Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 08:09

Myrtila continuity potvrzuju dobrou zkušenost s Borotalco. Beru na střídačku různý provedení.

Offline dzizisketa
9022 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 08:15

Myrtila 

Ale Borotalco je deodorant,ne antiperspirant.

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:00
Reakce na dzizisketa:

Myrtila 

Ale Borotalco je deodorant,ne antiperspirant.

​Ne, jsou i ve verzi antiper...

Hmm, tak máš asi pravdu - všechno deo a tak, byť na 48 hodin  (jako to samo o sobě je peklo, ten interval, ale co si bude...kéž by někdo aspoň takhle).

Ale nám některý fakt stačí jako antiperspirant

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:09

continuity Mne ted docela vyhovuje tento, pokud ti nevadi hlinik /ja bez nej leto nedavam/. S batohem na zadech nepomuze nic, to mam stejne.  https://www.rossmann.cz/antiperspirant-roll-on-iconic-2

Offline Pinot Noir
30016 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:17

stes dzizisketa na mém je napsáno antitranspirant a čtu, že to je totéž jako antiperspirant. Ale není to ten Black & White.

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:26
Reakce na sagiti:

.....řečeno urina.Moje vlastní.Než jsem ji začala používat tak jsem se v noci budila po hodině a nemohla jsem otevřít oči a jak strašně bolely.No a nevím jak by to bylo po případné operaci.Prostě já musím doufat,že šedý zákal nemám a mít nebudu.

​Jak se to aplikuje? Mě to nijak nepohoršuje, a třeba se to bude někdy hodit.

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:31

V podpaží ani jinde se mi žádný fleky nedělaj, zato u všech bílejch triček mi po čase zažloutne ten rantl u krku a není pomoci. Na 60 to prát nechci, to by asi neudrželo tvar... namáčím, žlučovým mejdlem to drhnu, nic platný. A vzhledem k tomu že mejkap použiju tak jednou za měsíc (a do bílýho trika jednou za rok, přičemž až po jeho oblečení), při oblíkání/svlíkání ten otvor roztahuju div to neroztrhnu, aby se to nedotklo - byť holý, nenalíčený - kůže, nedokážu si to žloutnutí vysvětlit. Že bych měla tak mastnej ksicht že stačí jen jedinej letmej dotek? 

Tak mám super cosácký boxy trika už leda tak na doma 

Offline Myrtila
5406 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:39

dzizisketa Myslela jsem tento, ten je s hliníkem. Ostatní nevím, možná mají i nějakou jenom deo verzi. 

Offline kocoureksuggy
1390 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 09:45

barbucha 

Mám úplně ten samý problém a nepřišla jsem na způsob, jak to zabarvení eliminovat. Ale mám to až v posledních letech (cca 3-4), dřív jsem nic takového nepozorovala. Vyprání na 60 moc nepomůže,vyzkoušeno.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:00

barbucha zkus ten perkarbonat ale to musíš alespoň na 60. Ale ty vyšší teploty kvalitní bavlne nijak nevadí. Já teď dvě trika otočila na 90 a ani se nehly. 

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:02

kocoureksuggy 

Já to začala sledovat až co jsem objevila cosáky u obyč levnýho trika mi to bylo jedno. Ale možná že je to tak nastavený, že to začne žloutnout samo ať děláš co děláš... jako takový kurvítko!

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:02

dzizisketa stesať je to co chce, hlavně ať to nedělá ty fleky. 

Já si zas nemyslím, že bych po pár hodinách nějak strašně smrdela. Stejně se potim všude jinde. 

Offline notna
9519 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:06

barbucha kocoureksuggy Nemůže to být od krému s SPF? Dělají mi to všechny spf. Po dovolené, kde mám si natírám celé tělo mam zničeno dost oblečení. Hlavne do švů to zaleze a nejde vyprat

continuity K perkabonatu se pro jeho aktivaci při nižších teplotách přidává TAED. Maji ho v DM drogerii.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:15

notna Mas s tim TAED zkusenost? Nedavno jsem na nej v dm koukala a nekoupila. 

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:15

notna

já to normálně na 60 vyperu, než tam dávat další chemi. nemám z toho žádné ujímání. Za mého dětství se bavlněné prádlo vyvařovalo v hrnci, já jsem ten zvyk prát všechno v podstatě ve studené vodě neadaptovala. Fakt se s tím nestane nic. 

Offline notna
9519 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 10:59

continuity Taky peru běžně na 60 i 95. Ale všechno tuhle teplotu nezvládá. Trička s lycrou nebo s polyestrem nebo prádlo s krajkou apod. Tam používám ten TAED. 

mirajo Funguje to. Ani nevím, jak dlouho už ho používám. Určitě víc než rok. Ale je ho potřeba málo, jak píšu výše, dávám jen když potřebuju vyprat na nízkou teplotu, tak mám pořád to první balení.

Už podruhé se mi nevypraly černé šmouhy na bílých ručnících. Peru na 95, dávám i ten perkarbonát. Poprvé jsem tomu nevěnovala moc pozornost. Ale teď je to teda divný. Musím se zeptat dcery, jestli nezměnila řasenku nebo tužku na obočí. Jinak nechápu, co by to bylo a proč to nejde vyprat

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 11:19

fleky na bilem potvrzuju, spf me nenapadl ale bude to ono. vyprat mi to jde celkem snadno(peru na 40 nebo 60, prani ve studene vode tez neoblibuju), ALE  musi se to vyprat hned a po jednom noseni, byt bych to mela na sobe hodinu. 

Online slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 12:09

Môjmu muzovi sa to na bielych košeliach robi odjakživa pemanentne (a nosí ich celý rok), mne sa to na bielych rtičkách zacalo robiť toto pekelne leto.

Ja mam odskúšané žlčové mydlo, a zvyknem dávať do bubna aj za hrsť mydlových vločiek, a ked je toho veľa a vytečú mi nervy, tak proste použijem sanytol dezinfekčný prášok na škvrny na dlhší program. Akurát tam vtedy nedám detske veci, lebo tí dvaja by sa mi  z toho vysypali ako muchotravky.

Online slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 12:11

notna prosím, co je tp ten TAED?

Offline notna
9519 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 12:22

slniecko Aktivuje perkarbonát, který při nižších teplotách není tak účinný. Co jsem si četla, je dobře odbouratelný, šetrný k životnímu prostředí. Na chemii jsem tupá, víc nevysvětlím https://www.dm.cz/p/d/2721215/uklid-pro-klid-taed

Jsou i jiné značky, já kupuju tento v DM.