Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 15. srpna 2026 16:21

continuity To asi hodne tahnes tim lepsim okem. Nezhorsuje ti to bolesti hlavy?

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 15. srpna 2026 16:43

mirajo

nemá to vliv žádný, resp. kdyz už migrénu mám, tak ty brýle špatně nesu, ale to bude tím rozdílem dioptrií. Já už nepotřebuji ostřit na nějaké popsané tabule a tak, resp. jednou za uherák, a to si ty brýle většinou vezmu. Já teď jedním okem koukám na blízko a druhým do dálky, přesně jak to předpověděla očarka. A na střední vzdálenosti, což vlastně používám nejvíc, vidím nejlíp v životě.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 15. srpna 2026 16:47

continuity Ideal a dost usetris

Offline sagiti
78 příspěvků moje polička 15. srpna 2026 16:57

mirajo Já mám na dálku o něco méně než na blízko/6,5/ a brýle běžně vůbec nenosím.Mám je jen na televizi.Měla jsem dva oční lékaře a žádný nechtěl věřit,že chodím bez brýlí.Zkoušela jsem jen  pro legraci jít s brýlemi po schodech dolů a bylo to tak na zabití.

Dříve jsem chodila pravidelně k očaři ale po zážitku s optometristkou jsem k tomu měla naprostou nechuť.Pak přišel covid a po covidu mi 78 letá kamarádka vyprávěla jak šla k očaři na pravidelnou kontrolu a tam ji čekalo nemilé překvapení,kdy jí doktorka řekla,že má velmi slabý šedý zákal a rovnou ji dojednávala operaci.Přitom viděla naprosto normálně,taky hodně čte a žádný problém.Neměla sílu odporovat i když ji okolí podporovalo ať operaci prozatím odmítne.Po operaci jí nastaly problémy se suchostí očí a celkově,že má pocit,že nevidí tak dobře jako předtím.

Tak ráda bych si šla nechat změřit oční tlak ale taky mám obavy s čím na mě vyrukují.Já bych tedy neměla problém s odmítnutím ale pak s následným broukem v hlavě.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 15. srpna 2026 17:02

sagiti tak zrovna šedý zákal je taková diagnóza, kterou si časem pořídí téměř každý.  sice se to časem horší, ale ta "léčba" je pořád stejná. Je ta operace o něco komplikovanější, ale není tam žádné extra riziko ze zanedbání. Ale jsou horší diagnózy, kdy fakt hrozí velké poškození zraku a čím dřív se to řeší, tím lépe. 

Pokud kamarádka viděla normálně (ač teda nevím, co to ve věku 78 let přesně znamená), tak logicky je ta umělá čočka prostě změna a u dobrého vidění to nemá co zlepšit, hlavně pokud byly čočky na pojišťovnu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. srpna 2026 17:14

sagiti mně teď už doktor jen zkontroluje, jestli přes ně vidím. Když slyšel, že mně měřil opto, dál to neřešil.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 15. srpna 2026 17:17

sagiti Ze chodis bez bryli na dalku, kdyz mas plus dioptrie, tomu verim, ze vidis dobre na blizko bez 6,5D je zahada, ale nejsem ocar a mozek se v tomhle smeru adaptuje asi na spoustu veci. Naopak v pozdejsim veku se spatne zvyka na zmeny /treba zmenu osy u astigmatismu jsem nedala/. 

Lehky sedy zakal pry muze zrak naopak zlepsit, pokud ma nekdo bryle na dalku, dokud se nezhorsi. 

Offline sagiti
78 příspěvků moje polička 15. srpna 2026 17:31

continuityAno,budu se muset odhodlat ke změření očního tlaku a pokud bude řeč o šedém zákalu tak se obrnit.Nechci být paranoidní, ale mám pocit,že z operací šedého zákalu si očaři udělali kšeft.Kamarádka hodně doplácela.Neměla čočky jen na pojišťovnu.Pokud opravdu člověk špatně vidí vlivem šedého zákalu,tak není o čem diskutovat.

mirajo Asi jsem se špatně vyjádřila.Na čtení samozřejmě brýle potřebuji.Nenosím je na dálku.Auto neřídím.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 15. srpna 2026 17:36

sagiti u nás v rodine si tu operaci zatím všichni dost pochvalují. Nikdo nevidí perfektně, ale všichni líp než předtím. 

