RoSa tak.
Ani jeden plod nazmar!
RoSa tak.
Ani jeden plod nazmar!
Karja Ježiiiiš
to je škody!!
letfenixa u nás letos dobrý, třešně konci, rybiz jsem si obrala kolik jsem chtěla, tchýně byla šťastná, že v tom vedru alespoň něco. Zbytek rybízu rozdá sousedkam a hotovo.
Mám to všechno v mrazáku, celkem tak 12 kilo ovoce a tím letos zavařovací sezónu uzavírám. ![]()
A já se dneska vybičovala a upekla hraběnčiny řezy s rybízem. Loňským. ![]()
Ještě mám v mražáku jed u krabici,ale ten letošní naštěstí ještě pár dnů potřebuje. Višně a třešně byly parádní, ale jen pár dnů než se do nich pustili červíci.
jak jsem celý dlouhý roky nadávala, že máme tuny ostružin (krásný, obrovský) a co s tim, tak se keř asi nasral a letos poprvé nebude nic
... třešně tentokrát taky vynechaly... jinak červenej rybíz jsme sklidili společně s ptáčkama, černej teprve dozrává - ten kupodivu ptáci nežerou...
brrrrybíz (červený, ale mám radši černý) je jediné ovoce, které spolehlivě spotřebuji. Ještě bych zvládla i maliny, ale těch tolik nebývá, aby se to muselo mrazit.
continuity ja delam z rybízu marmeládu na linecký, akorát je to na pytel, kdyz to vyjde na tyhle strasny vedra (skoro vzdycky, loni jsem v tom zavařovala mnoho sklenic broskvi, nastesti letos nemame jednu jedinou)
jinak to vedro je fakt strašlivý, modlim se, aby to dneškem skončilo
To vedro je fakt šílený. Jenom taková drobnost u nás, přihlásila jsem tenhle týden syna do školky na prázdninový provoz (u nás školka jede jenom na začátku července), aby byl ještě mezi dětmi a na zahradě, kde to má rád, a už jsem ho dneska kvůli vedru omluvila na zítřek (když ještě v předpovědi bylo na pondělí 34 a na úterý 31), a teď je v předpovědi na pondělí 37 a na úterý 34
takhle ho možná budu den po dni omlouvat až do pátku a prázdninový provoz nám celý propadne.
Myrtila nepropadne, od středy už bude fakt lépe;). Já musim omladinu vyštvat na koupaliště nebo mi fakt švihne, ještě musím prostě do konce června vydržet přisátá u kompu 13h/den, pak budu tak dva dny kalit
Potrefenáhusamarmeládu na linecké jsem zvažovala, ale já potřebuji jednu skleničku a s tím se mi fakt nechce dělat. Višňové marmelády mají datum 2023 ![]()
brrr ty máš v mražáku jed? A není to nebezpečný? ![]()
Karja uff tak to je mazec. V zimě jsem šla kolem zahrady, kde leželo zadávených asi 10 slepic a říkala jsem si který zvíře to je. Asi je dost chytrý, protože chodí i na husy a očividně od řeky.
continuity Já zrovna dumala, že dřív jsme měli plno višňovýho džemu (ňam ňam) a proč už nemáme! 2023 by mi zas tak nevadilo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.