Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 14:09

Karoleena Jako Vilma je moc milá ženská, ale to že je kousek před dopsáním tvrdí už strašně dlouho. Autoři jsou v tomhle skoro všichni stejný slibotechny :)

Ale to Mycelium mě mrzí, obzvlášť proto, že to začalo vycházet s prohlášením, že je to dopsaný.

Online mirajo
2674 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 14:39

Vim, ze uz tu minimalne jednou tahle diskuze probehla, ale nedokazu dohledat.Poradite nekdo prosim ctecku? Vic pro dceru nez pro me, takze asi uplne ne ta za 7000, ale ta nejlevnejsi a spatne pouzitelna to byt nemusi, hledam kompromis cena/kvalita. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 15:11

711990skripta ne ale jine veci ano

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 17:56

DruI Já občas zajdu zkontrolovat to její myceliální auditko na Nyxu, kam průběžně píše, jak na tom je, a mám dojem, že se to fakt hejbe, byť pomalu. Nemám ani pocit, že by celou dobu tvrdila, že už to skoro má, naopak celej ten problém, že z posledního dílu nakonec budou dva a dost se to natáhne, mi přišel otevřeně komunikovanej... No prostě já jsem optimista, nebo teda chci být :D, snad si ten progress celej nevymejšlí a fakt už je v cílové rovince!

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 16:49

Už jste viděly nového Harryho Pottera? 

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 05. listopadu 2020 11:38

Já bych mezi lehčí čtení doporučila ještě Dolly Alderton. A na Velký knižní čtvrtek jsem si koupila Trujkunt, to jsem hodně zvědavá.

Já teď čtu maličko starší věc, výběr z korespondence A. Přidala a J. Zábrany Když klec je pořád na spadnutí, a nejveselejší čtení to není, ale vtáhlo mě to hodně. Kolik paralel se najde mezi literárním provozem normalizačním a dnešním... a na druhou stranu, o kolik se dneska máme přece jen líp.

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 12:46

Aranel 

Velmi zajímavej je i životopis jeho matky - Jiřina Zábranová: Ohlédnutí.

Taky nic moc veselýho, samozřejmě.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 20:31

Háčkuju se ke knižnímu vláknu (co tady člověk fakt nenajde!!). Teď jsem dočetla Normální lidi, moc se mi to líbilo, ale já byla nadšená už ze seriálu. To vyobrazení jejich osobních potíží a následně narušené komunikace JE tíživý, ale přišlo mi, že pomohli jeden druhému. Ten otevřený konec mě tentokrát nedrásal, ale připadal mi prostě plný naděje. Jinak seriál si mi hrozně líbil i celkovou atmosférou (prostředí, světlo, hudba...). Teď se chystám na novou Bolavou a pak nemám další nápady.

Jinak poprosím o tip na dobré čtení pro druhačku z gymplu jako dárek (před rokem dostala Zlodějku knih, ale nakonec ani nevím, jak se s tím popasovala).

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 22:59

Od kamarádky jsem dostala knihu Křižovatky od P. Younga (autor Chatrče) a čtu ji. Ale je mi z té knihy těžko, vzhledem k tomu, co jsem prožila já. A tak to prokládám knihou, kterou jsem měla ráda jako děcko - Mirek & spol od V. Steklače. Až ji dočtu, pustím se do Bohouška & spol. No, prostě čtu dětskou literaturu.

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 09:35

barbucha Díky, chtěla bych si ostatně přečíst i Flashky od Zábranovy dcery. (Už jsem to myslím měla v ruce, ale nic si nevybavuju)

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 21:53

Dalia Mě Chatrč zas tak nezaujala. Ale zkus Chlapec, kteerý viděl pravdu. Je to takové miloučké a spousta pravdy tam. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 22:04

Dalia Jee, Boříka jsem milovala, ale dceru vubec nebavi :-(

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 09. listopadu 2020 22:48

ionicera Chatrč mám, ale už ji nikdy číst nebudu. Smrt dítěte je pro mě moc citlivé téma a vůbec smrt jako taková. Křižovatky tedy dočtu, když to byl dárek, ale už se k nim potom nechci vracet. 

Garfie Mám objednané Velké Boříkovy lapálie. Miluji i ty Bornovy ilustrace.

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 12:07

Dalia Před časem jsem někde v knihobudce ulovila Čenda & spol, nechceš?

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 12:10

Sweet Potato Chci.

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 12:11
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 10. listopadu 2020 19:21

Dalia Chápu. Mám stejnou zkušenost jako ty. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 07:23

Prosim pomoc! Hledam tip na knizku pro nekoho, kdo ma rad ruzna pojednani na ekonomicka temata, knizky od A.Greenspana, Kahnemana, libila se treba i Pavouci sit od Enricha. Proste neco takoveho, ale mela by to byt spis knizni novinka, hodne toho uz asi cetl. Neco ctiveho. Je to uplne mimo muj rejstrik. 

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 11:39

Gatita Slepé skvrny?

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 16. listopadu 2020 11:49

Diky za tip, libilo? 

Jeste jsem koukala na posledni knihu od Laniera, to by mohlo byt zajimave na prolistovani, ale asi nic, co by clovek musel mit v knihovne.