměstanci doručit?

Offline Pinot Noir
29334 příspěvků moje polička 02. února 2026 14:58

notna přesně, chápu, že člověk na novém pracovišti může jednou přehlídnout, nevědět, čekat něco jiného. A taky naprosto chápu, že se nástěnka zdá jako předpotopní informační kanál, ale pokud to tam takhle funguje a i po upozornění odmítne tento kanál sledovat, tak to aby si asi našel jiné místo, ne?

Offline viktorka_od splavu
48889 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:02

notna tak pokud je to oficialni informacni system, tak bych se stredoveku samozrejme prizpusobila (a dala si to do kalendare s pripominkou jako vse ostatni)

jinak od doby, co nemam dite v MŠ, coz uz je teda mnoho let, jsem se s timto zpusobem komunikace nikde nesekala

Offline 1010
204 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:07

letfenixa Tohle na mě působí tak zvláštně. Na jednou stranu mi připadá strašně úsměvné, že se pro distribuci takovýchto informací používá nástěnka, na druhou stranu je pro mě drzé a nepřijatelné to, že někdo odmítá dodržovat pravidla, která jsou někde daná. Možná zkusit probrat i možnost jiného komunikačního kanálu? Stejně k tomu asi časem dojde, až tam takových kolegů budete mít víc

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. února 2026 15:07

Nejde mi tlačítko zminit

Informace si předáváme mailem. Systém nástěnka mi přijde tak trochu predpotopni.  

Jistě,  mladoch by měl nástěnku respektoval,  jen jsem si dovolila podotknout, že ho chápu,  taky by mě nebavilo chodit koukat na nástěnku. 

Online notna
9095 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:12

viktorka_od splavu Nástěnka ve školství překvapi, to je pravda. Ale třeba v menších firmách rozpis služeb na dílnách nebo úklidu pořád existuje. A tu nástěnku zvládají číst a řídit se podle ní i lidi s neúplnou základkou. Tak vystudovaný učitel by to zvládnout taky mohl A já jsem teda ten případ, který by ji asi taky zapomínal číst, než bych si zvykla. Ale určitě bych se omluvila místo oznámení, že to nestíhám číst. Kamarád herec dřív taky mluvil o vyvěšeném fermanu, se musím zeptat, jestli už k nim dorazil ten elektronický nebo stále mají nástěnku.

Offline Mohučanka
7319 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:16

Já mám zas problém, že mí středoškolští stážisté nečtou emaily. Tak jsem jim nabídla whatsappovou skupinu.

Nebo to už je taky out?

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. února 2026 15:25

notna

ok, na dílně to pochopím. Zase na druhou stranu ve spoustě firem nástěnka fungovat nemůže. Lidi mají HO, jezdí na služebky. Přístup k mailu mám všude, na nástěnku se nebudu jezdit koukat. 

Online notna
9095 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:26

Mohučanka Jsem zvědavá, co se tu dozvíš. U mého omezeného vzorku puberťáků v rodině u nás nejlépe funguje komunikovat přes IG. Často jim píšu, přečti si whatsapp, když potřebujeme řešit něco v rodinné skupině, kde jsou všichni, ale ne všichni mají IG.

Online notna
9095 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:28

Raduza Jasně, neprosazuji to jako ideální komunikaci pro všechny. Ale tady se bavíme o škole, kde to funguje a je to namístě, kde jsou všichni každý den a o záměrné ignoraci. 

Offline Karja
43702 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:29

letfenixa Mně nástěnka přijde OK, ve školství. Ve výrobních firmách, které občas navštívim, tak vidím, že tam normálně fungují na nástěnkách, dávají tam aktuální informace, vždycky si ji čtu. I v tom školství mi to přijde OK, přece jen je někdy ten pracovní den v jednom letu, hodina za hodinou a nestihneš pořád koukat do PC, do nějakého vašeho systému, mailu. V pracovních pozicích, kde je člověk víc než polovinu pracovní doby na PC, by to bylo něco jiného. Řekla bych, že je to takovej týpek, co prostě by se vymlouval i kdyby nepřečetl mail;)

Online Potrefenáhusa
38167 příspěvků moje polička 02. února 2026 15:30

notna nástěnka ve školství naopak nepřekvapí