On se mozek zvykne na cokoliv, takže i na to, že už svět nevidí úplně barevně, si člověk nakonec zvykne. Máma třeba říkala, že netušila jak barevný má šatník.

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 14:12

Je tohle možný?! Včera jsem se celý odpoledne potila u debilního žehlení, abych to měla konečně z krku, anžto jsem vyprala asi sto košil, šaty... kalhoty... viselo mi to tady už dva dny. Všechny plátěný věci - takže žehlička na plnej ceres a mlha u toho, prostě prádelna. Málem jsem u toho chcípla. A dneska se musí ochladit a dokonce pršet!

Navíc se neuvěřitelné stalo skutečností: ještě jsem u toho zřejmě nastydla, škrábě mě v krku a sotva mluvím!

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 14:23

barbucha no já jsem naštěstí včera byla líná a žehlení mi zůstalo na dnes. Ale teda vůbec nevím, jestli se přemluvim. 

Do stížnosti patří, že na pár košil jsem vypotřeboval půl pytle perkarbonatu a dva cykly na 90C a tech skvrn od potu se ne a ne zbavit.

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 15:03

Nevim teda...jsem za Prahou, uz od cca 1 tu pere sluníčko, je jasno a dopoledne krapalo asi tak deset minut. Ochlazení...jako výrazně avizovala a výrazné ani omylem. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 15:25

stes to bude snad zítra to hlavni ochlazeni

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 15:41

Karja jen aby

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 15:59

continuity na skvrny od potu pod pazi používám směs perkarbonatu spolu se lžičkou jaru a troškou horký vody... udělá to takovou kaši,  kterou lžičkou napatlam na skvrny,  nechám působit půl hodiny nebo i dyl, jak to vyjde a pak dám vyprat na 60. nic jinyho mi tak dobře jako tohle nezafungovalo, a to jsem zkoušela kde co... bílá kosile je moje nejčastěji nošený kus šatníku 

Offline Samara
příspěvků moje polička 16. srpna 2026 15:59

sagiti Taky mam ten pocit. Kamaradka byla na šedém zakalu, ackoli nalez byl velmi maly, nebot pry cim driv tim lip. Moc zlepseni to neprineslo, ma ted porad suche oci a zhorsily se ji nejake skvrnky na sitnici ci co. Je to tezke, doktori potrebuji vydelavat jako my vsichni. Edit. Koukam, ze o tech suchych ocich pises taky. Ona sebou furt taha kapky a furt pije, tak zatim to takhle drzi nejak. A jeste k tomu mereni dioptrii, tam vylozene mam pocit ze to meri podle plotu, u me to byl rozptyl dvou dioptrii. K cemu mi bude, ze prectu blechu na deset metru, kdyz me boli hlava jak cyp. Krom toho, rozptylky fixuji oci do jednoho bodu.

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 16:04

11.18 jsem začala skládat vyprané papírky na melíry...a teď jsem skončila! Byly toho 3 pračky. Teď to budu tři dny postupně sušit

Ať žije neděle!

Online Maureen
příspěvků moje polička 16. srpna 2026 16:07

Catherinne ono se to už nedělá na alobal???

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 16:16

Maureen spousta lidí ano, já ne. Nemám alobal ráda. Špatně se mi s ním pracuje, oproti těm papírkům klouže a hlavně je nerozložitelný, navíc je od chemikálií, takže se na recyklaci nehodí. Občas by mě zajímalo co s ním všichni ti kadeřníci posléze dělají...když vidím ty kvanta po týdnu, dvou...měsíci.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 16. srpna 2026 16:18

AprilTwelve díky, no až na tu jar to dělám stejně. Ještě dám jeden pokus, až se muž vrátí od moře, má ještě jednu postiženou košili, kterou jsem jen vyprala a rovnou si ji oblékl na cestu do auta.