Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2026 12:23

slniecko mně na to ten sanytol nefunguje

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 12:35
Reakce na sagiti:

Samara To jsem ráda,že nejsem sama,které naměřili odborníci rozptyl dvou dioptrií.Suchostí očí trpím už teď a vůbec nevím jestli si tady můžu dovolit napsat co mi pomáhá,protože veškeré kapky už dávno nepomáhaly.No,napíšu to.Slušně řečeno urina.Moje vlastní.Než jsem ji začala používat tak jsem se v noci budila po hodině a nemohla jsem otevřít oči a jak strašně bolely.No a nevím jak by to bylo po případné operaci.Prostě já musím doufat,že šedý zákal nemám a mít nebudu.

​můžeš to vysvětlit podrobněji? klidně do SZ

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 13:49
Reakce na notna:

barbucha kocoureksuggy Nemůže to být od krému s SPF?

viktorka_od splavu 

Neřekla bych, protože jsem vlastně nikdy žádnej krém s SPF neměla a nepoužívala! Fakt jsem si první s deklarovanou ochranou koupila až teď v červenci. A vysloveně opalovací krémy tady taky nenosím a na výlety zas neberu bílý trička (cíleně, je to nepraktický). Tak nevim. Možná to dělá každej krém... 

Offline notna
9519 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 13:51

barbucha To asi každej ne. Nebo tedy u nás doma to máme jen z SPF.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 13:56

barbucha nějaké SPF má dnes i denní krém na oblicej.

Online Mha
příspěvků moje polička 17. srpna 2026 14:00

barbucha

A nemohla by to být jen nějaká složka krému, jak psala kdysi prďola, že se někdy používají plnidla?

Já už bílý trika kupuji jen levný, protože vím, jak skončí. Pokecany od jídla, dřív než stačí zažloutnout:) 

Offline sagiti
78 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 14:23

Samara Prosím,jaké oční kapky nebo gel ti pomáhají.Třeba je ještě něco co jsem nevyzkoušela.Děkuji.

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 14:25
Reakce na continuity:

barbucha nějaké SPF má dnes i denní krém na oblicej.

​A pokud mají, výrobce to hrdě uvádí! Já dlouho používala hydratační Vichy Nutrilogie, tam v popisu nebyla ani zmínka (na rozdíl od jiných modelů), ani třeba tady nepředpokládám že nějaký spf je

Myslím že to je prostě tou mastnotou.

Offline kocoureksuggy
1390 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 15:13

Já tedy ty krémy a spf téměř nepoužívám a krk si nemažu ničím, tak si nejsem jistá, čím to vlastně je. Ale muž má bílá trika bez rukávů v kterých chdí do plážové restaurace a ty jsou žlutý strašně. Ale podařilo se mi vždy na podvacáté vyprat.

Offline sagiti
78 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 15:18

Fakirka Poslala jsem sz.Doufám,že přišla.

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 15:19

Co se týká zapraných bílých triček, hlásím se za pradlenku roku - na chatě jsem si přihodila k světlému a  staršímu bavlněnému oblečení na 40 stupňů i bílá tílka  z kategorie "na kolo a na dvorek", že přinejhorším lehce zašednou,  a pak na poslední chvíli obinadlo, do kterého zpod gázového krytí prosákl asi Polysan, takže tílka s nepravidelnými žlutými pruhy postoupila do "nanejvýš k přehazování  kompostu"

Offline RoSa
10221 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 17:54

notna tady píšou, že funguje už od 40°...

Teplota – nejlepší přítel perkarbonátu

Perkarbonát sodný je trochu jako medvěd grizzly – probouzí se k životu až když se trochu oteplí. Jeho aktivace začíná přibližně od 40°C, ale skutečně rozkvete při teplotách mezi 50-60°C, kdy uvolňuje aktivní kyslík s maximální intenzitou.

Offline Myrtila
5406 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 19:20

RoSa Ve 40 toho moc nevyčistí, osobní zkušenost skoro ani molekulku kyslíku neuvolní. Čistím s ním i lahve na vodu a fakt je potřeba aspoň 60, aby se něco dělo (ohřívám si to na konkrétní teplotu v rychlovarce podle toho, co zrovna čistím). Když se dá použít ještě teplejší voda, jde to ještě líp (nejlepší je vařící). Toho taed se tam přidává cca 5% objemu perkarbonátu, takže i malé balení vydrží dlouho. 

Offline mitford sister
1724 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 20:13

kupuju předmíchanej perkarbonát s taed a funguje už od vlažný vody 

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 17. srpna 2026 21:19

A co je špatného na lavoru a starým dobrým Savo perex? Za mě funguje skvěle.

Online slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 16:36

notna vďaka, poobzerám sa po tom.

Online slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 18. srpna 2026 16:37
Reakce na Tak Betty:

​Nie každý materiál to znesie a po viacerých použitiach sa potom začne rozpadávať, alebo žltnúť. ale na obyčajnú bavlnu je to najjednoduchšie riešenie.

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 10:54
Reakce na RoSa:

notna tady píšou, že funguje už od 40°...

Teplota – nejlepší přítel perkarbonátu

Perkarbonát sodný je trochu jako medvěd grizzly – probouzí se k životu až když se trochu oteplí. Jeho aktivace začíná přibližně od 40°C, ale skutečně rozkvete při teplotách mezi 50-60°C, kdy uvolňuje aktivní kyslík s maximální intenzitou.

​Taky jsem gůglila, cituji:

"Teplota vody: Nejlépe funguje při teplotách od 50 °C do 60 °C. Při praní na 40 °C nebo méně je nutné přidat aktivátor (např. TAED), jinak ztrácí blicí schopnost."

Tak pozor na to!

Offline notna
9519 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 11:10
Reakce na Tak Betty:

​Špatného nic. Já lenivá nejdřív raději jen nasypu něco pračky. Lavor se savem je práce navíc, to až když nevyjde to snažší řešení. A taky jak píše slniecko savo nejde použít na všechny materiály.

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 19. srpna 2026 11:11

barbucha Tak bez blicí schopnosti bych se bez problému obešla .