Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 03. října 2018 22:15

brrr Mně se taky nakonec moc líbil 

Online notna
9379 příspěvků moje polička 03. října 2018 22:40

Aranel Garfie Bábovky taky nedoporučuji. Já je teda dočetla, ale to jen proto, že jsem si pořád říkala,.že to přece už musí přijít, když je to ten bestseller! No, neprislo. Vůbec nechápu tu oblibu. Takové plytké plácání o ničem. Několikrát jsem o Rádce Třeštíkové četla, že je to Viewegh v sukni. To teda ale podle mě Vieweghovi křivdí. Od něj jsem teda četla jen jeho první tři knihy, což mi taky stačilo. Přitom já proti autorce nic nemám, naopak mi byla sympatická, když jsem ji a jejího muže viděla v nějaké talkshow. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 04. října 2018 06:47

notna Jako chápu, podle gusta...., ale podle mě se proti prvním Vieweghovým knihám nedá říct ani popel, myslím, že jsou fakt výborný

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 04. října 2018 09:39

Mutziputzi Jj, souhlas, Viewegh nastoupil výborně, o to smutnější je sledovat ten úpadek doslova v přímém přenosu :-(

notna Takže zbývá Osm...

20970 příspěvků moje polička 04. října 2018 09:50

Garfie To jsou teda lepší Bábovky než Osm

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 04. října 2018 09:52

Mutziputzi  nechám si asi naposílat ukázky do čtečky 

20970 příspěvků moje polička 04. října 2018 09:55

Garfie Já si teda nepamatuju pořádně ani jedna o čem byla, ale vim, že Osm provází nějaká švédská nit, má tam údajně být nějaká klíčová pointa ve větě ve švédštině, ani ťuk, pamatuju si, že jsem to dočetla a jaksi se mi nerozsvítilo, jako číst se to dá, ale fakt nic co by mě zasáhlo

Offline baltik
4964 příspěvků moje polička 04. října 2018 10:56

Docetla jsem Ta druha od Marty Rojals a dost me to chytlo, ted se divam na hodnoceni a ostatni to ani nedocetli :) Necetl to tady nekdo? Zacina to jako socialni sonda do zivota takovych tech kritizovanych mladych mestskych lidi, co snidaji avokado a pijou kavu z kelimku, kdyz tu na ne dolehne ekonomicka krize a propousteni, a postupne se z toho stava spise neco jako Eleanor se ma vazne skvele, kdyz postupne odhalujeme, proc se hlavni hrdinka chova, tak jak se chova

Offline coralline
2304 příspěvků moje polička 04. října 2018 11:38

baltik Jsem se na to koukla do databáze knih a hodnocení teda tristní, ale jenom od 3 lidí, to moc výpovědní hodnotu nemá. Eleanor se mi líbila, tak to možná zkusím.

Offline baltik
4964 příspěvků moje polička 04. října 2018 12:04

coralline tak pak dej vedet :)

hledala jsem jeste tu recenzi, podle ktere jsem si to koupila, bylo to v nejakem casopise respektu nebo euru, nevim, ale na netu to najit nemuzu

nasla jsem jen tuto:

https://www.knihaha.cz/blog/2018/07/25/ta-druha-vyjimecny-roman-o-tajemstvi-vztazich-a-nutnosti-zapominat/

Offline tina
6288 příspěvků moje polička 05. října 2018 11:15

Marta Davouze, Dům v Bretani. Příběhy o tom, kterak zápasí s rekonstrukcí svého domu, seznámení s druhým manželem, jejich cestách apod. Jak sama píše, není to žádná velká literatura, ale do vlaku nebo v mém případě k ukrácení chvíle při čekání než usne synek, je to fajn počtení. Bylo mi s ní hezky. A musela to být neobyčejná žena...

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 07. října 2018 11:14

První knížky Viewegha mám taky moc ráda. 

Teď jsem teda dočetla Kroniku ptáčka na klíček - a furt nevím, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Asi mi tam dost chyběl  historickej vhled, ale celkově to balancování mezi realitou a mimorealitou je na mě asi moc. 

Teď jedu Říši bouří - a to teda tady doporučovat nebudu, je to prostě krvavá fantasy pro teenagery. No ale za mě dobrý :D. 

Vilemina ty Neffovy Verneovky jsou naprosto skvělý. Když jsme budovali školní knihovnu, zhltla jsem je všechny :). 

Offline stes
9110 příspěvků moje polička 13. října 2018 22:56

Třeštikovou nedavám, ted ctu Hartla a pokracovani Saturnina a smeju se.

Offline daniela
1786 příspěvků moje polička 14. října 2018 08:55

Dočetla jsem Prázdné místo od Rowlingové. Doporučuju! 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. října 2018 13:54

stes Já si jdu dneska pro novou knížku Hartla. Jsem zvědavá a doufám, že bude lepší než ta od Třeštíkové. 

20970 příspěvků moje polička 14. října 2018 14:11

Já jsem loni omylem šla na vyšehradskou scénu Studia Dva na Líbánky na jadranu podle Hartlova scénáře, bylo to něco tak neskutečně neuvěřitelně trapnýho, že nemám motivaci cokoli od něj vzít do ruky, by't jsem slova chvály zaslechla už vícekrát.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. října 2018 15:01

Mutziputzi Hru jsem od něj žádnou neviděla. Knížky jsou jak která, ale očekávat od něj něco jiného než jednoduchou četbu, nelze. Naštěstí jsem žádnou knížku nemusela kupovat a vždycky si je jen půjčím, tak mi zas tak nevadí, když je to děsné a nedočtu to. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 15. října 2018 16:28

stes Též mě pan Hartl baví, ale nutno přiznat, že na druhé čtení (mám takovou lehkou úchylku sahat po knize 2x) už to nebylo ono, hodně situací je dost vyšroubovanejch, některý dialogy celkem křečovitý. Nicméně jako oddychovka, od který nečekám, že ve mně nechá nějakej významnej otisk, je to prima. 

Saturnin je perfektní 
A ještě jsem teď v knihovně dostala za úkol přečíst Řekni vlklům, že jsem doma, že se přou, jestli do dětské nebo do dospělé sekce. Tak jsem zvědavá.

Offline baltik
4964 příspěvků moje polička 15. října 2018 18:03

Gellnerova dospele, urcite :)

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 15. října 2018 18:36

baltik a mám se na co těšit?