Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline lysianthus
157 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 11:47

barbucha Co nabídnout Zřítelnici Adriana Mola. Jestli už tu neproběhl.  Dceru to tak okolo 12 let bavilo.

Offline coralline
2304 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 12:10

slniecko Já nedokážu přeskakovat, já jsem přečetla i tu stránku s výčtem milionu ryb, který vidí z ponorky ve 20 000 mil pod mořem

Offline continuity
42703 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 12:19
Reakce na slniecko:

​A potom babo raď, no

​vtedy sa mi pacilo oboje, dnes som ochotna citat uz len Vecne  spievaju lesy.

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 12:28

Sweet Potato Já věděla, že sem nemám dávat foto :-) Ale z Ohníčku si pamatuju jen Barbánka! 

Offline slniecko admin
19514 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 12:45

Vilemina o tých som čítala, ale u nás nie sú. Ako asi by som ich objednala z Čiech, ale mladú tak otrávil ten klasický, že už nechce skúsiť ani toto. Ale asi už na to dorastá menší ...

Offline Potrefenáhusa
38678 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:02

slniecko v 16 je asi na Vernea stará, ne? Teda já si pamatuju, jak jsme četly se spolužačkou 5 neděl v balóně ve 4. třídě na škole v přírodě v Mladý Vožici

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:21

Potrefenáhusa hele, já ve 4. třídě Patnáctiletýho kapitána na škole v přírodě v Mladějově

Offline slniecko admin
19514 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 13:50

Potrefenáhusa no, to hej, to boli pokusy tak spred niekľkých rokov.

Offline Mulen
4986 příspěvků moje polička 30. zaří 2018 20:22

Tak jsem dočetla oddychovku, českou detektivku Ostrov šedých mnichů a Moře a jed do Endó (Enda?) Šósaku. To bylo zvláštní, ale docela se mi to líbilo. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. zaří 2018 21:03

Mulen Ostrov šedých mnichů jsem dočetla včera. Všeobecně se mi líbili všechny knihy od Klevisové, ale tahle se mi zdála nejzajímavější. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 01. října 2018 09:23

Čítam Tatéra z Osvětimi a som teda... sklamaná  Štýl písania je fakt amatérsky, neviem nakoľko je to prekladom, ale nemyslím si, že v originále to môže byť o toľko lepšie. Úplne chýba budovanie atmosféry, popisy prostredia i pocitov postáv. Niežeby som sa práve v takýchto detailoch nejak extrémne vyžívala, ale tu ma tá absencia zaráža. Príbehu to škodí, pretože rozprávač pôsobí tak nejak odosobnene, ako keby mi niekto hlasom uspávača hadov predčítal strhujúcu drámu. No, asi dočítam, som fakt zvedavá, či ešte dám zapravdu tým nadšeným hodnoteniam. Skoro mi to príde, že to každý hodnotí tak vysoko len kvôli téme. Že kniha o holokauste nemôže byť proste nudná a zle napísaná... 

​Tak jsem to dočetla a hodnotím to určitě pozitivně, nikde jsem nečetla, že by to mělo být původně scénář k filmu, ale naopak je to v podstatě dokumentárně převyprávěný život, výpověď bez nutnosti nějaké vysoké beletrie, prostě se tam snažil dostat maximum vzpomínek a detailů. Z dané tématiky na mě určitě Hana zapůsobila víc, to je úplně dokonalý, ale tohle není vůbec špatný.

Offline Mulen
4986 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:14

Renusatko teď čtu Zmizela v mlze a taky dobrý. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:24

Mulen Ta semi asi líbila nejméně, ale i tak byla dobrá. Ostatní tři jsou z českého prostředí. Klevisová mě příjemně překvapila v té oddechové literatuře. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 01. října 2018 20:42

Teď čtu Podobu od Tany Frenchové. Zatím se s příběhem sžívám, ale začíná mě to bavit. Četli jste od této autorky někdo něco?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 01. října 2018 21:33

Na dovolené jsem přečetla Magického průvodce městem pod pahorkem a teda nevim, co si o tom myslet... Na goodreads jsem tomu nakonec dala tři hvězdičky z pěti, jako není to úplně blbý, přijde mi, že je tam poměrně hodně zajímavých nápadů, ale zdá se mi to takový nedotažený, jako by autorovi stačilo, že to je prostě jen divný. A divný je to teda fakt hodně. :) Ještě mám doma Den falešné kočky, prý je to v porovnání s Magickým průvodcem i Laurou Sněžnou úplně jiná knížka, tak jsem zvědavá, jestli bude horší nebo lepší nebo jaká vlastně.

Offline coralline
2304 příspěvků moje polička 02. října 2018 00:12

Dalia Četla jsem všechno Mně osobně se nejvíc líbilo Na Věrnosti.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. října 2018 06:57

coralline Děkuji za tip. Myslím, že tento titul jsem v knihovně viděla. Jen mi zatím zrovna dvakrát nesedí hlavní hrdinka v rozečtené Podobě, tak uvidím.

Offline lysianthus
157 příspěvků moje polička 02. října 2018 07:56

Dalia Taky jsem od Frenchové četla vše, nejvíc se mi líbilo Misto pro tajnosti. Postavy detektivů se v knihách objevují různě a jejich příběhy navazují, jenže já vždycky od přečtení poslední knihy zapomenu, kdo je kdo . Já čtu detektivky jako pohádky a mám ráda ty s "dobrým" koncem, takové ty méně akční. Takže pro mě je ideál Agatha Christie, jenže její knihy znám všechny skoro nazpaměť.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. října 2018 10:30

Já dnes dočetla Veselí od Radky Třeštíkové. Koupila si to naštěstí kamarádka a já to přečetla bleskem, protože ležím doma a neměla jsem co číst. Já jsem teda jen na oddechovou literaturu, ale toto? Fakt nevím, co to bylo za nápad. Vlastně 400 stran celkem o ničem, stačila by na to krátká povídka. Není to ani nijak vtipné, jestli to měl být záměr. A jesli záměrem jsou životní moudra, tak jsem tam taky nenašla nic, co už bych nevěděla. Za mě teda dost propadák. 

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 02. října 2018 10:41

Renusatko Ale obálku to má pěknou  Já od Třeštíkové ještě nic nečetla, ale chystám se, už dlouho....jen jaksi pořád nevím co vybrat (chci to jen tak nějak "do počtu", abych věděla, jak píše).