brrr Díky, to vypadá pěkně. Mrknu na to!![]()
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Luna Já se poptám dcery, ale ty Příšerné příběhy mě taky napadly a pochopitelně Stínadla a Záhada hlavolamu, prvky hororu to nemá, ale temnou atmosféru až až. A asi bych sečtělé dvanáctileté klidně dala i Psa baskervilského. Pak mě napadl Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti nebo možná nějaký E.A.Poe, určitě jsem ho četla ještě na základce.
Poprosím o tip na nějakou "strašidelnou" knihu, mělo by tam být hodně záhad, temná atmosféra, prvky hororu a tak...Pro dvanáctiletou slečnu, která není žádná cukrová panenka.
Jestli mohu doporučit i já, tak podle mě Tvoje požadavky splnuje tato kniha. Máme ji doma a bavila i mě.

Luna neni to teda uplne zanr, na ktery ses ptala, ale co klasika vsech klasik: sirotek lowoodsky? Mne se to v tom veku desne libilo a hrozne jsem to prozivala. Ponure to je dost;)
Na Databázi knih jsou ke stažení zdarma nové knihy. Já je stahuju ve formátu epub ke čtení do mobilu.
luciole Tu jsem milovala. A Lupiči mrtvol, ta byla snad ještě lepší. https://www.databazeknih.cz/knihy/lupici-mrtvol-17098
A do třetice https://www.databazeknih.cz/knihy/straz-u-mrtveho-48814
Četly jsme to u kamarádky na chalupě pořád dokola a nádherně se bály
Luna Asi to není úplně hodně moc strašidelné, je to spíš pro mládež, a možná to už četla, ale od Philipa Pullmana (Zlatý kompas) se mi moc líbila viktoriánská série se Sally Lockhartovou.
Lenka22 Díky, to je bezva tip.
Luna a jeste me napadly povidky od Raye Bradburyho. Nevzpomenu si ted na nazvy vsech tech souboru (napr. Sloup ohne), ale nektere povidky byly tajemne a desive az az. Nejsou to ale zadne prvoplanove horror stories, ale jsou paradni (treba Kosa nebo Zastup, nikdy jsem nechapala, kde ty napady bere:)
Gatita Bradburyho povídky jsou hodně i v těch výborech výše, ty fakt nejlepší, Emisar, Malý vrah, Zástup... Geniální.
Lupiče mrtvol neznám, díky.
Koukám, že to překládal Jan Zábrana, od něj jsem nedávno četla Povídky - atmosféra padesátých let, autentický, výborný, hlavně povídka Psovod Gerža...
Sweet Potato a jo, nevsimla jsem si, ze uz tu byl doporuceny v ramci toho sborniku. Ja si snad neco prectu znova, jestli me to uchvati opet tak, jako zamlada:)
Dekuju vsem za doporuceni! Nakonec mam pry koupit ten Tunel, probehla tajna konzultace.![]()
Luna Myslím, že se bude líbit. ![]()
Dalia Ja doufam.
A asi si to taky prectu...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.