Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 16:57
Reakce na ice:

Nechoďte mi na oči ta co tu doporučila Malý život. Nemůžu se od toho odtrhnout, zároveň nechci číst dál... jsem někde za půlkou některý pasáže nemůžu ani pořádně čísta jen je přelítnu. dneska jsem spala asi 3 hodiny a měla tak hnusný sny...fakt dík!

​Mnou to taky otřáslo.... Tolik lítosti jsem snad v životě k žádné knižní postave necítila. Když pokojů nějaké válečné romány. Ale možná ani tehdy. Bylo to srdcervoucí. Krásné a bolestné. Úžasně. napsané

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 18:09
Reakce na Mutziputzi:

Prosim vás a přestaňte mi psát Pipi s dvěma P uprostřed, je to prostě Pipi, děkuju!

V originále je to Pippi a film je též Pippi. Přeloženo do češtiny Pipi. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 19:33

Renusatko no...tak, to je celkem jasne, ze

Offline Potrefenáhusa
38678 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 19:56

Sweet Potato mne knížky po mámě taky vůbec nebavily (s výjimkou Bilyho tesaka a Manky z první lavice)

Offline continuity
42703 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 21:27

Potrefenáhusa a to ja teda cetla jeste knizky po babicce. nemela toho mnoho, ale o prazdninach jsem plenila knihovnu. 

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 22:00

continuity Já taky, si pamatuju Maminka vypravuje - asi po babičce  - a Tajný spolek SNOŠ - po dědovi. Ale už jsme tu dobou byla docela rozečtená, asi kdybych tím měla začínat, tak by to možná nebylo to pravý. 

Tak bych se možná těch upírek apod. na začátek tolik nebála, může to být právě ten začátek.

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 22:31

To mne po dedeckovi zustalo Zabi bratrstvo a Hanzelka se Zikmundem a po babicce nejake ty prvorepublikove divci romanky, mam je s prazdninami uplne spojene...Jinak teda moje dcera je nastesti knizni staromilec, Storcha miluje, tak snad se to nekde nepokazi.

Offline continuity
42703 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 22:37

Garfie  Storch se u nas taky chytnul. dovezla jsem z Pavlova pazourky a to bylo uplne nejvic. musim ji tam vzit. 

vidis! jedu s nima v patek do Bratislavy, to mame pri ceste. 

Offline slniecko admin
19514 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 23:03

No, mne raz babička ako len tak mimochodom strčila do rúk Večne spievajú lesy a vzala som to jedným dychom, celú trilógiu, dodnes sa k nej vraciam.

Mama mi takto posunula Annu zo Zeleného domu, tú som milovala, a Odviate vetrom, ktoré mi neskutočne išlo na nervy, ani som ho neprečítala, až po rokoch som si ho vzala na juh USA s tým, že som si to čítala s automapou v ruke a potom pri výletoch si predstavovala, čo asi tak kde bolo. Ale aj tak ma to moc nevzalo, len som to tak zobrala, že kvôli mame - ktorá by o také "utrpenie" pravdepodobne aj tak nestála:).

A otec mi zhruba v tom veku strčil do ruky prvého Wodehousea a to teda bola trefa na prvú ranu, to mi sadlo perfektne:).

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 23:54

continuity Možná zkus spíš než Pavlov pavilon Antropos v Brně. V Pavlově je pěkný barák, ale vnitřek mě úplně nenadchnul, Antropos je aspoň takové typické muzeum s mamutama, atd. Obsahově je tam toho víc, v Pavlově je navíc akorát ten trojhrob z Věstonic.

Offline MP Marge
6823 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 23:58
Reakce na slniecko:

No, mne raz babička ako len tak mimochodom strčila do rúk Večne spievajú lesy a vzala som to jedným dychom, celú trilógiu, dodnes sa k nej vraciam.

Mama mi takto posunula Annu zo Zeleného domu, tú som milovala, a Odviate vetrom, ktoré mi neskutočne išlo na nervy, ani som ho neprečítala, až po rokoch som si ho vzala na juh USA s tým, že som si to čítala s automapou v ruke a potom pri výletoch si predstavovala, čo asi tak kde bolo. Ale aj tak ma to moc nevzalo, len som to tak zobrala, že kvôli mame - ktorá by o také "utrpenie" pravdepodobne aj tak nestála:).

​Tak u me to bylo presne naopak  Maminka se mi pokusila podstrcit Vecne zpivaji lesy a to me vubec nebavilo, odlozila jsem to po par kapitolach. Zato Jih proti Severu jsem zhltala snad za tri dny - a miluju to dodnes 

Offline continuity
42703 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 00:14

brrr diky za tip, Brno si poznacim. ja v tom Pavlove byla, a ona chce stejne videt Venusi. tentokrat mi prave vyhovuje, ze to nebude dlouha zastavka a je to kousek z dalnice. 

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 07:26

continuity  super, vůbec mě to nenapadlo, musíme se tam taky zastavit, až pojedeme k babičce!

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 08:05

continuity V Antroposu mají originál Venuši (ale schovanou) a taky to není z dálnice zajížďka (pokud teda člověk nebloudí tak, jako já). To je problém Pavlova, mají tam v naprosté většině případů kopie. Ale v zásadě je jedno jestli Pavlov nebo Antropos, počítá se zájem.

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 08:16

MP Marge Jih proti severu nabídla ke čtení mámina kamarádka z dětství, když mi bylo 14. Přečetla jsem to za dvě prázdninové noci a na gymplu se pak v prvním slohu češtinářce uvedla charakteristikou Scarlett O’Harové.

Online 711990
18312 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 08:28

Garfie prvorepublikovy divci romany! Jančino jaro, Milča z naší primy a Jenda, slavný sportovec a dívka v červené čapce! Tyhle 3 bych si s chuti precetla i dneska. Navic se tam misto pyzamo psalo pyjama;)

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 08:50

711990 Přebíjím: Anduliny trampoty, Heleniny dětičky, Hýta a Batul

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 08:53

711990 Jojo  Ona a její sestra, Světlo jeho očí...myslím, že jsem četla i Svéhlavičku a spousta dalšího, co si už nepamatuju. Babička je měla všechny v takové velké krabici pod postelí, včetně kuchyňských kalendářů od roku 1911, milovala jsem to čtení. Ani nevím, kde je tomu konec :-(

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 08:58

Garfie Svéhlavička

A ještě jsem si vzpomněla na Šťastné dětství, to napsala nějaká Norka nebo Švédka

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 25. zaří 2018 09:04

Sweet Potato Co Gabra a Málinka? :-)