Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 22. srpna 2026 20:11

Evaeva

U nás to bylo úplně naopak. Starší odmítala jít na noc (i na celý den) z domu poté, co se jí narodila ségra, přitom předtím už normálně jezdila ke tchýni. Ustalo to cca po roce. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 22. srpna 2026 20:21

My sme mali prvý raz našich chlapcov-dvojičky na dva týždne u nás, keď mali 2,5 roka. Zať nám ich z Francúzska priviezol, dva dni ostal a trošku nás zaučil s ich zvyklosťami, / skontroloval, že to zvládneme / a odletel. Chlapi ani raz neprítomnosť otca , alebo mamy neriešili a my sme takto odštartovali  prvý z mnohých zaujímavých, veselých, akčných pobytov s nimi, u nás, alebo u nich,  bez rodičov . Inokedy boli, samozrejme, aj pobyty s rodičmi  aj s deťmi . Mať deti je fajn, a mať vnukov je úžasné !    

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. srpna 2026 20:33

continuity no to není naopak, takhle jsem to myslela 

Online JankaM
3130 příspěvků moje polička 22. srpna 2026 21:55

Asi taky záleží na vlastní zkušenosti, my měly babičky jednu 30 km a druhou 200, jezdil jsme tam odmalička na část prázdnin, vanoce a tak. Takže já bych děti klidně vyslala  v červenci s tím, že je někdo může rovnou 1.9. hodit před školu.   Sambo měl babičky v témže městě a nespal ani u jedné snad nikdy. Nebo sestřihn manžel, ten vůbec neuznává děti někam dát, prostě si je pořídil a musí se o ně postarat, sám taky snad nikde nikdy nebyl. 

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 22. srpna 2026 22:16

Mne jako diteti bylo vzdycky lito, ze jsem nejezdila k babicce na prazdniny, kde bych byla sama bez rodicu. Babicka od mamy bydlela s nama a rodice od taty v Praze, tam jsme jezdili tak jednou za prazdniny vsichni na par dni. Oni k nam zas nekdy mezi svatky v zime, ale moc casto jsme se nevidali. Taky bohuzel dost brzo oba zemreli.

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 22. srpna 2026 23:15

continuity Jj, u nás je to, jak píše Evaeva , starší by se cítil odstrčený. Ono konkrétně u našich babiček je u obou nějaký naprosto objektivní zádrhel, který to přespávání vnoučat bez rodičů dost komplikuje, u každé jiný. U jedné by starší už třeba na víkend být asi mohl, ale v kombinaci s mladším by to prostě nedala, a u druhé to možná nepůjde už nikdy, no. Obě si to uvědomují, stejně jako my rodiče. 
Ale to jsem tu úplně rozebírat nechtěla, spíš to, že někdy ten čas babičky klidně ještě přijde, zvlášť jestli jinak se vídají, byť bez přespávání.