Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline coralline
2304 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 11:48
Reakce na Malvin:

První kniha je něco jinýho. Tohle je ta extra pátá nápověda.

Offline šedivá myš
30 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 11:54
Reakce na Grizzlin:

Klidně, jen dejte vědět, nějak to dáme dohromady. Potřebujete přímo k šifře nebo řešíte tajný bonus?

potřebovala jsem nápovědu k třetímu tajnému bonusu, už to mám, ale bolelo to :-)

Ani jedna z knih, která mne napadla nejdřív, nebyla ta správná. U šifry se uklidňuji, že na to určitě přijdu, až se tam toho ukáže víc. 

Offline šedivá myš
30 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 12:00
Reakce na Malvin:

Nápovědy ke knihám na vlastní nebezpečí. 

První: Knižní scénář k pokračování ságy o malém Jindrovi. 

Druhá: Komiks , v němž se zrcadlí osud jednoho pouštního národa. Nominace na Oscara. 

Třetí: Autor současné knihy působí v jednom periodiku, které je v nápovědě. 

Čtvrtá: Pokračování humorného románu. Autor zatím psal jen o modrém ptáku.

moc děkuji :-) bonus mám, ale tu jednu knihu i přes nápovědu nikoliv. Kapku mne to zlobí, ale třeba mi to časem dojde, ještě potrápím hlavu pár dnů. Někdy mi to myslí pomalu a tak trochu jinak.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 13:34
Reakce na quebrada:

Myslím, že dcera odolnější určitě není :) Filmy jsem viděla dva, zatím bych jí pustila jedničku, dvojku ještě ne. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 13:54
Reakce na Karoleena:

Já si právě říkala, že Ježíšek by mohl přinést komplet knih o HP, je to napínávé, docela ráda bych si to přečetla s předstihem. Mě HP minul, už jsem byla větší. Před časem mi tady někdo dal tip na Zeměplochu, tak teď Čaroprávnost a dneska v noci se mi zdálo, že umím čarovat .

Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 16:19
Reakce na Lamicka:

Mám dva otrlé 4 a 6. Četli jsme už Záhadu hlavolamu i Dva roky prázdnin. HP jsme přečetli tři díly a pak jsem to stopla. Myslím, že třeba pátý nebo šestý díl by už nepochoili do podrobna a tím, že bych jim je přečetla, bych je ochudila. Ale oba hrozně trpí!

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 16:56
Reakce na brrr:

Díky za tipy. To by mě vůbec nenapadlo. 

Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:00
Reakce na Lamicka:

Ještě přihodím: Děti z Bullerbynu, Ronja (perfektní cd, vypravěčem je starý Hrušínský), Doktor Proktor, Warren XIII. a naše oblíbená Hilda (komiks)

Offline 0zero7
11724 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:15
Reakce na moora:

Cerveny kopce a silnice za pruhovanym hmyzem, kniha s mrakem, co drzi psi, lahev a sklenka vedle robota, visaci zamek pod loutnou, domek nahore vedle hmyzu, mrak pod indianem, petriho miska s bakteriema, knizka s teplomerem, kocka hned pod ni?

RE 2015: kopce mam, knihu s mrakem tez, i vino, zamek, chatku, mrak a petriho misku, kocku i teplomer.

Ufff, Mozna nemam neco co jsem psala a myslela si, ze mi to tam skocilo. Mam to myslim vyfoceny, tak to sem kdyztak vrazim.

Dikes!

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:23
Reakce na brrr:

Super, diky. Knihy od Astrid Lingrenove cteme hodne, pak pani Lary Fary, E. Petisku, Mikolasovi patalie, ruzne pohadkove sbirky... chodime taky dost do knihovny, ale jsem rada za kazdy napad :) 

Offline 0zero7
11724 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:32
Reakce na Lamicka:

Ja mela rada i trosecniky z vlastovky. POhadky od Bozeny Nemcove, Andersena (to jsou teda horory, Snehova kralovna me desila celkem, kdyz jsem byla hodne mala, hlavne na desce teda)

Offline 0zero7
11724 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:34

Sifra 2017 - mate nekdo to razitko s milionem? Zkousela jsem uz vsechno mozny...

Jo a nekde jsem cetla, ze pry ten obraz teda neco je.

Mam 48, nejak mam hokej v tom, co by mi jeste chybelo, ale omylem jsem uhadla jednu co jeste neni odkryta vcera.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:37
Reakce na 0zero7:

Jo, ten milion mám. Částka není důležitá a opět je to velmi popisné, knížku neznám a uhodla jsem to jen tak z obrázku. :)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:46
Reakce na Lamicka:

Já měla po tátovi pár detektivek pro děti a na to taky ráda vzpomínám, hlavně Pohádkový detektiv Břetislav Hostivít nebo Příběhy detektiva Ouška, ale to vůbec nevim, jestli se ještě dá někde sehnat, asi leda v té knihovně... Hrozně napínavý to všecko bylo!! A Báječný trest od Nohejla jsem podle mě taky četla určitě už na prvním stupni, první druhá třída, taky drama jak blázen, trochu temnější už teda. Ještě na MP jsme si myslím s pár příznivkyněma o Báječném trestu pěkně popovídaly. :)

Offline 0zero7
11724 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:49
Reakce na Karoleena:

Ufff, mam to, ale nahazela jsem tam napred vsechno mozny teda ;)

Offline 0zero7
11724 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:56

Tady je co mam z 2015, doufam, ze neva to sem nacpat. Kvalita mizerna, fotila jsem tablet, pardon.

Offline 0zero7
11724 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:56

zbytek:

Offline kariii
52 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 17:57
Reakce na 0zero7:

Razítko nepatří k milionu, bude k němu něco dalšího. Já osobně jsem si razítka vůbec nevšimla, pak jsem někde na diskusi četla, že tam nějaké je, a moje hned první asociace to byla.

Tentokrát to není popisné. Bylo zfilmováno.

Offline 0zero7
11724 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 18:10
Reakce na kariii:

Razitko a papir uz mam, diky :)

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 14. listopadu 2017 18:24
Reakce na 0zero7:

A kolik ti jich chybí z 2015? Jam tam nevidím dvě co mám..ta telka nad velrybou a to nad koněma - zelený