coralline Ale dyk je jasný, že to píšou naschvál ne? Takový hysterky, aby se projektovaly do literárních hrdinek to zas nebudou, by nemohly číst nic![]()
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Mutziputzi ja jinak cist neumim, projektuju se vzdy:-) zrejme kvalitni pripad hysterie![]()
viktorka_od splavu To pak člověk musí dvakrát zvážit do čeho se pustit, nic moc rozervanýho radši co?![]()
Mutziputzi Ale to já se projektuju taky
Jenom v případě Pipi mi fakt nikdy nepřišlo, že mi jí má bejt líto (viz výše).
coralline Do tý já jsem se naprojektovala fest a lítost taky žádná![]()
sis, vzdyt mela OPICKU! nekoho, kdo ma opicku, nelze litovat. tomu lze jedine zavidet
moora pana Nelsona![]()
Mutziputzi to mám stejně, My děti - ani knížku ani film.. my jsme se školou museli jít na tuším Pavučinu?
Hele, kdyz uz je rec o skole, my jsme na stredni meli reditelku, nastesti jen dva roky nez ji vymenili, ktera byla trochu zvlastni - postarsi dama, ale tak pruderni, ze ta snad patrila do viktorianske doby. Byla uplne posedla sexem, lepe receno tim, aby ho jeji studentky nemely, a pri kazde prilezitosti nam prednasela, jak bychom nemely s nikym chodit a jak to nevede k nicemu jinemu, nez pohlavnim chorobam. Nase skola sdilela budovu s nejakym velkym ucilistem, takze na hlavnich chodbach se dalo potkat hodne kluku a ona se tam plizila a hlidala, aby ti kluci s "jejimi" studentkami nemluvili. Dochazelo pak k tomu, ze byvali spoluzaci ze zakladky, kteri spolu v podstate vyrostli, si ve skole nemohli ani rict ahoj - no mazec.
A ona si jednou prosadila, ze cela skola musi povinne do kina na film, ktery se zabyva drogovou a HIV tematikou, abychom mely odstrasujici priklad. Jenze si chudak asi podrobne neprostudovala, o cem to PRESNE je, takze nas vzala na "Noci selem"
Pokud jste to nekdo videl, tak chapete! Ona tam sedela s nami, a spoluzacky, ktere sedely vedle ni, potom hlasily, ze byla bila jako stena a vypadala, ze kazdou chvili omdli. A v pulce ji dosly nervy a ze salu utekla ![]()
moora mně jsou opice krajně nesympatický. takže už jen proto![]()
Mutziputzi rozervaný klidně:-) dokážu se identifikovat s ledasjakým hrdinou/hrdinkou, popřípadě s vedlejší postavou, pokud je dostatečně přítomná v ději. nebo s vícero postavama. no problem:P
viktorka_od splavu mně šla pěkně Scarlett O'Hara, to si pamatuju![]()
MP Marge Ty jo, Noci šelem! My jsme na to byli taky se školou a ještě společně s takovým pořadem o HIV (na kterej se schodilo v rámci vyučování a kde jsme s dvěma vybranýma spolužačkama dělaly hostesky - vodily jsme skupinky ze sálu á do sálu bé atp - skvělá zašívárna) tak hrozně zapůsobilo, že jsem pak byla úplným vzorem příkladnýho sexuálního chování!
MP Marge Ale film to je skvělý!
Nás vzali v prváku na Perceval le Gallois, v originále.
https://www.csfd.cz/film/37985-percival-galsky/prehled/
Nerozuměli jsme ani slovo, jediný dojem z celého filmu byla banda divnej chlápků, která v kulisách jak od Josefa Lady, táhne krajem z lože do lože. Paní profesorka se pak hodně drbala na hlavě.
Jinak jak tady diskutujeme o tý dětský literatuře, tak si říkám, jestli některý ty naše dětský knížky jsou pro dnešní děti ještě aktuální?
Jsem v neděli viděla max. osmiletou holčičku, měla boty na platformě, úzký džíny, nějakej crop top a kabelku a kupovala si ve StarBucks (pevně věřím, že) čokoládu a napadlo mě při tý příležitosti, že děti z Bulerbynu a jejich historky o pití vody se šťávou slámkou a nakupování by ji asi úplně neoslovily.
Sweet Potato to bych asi chtěla vidět!
Takhle podle obrázků mi to malinko připomíná stylizací Barvu granátovýho jablka od Paradžanova
MP Marge Ty jo, Noci šelem! My jsme na to byli taky se školou a ještě společně s takovým pořadem o HIV (na kterej se schodilo v rámci vyučování a kde jsme s dvěma vybranýma spolužačkama dělaly hostesky - vodily jsme skupinky ze sálu á do sálu bé atp - skvělá zašívárna) tak hrozně zapůsobilo, že jsem pak byla úplným vzorem příkladnýho sexuálního chování!
Obavam se, ze na me to zapusobilo spis naopak ![]()
Jinak mam i knizku a je taky moc dobra...
Jinak jak tady diskutujeme o tý dětský literatuře, tak si říkám, jestli některý ty naše dětský knížky jsou pro dnešní děti ještě aktuální?
Jsem v neděli viděla max. osmiletou holčičku, měla boty na platformě, úzký džíny, nějakej crop top a kabelku a kupovala si ve StarBucks (pevně věřím, že) čokoládu a napadlo mě při tý příležitosti, že děti z Bulerbynu a jejich historky o pití vody se šťávou slámkou a nakupování by ji asi úplně neoslovily.
To ja si prave rikam celou dobu... Treba i ta divci cetba meho mladi, to prece musi dnesnim teenagerum pripadat jako uplnej pravek ![]()
MP Marge Většině skutečně připadá. Dětí, co dnes hltají třeba Štorcha, je fakt minimum.
Já jsem se těšila, jak budu svým dětem dávat “své” knihy, ale často cítím, že to fakt nejde, mnohdy jsem při předčítání i operativně zkracovala nebo překládala.
Ostatně, i HP už se prý dnes někomu zdá moc rozvleklý a nudný, asi se brzy dočkáme verze Easy reading.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my